GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Ministerul Sănătății, anunț de ultimă oră: verificarea temperaturii este obligatorie în toate spațiile închise!

Verificarea temperaturii la intrarea în spațiile închise este obligatorie, informează Ministerul Sănătății +37   FOTO
Verificarea temperaturii la intrarea în spațiile închise este obligatorie, informează Ministerul Sănătății

Articol de GSP - Publicat marti, 26 mai 2020 18:09

Verificarea temperaturii la intrarea în spațiile închise este obligatorie, informează Ministerul Sănătății. 

Controversele apărute în jurul verificării temperaturii la intrarea în magazine au făcut ca unii operatori economici să renunțe la această măsură de triaj. Ministerul Sănătății a emis un comunicat prin care clarifică situația. 

Comunicatul emis de Ministerul Sănătății

„Ministerul Sănătății precizează că, în conformitate cu prevederile Ordinului privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă, triajul epidemiologic se aplică obligatoriu în cadrul instituțiilor sau autorităților publice, operatorilor economici și profesioniștilor.

Astfel, facem precizarea că, pe perioada stării de alertă, la intrarea într-un spațiu închis, fie din cadrul unei instituții publice, complex comercial, unitate de prestare a serviciilor etc, se va măsura temperatura corporală atât personalului propriu, cât și celorlaltor categorii de persoane: vizitatori, clienți, consumatori.

De asemenea, în cazul în care un client are temperatura peste 37,3 grade Celsius, refuză dezinfectarea mâinilor sau purtarea măștii de protecție i se poate interzice intrarea în spațiul închis.Menționăm că, la măsurarea temperaturii care se va realiza prin termometrul noncontact se va adăuga marja de eroare prevăzută în prospectul dispozitivului. Mai mult, în cazul în care temperatura depășește 37,3 grade Celsius se poate repeta procedura după o perioadă de 2-5 minute de repaus.În cazul spațiilor comerciale, nu se aplică obligația ca un client să fie însoțit de o persoană din sediu”.

VIDEO Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

Citește și alte știri despre coronavirus:

FOTO+VIDEO Cele mai plăcute exerciții de fitness pe timp de coronavirus

CORONAVIRUS. Alexandru Rafila, după primele zile din starea de alertă: „Înregistrăm valori mai mari. Aceasta e cauza”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează