STIRI EXTRASPORT  ·  CORONAVIRUS

Ministerul Sănătății, anunț de ultimă oră: verificarea temperaturii este obligatorie în toate spațiile închise!

Verificarea temperaturii la intrarea în spațiile închise este obligatorie, informează Ministerul Sănătății +38 FOTO
Verificarea temperaturii la intrarea în spațiile închise este obligatorie, informează Ministerul Sănătății

Articol de GSP - Publicat marti, 26 mai 2020 18:09

Verificarea temperaturii la intrarea în spațiile închise este obligatorie, informează Ministerul Sănătății. 

Controversele apărute în jurul verificării temperaturii la intrarea în magazine au făcut ca unii operatori economici să renunțe la această măsură de triaj. Ministerul Sănătății a emis un comunicat prin care clarifică situația. 

Comunicatul emis de Ministerul Sănătății

„Ministerul Sănătății precizează că, în conformitate cu prevederile Ordinului privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă, triajul epidemiologic se aplică obligatoriu în cadrul instituțiilor sau autorităților publice, operatorilor economici și profesioniștilor.

Astfel, facem precizarea că, pe perioada stării de alertă, la intrarea într-un spațiu închis, fie din cadrul unei instituții publice, complex comercial, unitate de prestare a serviciilor etc, se va măsura temperatura corporală atât personalului propriu, cât și celorlaltor categorii de persoane: vizitatori, clienți, consumatori.

De asemenea, în cazul în care un client are temperatura peste 37,3 grade Celsius, refuză dezinfectarea mâinilor sau purtarea măștii de protecție i se poate interzice intrarea în spațiul închis.Menționăm că, la măsurarea temperaturii care se va realiza prin termometrul noncontact se va adăuga marja de eroare prevăzută în prospectul dispozitivului. Mai mult, în cazul în care temperatura depășește 37,3 grade Celsius se poate repeta procedura după o perioadă de 2-5 minute de repaus.În cazul spațiilor comerciale, nu se aplică obligația ca un client să fie însoțit de o persoană din sediu”.

VIDEO Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

Citește și alte știri despre coronavirus:Locul periculos de unde GARANTAT iei COVID-19. Ce activități e bine să eviți ca să nu te infectezi
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
18:00 Fotbal, Liga 1
Viitorul - Academica Clinceni
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:30 Fotbal, Liga 1
Botoșani - Astra
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:30 Fotbal, La Liga
Real Sociedad - Granada
Digi 2, Telekom 2, Look Sport 2
23:00 Fotbal, La Liga
Real Madrid - Alaves
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1