GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  OMAGIU

Marele Pele, amintire emoționantă cu Regina Elisabeta a II-a: „Atunci am întâlnit-o în persoană” » Mourinho a uitat de eșecul din Europa League: „Marea Britanie e casa mea”

FOTO: Twitter @Pele
FOTO: Twitter @Pele

Articol de GSP - Publicat joi, 08 septembrie 2022 23:16 / Actualizat joi, 08 septembrie 2022 23:39

Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani, a anunțat Palatul Buckingham. Lumea sportului a trimis un ultim omagiu în memoria celui mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii, 70 de ani de domnie.

Un minut de reculegere a fost ținut înaintea partidelor reprezentantelor formațiilor britanice în Europa League și Conference League. Sute de mesaje din partea cluburilor, asociațiilor și a sportivilor importanți din întreaga lume au curs. 

Pele, amintire emoționantă cu Regina Elisabeta a II-a

Pele (81 de ani), unul dintre cei mai mari fotbaliști ai tuturor timpurilor, și-a amintit prima întâlnire cu Regina.

„Am fost un mare admirator al Reginei Elisabeta a II-a din prima clipă în care am întâlnit-o în persoană, în 1968. A venit atunci în Brazilia pentru a fi martoră la dragostea noastră pentru fotbal și pentru a experimenta magia de pe Maracana. Acțiunile ei au marcat generații. Moștenirea ei va dăinui pentru totdeauna”, a scris Pele pe Twitter.

Jose Mourinho: „Nu cunosc pe nimeni care să nu o respecte”

La finalul eșecului suferit de AS Roma pe terenul lui Ludogorets, scor 1-2, în Europa League, Jose Mourinho (59 de ani) a transmis un mesaj de suflet.

„Este o veste foarte tristă. Nu sunt un străin în Marea Britanie, este casa mea. Eu și familia mea locuim acolo de ani de zile. A fost o figură aparte, o femeie minunată. Nu cunosc pe nimeni care să nu o respecte”, a spus Mourinho.

Billie Jean King (78 de ani), legenda tenisului mondial, a transmis pe Twitter: „Sunt îndurerată să aud vestea morții Reginei Elisabeta a II-a. Timp de 70 de ani, felul ei de a conduce a avut un impact enorm în întreaga lume. Am întâlnit-o în 2010 la Wimbledon, a fost un moment special pentru mine. Și-a câștigat locul în istorie”.

Silence pentru Regină » Imagini emoționante cu momentul de reculegere de pe London Stadium: mii de oameni în lacrimi
WEST HAM - FCSB
Silence pentru Regină » Imagini emoționante cu momentul de reculegere de pe London Stadium: mii de oameni în lacrimi
Moyes, cu ochii în lacrimi după moartea Reginei » Un spectator a izbucnit în plâns!
West Ham - FCSB
Moyes, cu ochii în lacrimi după moartea Reginei » Un spectator a izbucnit în plâns!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
anti_fcsb_superliga_psg_bayern
anti_fcsb_superliga_psg_bayern  •  09 Septembrie 2022, 00:05

Pele a fost o legenda pentru ca nu i-a tradat pe Santos si a ramas sa joace fotbal in Brazilia.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează