GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  DECIZIE

Românul condamnat la 99 de ani de închisoare pentru 4 crime odioase, eliberat » Mesaj pentru un contestatar: „Nu e amenințare, e urare”

Marius Csampar, 45 ani, a fost eliberat din închisoare după 22 de ani și 5 luni, deși fusese condamnat la 99 de ani
Marius Csampar, 45 ani, a fost eliberat din închisoare după 22 de ani și 5 luni, deși fusese condamnat la 99 de ani

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 mai 2020 11:08

Marius Csampar, 45 ani, a fost eliberat din închisoare după 22 de ani și 5 luni, deși fusese condamnat la 99 de ani. Bărbatul din București a fost eliberat condiționat, după de doi judecători au constatat „dovezi temeinice de îndreptare”.

Acesta fusese condamnat pentru patru crime, deși el susține că a comis chiar șase. După mai multe infracțiuni comise până la vârsta de 18 ani, Csampar a avut în 1994 o altercație cu un alt hoț din banda lui și l-a omorât. „L-am apucat cu mâna de cap şi cu mâna dreaptă i-am tăiat complet capul, pe care l-am aruncat în lacul IOR, iar corpul l-am ascuns într-un canal”, spunea Csampar în 1994, potrivit Libertatea.

Doi ani mai târziu, în octombrie 1996,  a ucis un om al străzii din Călărași, cu care fura din mașini. „M-am încălecat peste el şi l-am lovit cu una dintre cărămizi în zona capului. În timp ce loveam, mi-a scăpat cărămida din mână şi am luat o altă cărămidă, cu care am continuat să lovesc”. Ulterior a sunat la Poliție să spună că a găsit cadavrul unui bărbat.

La 26 octombrie 2000, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pentru omor deosebit de grav la 99 de ani de închisoare, iar pe 20 mai a fost eliberat.

Marius Csampar, mesaj după eliberare: „Vezi-ți de familia ta”

La câteva zile după ce eliberare, Csampar a intrat în live pe pagina lui de Facebook pentru a-i transmite „un mesaj„ către cineva care a comentat pe Youtube despre eliberarea lui.  „Nu e treaba ta dacă am meritat sau nu să mă eliberez. Vezi-ți de treaba ta, am văzut că ai o familie frumoasă, să-ți trăiască. Bine, asta nu ca o amenințare, e ca o urare. Înțelegi?”.

Citește pe Libertatea (AICI) cum a procedat Csampar în celalalte două crime de care este acuzat și ce face acesta în prezent

 

Citește mai multe știri de actualitate: 

Bill Gates reacționează după ce a fost acuzat că știa de coronavirus: „Am făcut o simulare”

Ministerul Sănătății, anunț de ultimă oră: verificarea temperaturii este obligatorie în toate spațiile închise!

Playtech: ȘOC! Nicoleta Luciu a primit INTERZIS din partea soțului! Anunțul uluitor: nu are voie să...


Comentarii (4)
godot
godot  •  27 Mai 2020, 15:31

O gravă eroare. Un om ca ăsta nu mai poate fi reabilitat și nici reintegrat. Libertatea va fi un chin atât pentru el, cât și pentru comunitatea unde va trăi până când va face ce știe el să facă, adică să ucidă cu ușurință. Nu va fi vina lui, ci a societății care nu aplică măsuri proporționale cu astfel de oameni: pedeapsa cu moartea.

sorin_s38
sorin_s38  •  27 Mai 2020, 12:35

Eliberarea asta arată tot ce e rău și putred în justiția românească. Dacă nu se schimbă codul penal din temelii ne chinuim degeaba. Cum să execuți 20% din pedeapsă după 4 crime cu care te lauzi, declari peste tot că regreți doar una, iar 2 oameni presupus sănătoși la cap să te elibereze?

red77
red77  •  27 Mai 2020, 11:56

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează