GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

CORONAVIRUS. Klaus Iohannis a anunțat prelungirea stării de urgență în România

Klaus Iohannis a anunțat că va extinde starea de urgență din România pentru încă o lună
Klaus Iohannis a anunțat că va extinde starea de urgență din România pentru încă o lună

Articol de GSP - Publicat luni, 06 aprilie 2020 14:29

CORONAVIRUS. Klaus Iohannis, președintele României, a anunțat astăzi că starea de urgență din România se va prelungi cu încă o lună.

Avertismentul transmis ieri de secretarul de stat Raed Arafat prinde contur. Președintele țării a anunțat în urmă cu scurt timp că va emite un decret pentru prelungirea stării de urgență din România, decretată pentru prima oară pe 14 martie. 

„Trăgând linie, am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgență. Am solicitat Guvernului să vină cu propuneri. În cursul acestei săptămâni, vom elabora decretul, iar săptămâna viitoare voi anunța prelungirea stării de urgență. 

E o măsură necesară pentru a ține epidemia sub control”, a declarat Iohannis, după ședinta de Guvern de astăzi. 

15 aprilie - 16 maiva fi perioada viitoarei stări de urgență din România

Klaus Iohannis: „Nu vă relaxați! Nu suntem încă la vârful epidemiei”

Klaus Iohannis a pus pe tapet conclzuiile trasate după ședința de azi, mărturisind că e mulțumit de modul în care România a abordat până acum criza coronavirus. Totuși, Iohannis îi avertizează pe români: „Nu vă relaxați, nu suntem încă la vârful epidemiei”. 

„Am tras primele concluzii și am evaluat impactul acestor prime măsuri. O primă concluzie e că, în comparație cu alte țări, creșeterea numărului persoanelor infectate n-a fost atât de mare precum în Italia sau Spania. 

Acest lucru vine datorită faptului că am luat măsuri ferme, dar nu e momentul să ne relaxăm. Toți medicii și specialiștii ne spun să respectăm în continuare sfaturile autorităților. Dacă nu respectăm, e posibil să ajungem în situația țărilor mai sus menționate. Nu suntem încă la vârful epidemiei. Nu e cazul să ne relaxăm. Să nu fim panicați și să respectăm indicațiile autorităților”, a transmis Iohannis. 

„Am decis ca România să trimită o echipă de medici în Italia. 11 medici și 6 asistenți medicali vor pleca la Milano” -  Klaus Iohannis

VIDEO. Klaus Iohannis a anunțat prelungirea stării de urgență în România

Citește și alte știri despre coronavirus:

EXCLUSIV. Semnal de alarmă tras de Dan Puric: "E crimă națională! Am înțeles și la nivel de președinte... Știe băiatul ăsta ce face?"

CORONAVIRUS. Ultima oră » Am trecut de 4.000 de cazuri confirmate + decizie luată de autoritățile din Botoșani

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
risc_mix
risc_mix  •  06 Aprilie 2020, 18:01

Asa incep dictaturile. Se creeaza false probleme, se taie din drepturile constitutionale pe perioade diferite, perioaade in care acesti ticalosi isi consolideaza puterea fara opozitie din partea populatiei ,,sechestrate" in case (cica spre binele ei). Cand considera ca sunt destul de puternici brusc dispar si problemele si se ridica starea de urgenta. Prea tarziu pt populatie care se trezeste cu drepturi amputate si mai grav, ca nu mai are cui se plange. Sarmani romani, va meritati soarta. Pai nu voi alergati ca innecatii sa-i votati pe orban, johannis, rares bogdan,, etc?

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  06 Aprilie 2020, 16:52

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

csa.steaua.bucuresti
csa.steaua.bucuresti  •  06 Aprilie 2020, 16:21

Cercel spunea ca pana pe 6 Iunie va trebui sa stam acasă. Problema nu e statul acasă, io de exemplu am profitat de ocazie și timpul liber și am început renovarea, ci economia. Sa nu creadă careva ca dacă ești bugetar sau asistat social nu vei fi afectat. Aduceți-vă amintea de criza din 2008 și apoi înmulțiți cu vreo 10 ce a fost atunci pt ca fix asta ne așteaptă! CoViDul va fi un strănut fata de criza economică crâncenă care vine!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează