GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Lokeren, formația lui Vlad Mitrea, e primul club important care falimentează pe fondul pandemiei de coronavirus

Articol de GSP - Publicat luni, 20 aprilie 2020 21:04

Lokeren, formație din liga secundă belgiană la care evolua și românul Vlad Mitrea (19 ani), a intrat în faliment.

Tribunalul Comercial din Dendermonde a anunțat astăzi falimentul clubului Lokeren. Decizia nu mai poate fi atacată. Formația din al doilea eșalon belgian avea o datorie de 5 milioane de euro, căreia i s-au adăugat mai multe plăți nerespectate către furnizori și salariile pe mai multe luni neplătite către fotbaliști și angajați.

„Spre marele meu regret şi cu durere, trebuie să vă informez că, în ciuda tuturor eforturilor noastre, nu am reuşit să atragem investitorii necesari la timp pentru a ne încadra în termenul limită. Şi, după o evaluare riguroasă, a trebuit să luăm hotărârea ca avocatul nostru să ducă această decizie în faţa tribunalului comercial”
- Louis de Vries, fostul președinte al lui Lokeren

Lokeren, 49 de ani de activitate

Lokeren ar fi împlinit pe 22 iunie 50 de ani de la înființare. Formația are în palamres două Cupe ale Belgiei, în 2012 și 2014, și o clasare pe locul secund în campionat, la finalul sezonului 1980-1971. 

Pe plan european, ce mai mare performanță a fost atinsă în sezonul 2014/2015, când s-au calificat în grupele Europa League. În play-off o eliminaseră pe Hull City, reprezentanta Angliei.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Daily Mail anunță transferul lui Ianis Hagi! Genk va primi 5 milioane de euro

Lyon-ul lui Ciprian Tătărușanu refuză tăierile extra! Căpitanii trag de bani în Ligue 1

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close