GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

COVID-19. Klaus Iohannis, conferință de presă după ședința de azi » Mesaj pentru suceveni și pentru medici

Klaus Iohannis // FOTO: presidency.ro
Klaus Iohannis // FOTO: presidency.ro

Articol de GSP - Publicat marti, 31 martie 2020 15:10

Klaus Iohannis, președintele României, a susținut mai multe declarații după întâlnirea avută azi cu premierul Ludovic Orban, mai mulți miniștri din Guvern și cu Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Iohannis a început conferința prin a transmite un mesaj pentru locuitorii din Suceava și din zonele limitrofe, după ce s-a luat decizia ca orașul și comunele vecine să intre în carantină totală. Ulterior, Iohannis li s-a adresat medicilor din spitale, care sunt nemulțumiți de situația actuală.

Noul bilanț în România: 293 cazuri noi apărute de la ultima informare. 94 de cetățeni din Diaspora, infectați cu Covid-19

„Am încheiat o discuție mai devreme și am discutat despre Suceava și suntem conștienți de situație. Am vorbit și despre situația din spitale. Vă asigurăm că ne facem treaba. Încep cu un gând bun și cu o încurajare pentru suceveni. A fost nevoie de o măsură de carantinare pentru municipiul Suceava și zonele limitrofe. Era o măsură necesară. Decizia a fost una corectă. Dragi suceveni, nu sunteți singuri. Vom avea grijă să ajungă acolo tot ce e nevoie. Dar vă rog să respectați tot ce impun autoritățile. Nu ieșiți din casă decât dacă e absolut necesar. Acesta măsuri sunt necesare pentru a vă proteja. Suntem alături de voi.

Un gând bun și o încurajare vreau să trimit acum pentru medici și personalul medical. Știm că vă este greu. Sunteți în prima linie. Noi, românii, ne uităm la voi cu speranță și încredere. Sunteți linia de apărare împotriva acestei epidemii. Vor veni zile mai grele, dar avem încredere în voi. Vom face tot ce putem pentru a vă asigura de tot ce nevoie.

Au început să sosească materiale de protecție. Acestea vor ajunge în cel mai scurt în spitale. Am solicitat ca în toate spitalele să se facă instructajul personalului. Autoritățile își fac treaba. Vă rog să ne facem toți treaba, iar fiecare român să respecte normele. Am solicitat să ne ocupăm cu precădere de categoriile mai vulnerabile. Dragi români, respectați măsurile impuse de autorități. Vom trece împreună peste această perioadă grea”, a declarat Klaus Iohannis.

69 de deceses-au înregistrat până acum în România

Citește alte știri despre situația din România: 

Tragedie în familia lui Petre Grigoraș » I-a murit un frate din cauza coronavirusului: „În 5 minute l-au băgat în mormânt, fără slujbă”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
valyomanid4
valyomanid4  •  31 Martie 2020, 17:10

Acest personaj nu scapa nici o ocazie sa laude guvernul.:))).Apropo, nici nu vreau sa ma gandesc ce se intampla daca il puneau ministrul sanatatii pe managerul demis de la Spitalul din Suceava !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează