GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  DECIZIE

Mario Iorgulescu rămâne în libertate! Răsturnare de situație: judecătorii au anulat mandatul de arestare + ce spune avocatul: „Procedura de la fond a fost ilegală”

Articol de - Publicat luni, 06 aprilie 2020 16:11

Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, cel care a provocat un accident mortal anul trecut, rămâne în libertate. Deși Tribunalul București solicitase în martie arestarea în lipsă a acestuia, lucrurile au căpătat o altă întorsătură. 

Concret, Cristian Ene, avocatul lui Mario Iorgulescu, a contestat decizia Tribunalului și a avut sorți de izbândă la Curtea de Apel București. Astfel, conform Gândul, mandatul de arestare a fost anulat.

Decizia de arestare în lipsă a lui Mario Iorgulescu fusese luată de Tribunalul București la începutul lunii martie. 

Avocatul lui Mario Iorgulescu: „Procedura de la fond a fost ilegală”

Cristian Ene, avocatul lui Mario Iorgulescu, a confirmat pentru GSP.ro că mandatul de arestare al clientului său a fost anulat. 

„Astăzi s-a dispus, de către instanța Curții de Apel, anularea mandatului pentru ilegalitatea procedurii de la fond. Dosarul a fost trimis spre rejudecare la Tribunal, în mod legal. Urmează casarea cu trimitere spre rejudecare deoarece procedura de la fond a fost ilegală!”, a punctat Cristian Ene. 

În acest moment, Iorgulescu jr. se află internat la o clinică din Italia, acolo unde a fost transferat pe 31 octombrie 2019.

Mario Iorgulescu consumase cocaină!

În septembrie 2019, Iorgulescu jr. a produs un accident grav de circulație, soldat cu decesul unei persoane. În momentul impactului cu autoturismul marca Audi condus de decedat, Iorgulescu jr. avea o concentrație de 1,96 g/l alcool pur în sânge la prima analiză și de 1,76 g/l alcool la cea de-a doua prelevare.

De asemenea, tânărul consumase cocaină! În coliziune a murit un bărbat de 24 de ani, care avea doi copii, un băiat de 4 luni și o fată de 6 ani. În comunicatul emis de Parchet se precizează că ieri a fost sesizat Tribunalul București cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului pentru săvârșirea infracțiunilor de omor și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe!

Cronologia cazului lui Mario Iorgulescu:

  • 8 septembrie 2019: Mario Iorgulescu a produs un grav accident de circulație pe Şoseaua Chitilei în care şi-a pierdut viaţa un tânăr de 24 de ani. Iorgulescu conducea un Aston Martin model DBS și în coliziune frontală avea 143 km/h.
  • 8 septembrie: Fiul șefului LPF a fost internat la Spitalul Universitar de Urgență Elias București, Secția ATI. Organele de urmărire penală s-au deplasat la spital pentru aducerea la cunoștință a calității procesuale și a acuzațiilor.
  • 11 septembrie: Au venit rezultatele analizelor toxicologice, iar Mario a ieșit pozitiv la testul pentru consumul de cocaină. În plus, o concentraţie de 1,96 g/l alcool pur în sânge la momentul primei prelevări a mostrelor biologice şi de 1,76 g/l alcool pur în sânge la momentul celei de-a doua prelevări.
  • 19 septembrie: Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul Iorgulescu Gino-Mario sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
  • 23 septembrie: Suspectul fost externat pentru a fi transportat la o clinică de terapie intensivă din Italia, unde a rămas internat până la data de 07 octombrie, când a fost externat și preluat de un institut de reabilitare psihiatrică din Italia.
  • 2 octombrie: A fost emis un ordin european de anchetă, activitatea fiind dispusă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti și fiind finalizată de autorităţile judiciare italiene la data de 23 octombrie.
  • 31 octombrie: Mario Iorgulescu este internat la o altă clinică din Italia, unde se află și în prezent.
  • 20 decembrie: A fost pusă în mișcare acțiunea penală împotriva lui Iorgulescu jr. pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, inculpatul fiind citat pentru aducerea la cunoştinţă a noii calităţi procesuale.
  • 21 decembrie: Mario Iorgulescu nu s-a prezentat în fața achetatorilor, atunci când a fost citat. Fiul șefului Ligii, invocând, prin apărătorii săi, motive de natură medicală, solicitând ca activitățile să fie efectuate tot prin procedură judiciară internațională.
  • 23 ianuarie 2020: A fost schimbată încadrarea juridică a faptelor, din infracțiunile de ucidere din culpă și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe în infracțiunile de omor și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
  • 23 ianuarie: A fost emis un nou ordin european de anchetă, vizând audierea lui Mario Iorgulescu, cu aducerea prealabilă la cunoștință atât a calității de inculpat, cât și a schimbării încadrării juridice, activitate adusă la îndeplinire de autorităţile judiciare italiene la data de 12 februarie 2020.
  • 17 februarie: A fost sesizat Tribunalul București cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului pentru săvârșirea infracțiunilor de omor și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
  • 5 martie: Tribunalul București a decis arestarea în lipsă a lui Mario Iorgulescu. Acesta poate face apel la decizia judecătorilor.

Citește și alte știri de actualitate:

Reims îl plânge pe Bernard Gonzalez, medicul care s-a sinucis: „Parcă am pierdut un membru al familiei”

CORONAVIRUS. Klaus Iohannis a anunțat prelungirea stării de urgență în România

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (67)
remarque
remarque  •  07 Aprilie 2020, 13:45
Postat de Gabriel Topai pe 07 Aprilie 2020, 02:03

Nu, nu vorbim doar de un accident de circulatie. Acest individ a fost drogat si in coma alcoolica si nu se incadreaza la doar un accident de circulatie. Asta poate scuza doar o persoana responsabila si care a comis un accident fatal sub circumstanta accidentala. ******

i se face dosar penal pentru consum de droguri, pentru conducere sub influenta alcoolului, pentru ucidere din culpa dar nu va face inchisoare. I se va suspenda dreptul de a conduce, i se vor suspenda alte drepturi dar nu va face o zi de inchisoare. Nu e dupa parerea noastra si dupa consecintele prostiei si iresponsabilitatii acestui individ. E vorba despre lipsa premeditarii si a intentiei. Putea sa stea in Romania si sa fie macar in ceasul al 12-lea barbat. In orice caz si-a nenorocit viata si mai ales a nenorocit si pe altii.

alfabetta
alfabetta  •  07 Aprilie 2020, 10:13

Ghiță - cârșmașu din sat, nu se poate abține. " Se mai îndoiește cineva că ROMANIA este *** ? "

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

costacurta
costacurta  •  07 Aprilie 2020, 09:29
Postat de rapidist57 pe 07 Aprilie 2020, 08:40

Cum sa fie aresstat acest simpatic tinerel ce mai consuma si el din cand in cand cate PUTINA COCAINA si mai OMOARA cate un om nenorocit, care circula cum trebuie. De ce sa fie arestat, sa fie PREMIAT de catre statul Roman cu 100.000 de euro recompensa la fiecare crima, ca el e BAIATU LU* IORGULESCU, NU? Legea e numai pentru PROSTI, nu domnilor JUDECATORI?

Din pacate, cam asa e. Vorba aia, daca ai PCR, poti ajunge si la Dumnezeu, dar sa fentezi legile unei tari corupte precum Romania. Putere maxima familiei indurerate, desi nimic nu-ti mai alina durerea in asa cazuri.

Vezi toate comentariile (67)
Comentează
Close