GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CONDAMNARE

Mario Iorgulescu avea discernământ și n-ar suferi de afecțiuni psihice! Detalii înfiorătoare povestite de martorul care a asistat la accidentul mortal: „Victima stătea ca un covrig, era tot rupt în el, îl ţineau doar pantalonii”

Mario Iorgulescu a fost condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare cu executare
Mario Iorgulescu a fost condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare cu executare

Articol de - Publicat joi, 23 februarie 2023 15:05 / Actualizat joi, 23 februarie 2023 15:42

Mario Iorgulescu nu ar suferi de afecțiuni psihice care să-l împiedice să-și ispășească pedeapsa de 15 ani și 8 luni de închisoare pentru omor, se arată în decizia Tribunalului București de motivare a condamnării fiului lui Gino Iorgulescu. De asemenea, se precizează că fugarul avea discernământ în momentul în care a provocat accidentul auto mortal din 2019.

Conform magistratului, probele depuse la dosar nu au indicat că Mario Iorgulescu n-ar fi avut discernământ în momentul producerii accidentului, așa cum avocații acestuia au încercat să motiveze, notează HotNews. S-a constatat, totodată, indiferența lui Mario față de urmările acțiunilor sale, „aceste aspecte arătând o periculozitate sporită a inculpatului, dezinhibiţie şi nesocotirea gravă a normelor de circulaţie rutieră”. 

Mario Iorgulescu a consumat cocaină în ziua accidentului, conform expertizei medicale. Cu toate acestea, casa de avocatură din Italia care-l reprezintă pe inculpat a transmis pe 8 februarie un comunicat în care fiul șefului LPF e prezentat drept victimă: „justiția română încalcă drepturile unui bolnav cu dizabilități”, „judecătoarea din România a comis o serie de abuzuri”.

Aşadar, dacă vreun medic, în toată perioada cât inculpatul a deţinut permis de conducere, ar fi luat cunoştinţă de existenţa unor afecţiuni psihice grave de natură a-l declara pe inculpat inapt psihologic să conducă autovehicule pe drumurile publice, avea obligaţia legală să o facă.

Nu se poate accepta în mod rezonabil că părinţii unei persoane ar fi permis acelei persoane cu tulburări mintale grave să aibă acces la un astfel de vehicul puternic, care se poate transforma oricând într-o armă a crimei fără a exista riscul de a pune în pericol nu doar viaţa propriului copil, dar şi a altor persoane, şi de a se supune totodată riscului de a fi acuzaţi de săvârşirea unei complicităţi morale la săvârşirea unei infracţiuni contra vieţii.

- Motivarea magistratului 

O figură importantă din fotbalul românesc reclamă: „Sunt slăbit de la vaccin!” » Crede în teoria conspirației: „Totul a fost premeditat”
INTERVIU
O figură importantă din fotbalul românesc reclamă: „Sunt slăbit de la vaccin!” » Crede în teoria conspirației: „Totul a fost premeditat”

„Stătea ca un covrig, era tot rupt în el, îl ţineau doar pantalonii”

În motivarea deciziei a fost inclusă și mărturia cu adevărat tulburătoare a unuia dintre martorii accidentului, care a relatat câteva detalii din momentele ce au urmat accidentului.

„Autoturismul (n.r. - lui Iorgulescu) a ajuns cu faţa spre Chitila, urcat pe bordură, aproape lipit de un stâlp, ca şi cum ar fi fost parcat lateral. Celălalt autoturism era în flăcări în partea din faţă, la capota motor, unde avea distrugeri mari”. 

Potrivit martorului, victima „stătea ca un covrig, era tot rupt în el, îl ţineau doar pantalonii”, aflându-se în lateral, pe partea dreaptă a autoturismului”

Victima avea ochii închişi, martorul ţipa la ea cât putea de tare, gândindu-se că, dacă ar încerca să o mute, i-ar face mai mult rău, nici nu credea că era mort, fiind sigur că medicii îl vor salva. Cât martorul era lângă victimă, în zonă au venit şi alte persoane în trecere. A strigat la ele să vină ambulanţa, apelând el însuşi numărul de urgenţă. Ambulanţa a sosit în circa 7-8 minute, iar în această perioadă a venit o femeie care spunea că e asistentă, i-a pus mâna la gât şi a spus că era mort şi că se duce la celălalt şofer să îl salveze, adică la inculpat.

- Pasaje din relararea martorului, atașate la motivarea deciziei

Mario Iorgulescu a fost condamnat la 15 ani și 8 luni!

Mario Iorgulescu a fost condamnat pe 10 februarie la 15 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, după accidentul mortal pe care l-a cauzat în 2019. Decizia nu e definitivă. Avocații lui Mario având posibilitatea de a face recurs la decizia judecătorilor.

Fiul lui Gino Iorgulescu, președintele LPF, a fost condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Mario fusese trimis în judecată în septembrie 2019, imediat după ce a cauzat un accident mortal. Anchetatorii au stabilit că Iorgulescu jr. era beat și drogat la volanul unui Aston Martin, pe care-l conducea la momentul impactului cu 240 de km pe oră! El consumase cocaină în ziua accidentului.

Totodată, familia Iorgulescu va trebui să achite despăgubiri în valoare de 100.000 de euro, respectiv 50.000 de lei, pentru două dintre părțile civile implicate. În total, părinții și soția victimei solicitaseră daune morale în valoare de 250.000 de euro.

Citește și alte știri de actualitate: 

EXCLUSIV O figură importantă din fotbalul românesc reclamă: „Sunt slăbit de la vaccin!” » Crede în teoria conspirației: „Totul a fost premeditat”

VIDEO Sorin Cârțu, dezvăluiri tulburătoare în interviul acordat Gazetei: „E o boală perversă! Am descoperit-o întâmplător”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
cdba3133
cdba3133  •  24 Februarie 2023, 09:01

Deja imi este scarba de astfel de personaje.

digitalmasacrer
digitalmasacrer  •  23 Februarie 2023, 19:30

Mno, si sa nu-ti fie dor de pedeapsa cu moartea...

buuuuuuuu
buuuuuuuu  •  23 Februarie 2023, 18:11

Eu personal i-as fi dat undeva la 40-50 de ani de inchisoare. Sa aiba timp sa mediteze asupra faptelor sale si mai ales asupra vieti sale avute pana in acea secunda fatidica.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează