GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  DECES

Amintire cu Regina de la Jocurile Olimpice din 2012. Luminița Paul: „Atât de sprintenă la vârsta ei? Am rămas cu acea imagine”

Regina Elisabeta a II-a, la Jocurile Olimpice din 2012 // foto: Guliver/gettyimages
Regina Elisabeta a II-a, la Jocurile Olimpice din 2012 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat vineri, 09 septembrie 2022 15:30 / Actualizat vineri, 09 septembrie 2022 15:50

Jurnalista GSP Luminița Paul a relatat o întâmplare specială care a avut-o în prim-plan pe Regina Elisabeta a II-a, monarhul care s-a stins din viață joi seara, la vârsta de 96 de ani.

„O vedeam nemuritoare. Ca pe mama ei, ca pe soțul ei, ca pe Ernesto Sábato sau Olivia de Havilland. Sau ca pe bunicul din partea mamei, mi se părea indestructibil când eram copil”, scrie Luminița Paul în prima parte a textului publicat pe contul personal de Facebook.

Ulterior, jurnalista cu peste 20 de ani de experiență a relatat o întâmplare de la Jocurile Olimpice din Londra, desfășurate în vara lui 2012. 

Cele mai frumoase 3 momente cu Regina Elisabeta a II-a alături de sportivii britanici: „Dacă ea va fi acolo, ar fi bine să fiu acolo. Și dacă sunt acolo, mai bine câștig”
ANGLIA
Cele mai frumoase 3 momente cu Regina Elisabeta a II-a alături de sportivii britanici: „Dacă ea va fi acolo, ar fi bine să fiu acolo. Și dacă sunt acolo, mai bine câștig”

Poveste emoționantă a jurnalistei Luminița Paul cu Regina Elisabeta a II-a

Acum 10 ani, cu câteva zile înainte de startul Jocurilor Olimpice de la Londra, am mers, cei 4 oameni de la Gazetă, la Ascot într-o zi de curse. Tribuna oficială, cu protecție de geam de sus până jos, era destul de departe de locul unde stăteam, așa că ne holbam ca să ne dăm seama cine se află acolo.

La un moment dat, o doamnă cu pălărie s-a ridicat în picioare brusc și a făcut câțiva pași cu o vioiciune de invidiat. Tolo zice: E Regina! Nu cred, răspund sceptică, o femeie de vârsta ei nu poate fi atât de sprintenă. Nu ne-am contrazis, am lăsat discuția așa, la mijloc. Mai târziu, când a plecat, am zărit-o pe o alee, salutând oficialități și flancată discret de oameni de ordine. Avea aceeași pălărie precum doamna de la tribuna oficială, sigur că era Regina. 

Avea pe atunci 86 de ani. Imaginea aceea mi-a rămas între atâtea altele, o reconstitui clară și acum pe filmul altfel tremurător al memoriei. O vedeam nemuritoare. Pentru că avem, cred, cu toții, o picătură de naivitate în interior, închisă ca o perlă în cochilie.

Avem nevoie să ne închipuim să există oameni care sunt acolo, indiferent de vremuri, de evenimente, de valurile istoriei. Că pot înfrunta timpul, cine știe, chiar îl vor învinge. Pentru ei, pentru noi, pentru lumea întreagă. O vedeam nemuritoare. Până ieri...

De-a lungul carierei, Luminița Paul a participat la 6 ediții de Jocuri Olimpice, ceea ce descrie drept „efortul cel mai recompensant al fiecărui ziarist de sport”. 

Citește și: 

Premier League a anunțat ce se întâmplă cu meciurile din acest weekend, după decesul Reginei

Cu ce echipă ține Regele Charles » Surpriză, nu este vorba despre niciunul dintre granzii din Premier League!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
brentford
brentford  •  09 Septembrie 2022, 16:11

"Pentru că avem, cred, cu toții, o picătură de naivitate în interior, închisă ca o perlă în cochilie." si in traducere "Pentru că avem, cred, cu toții, o picătură de naivitate în interior, închisă ca un Tavi Popescu în cochilie."

Vezi toate comentariile (1)
Comentează