GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

COVID-19. Momentul în care Emmanuel Macron le cere scuze francezilor pentru eșecul în lupta cu COVID-19, cel mai urmărit la TV din istorie

Emmanuel Macron este președintele Franței din 2017 +30   FOTO
Emmanuel Macron este președintele Franței din 2017

Articol de GSP - Publicat marti, 14 aprilie 2020 12:53

Emmanuel Macron (42 de ani), președintele Franței, și-a cerut scuze public în discursul pe care l-a ținut aseară, întrucât Guvernul francez nu a fost „suficient de bine pregătit” pentru combaterea cizei COVID-19.

În direct de la Palatul Elysee, Macron a declarat: „Trebuie să continuăm eforturile noastre și să aplicăm în continuare regulile stricte. Dacă ele sunt respectate, mai multe vieți vor fi salvate. De-asta măsurile restrictive continuă cel puțin până la data de 11 mai”.

VIDEO. Cel mai urmărit moment live la TV din istoria Franței: 

Emmanuel Macron, președintele Franței: „Au fost făcute greșeli”

„Au fost făcute greșeli. Am fost suficient de pregătiți? Evident că nu,  nimeni nu e pregătit pentru o asemenea criză. Pe 11 mai, vom fi gata să testăm toți oamenii care au simptome de coronavirus”, a mai spus Emmanuel Macron.

36,7 milioane de persoaneau urmărit discursul lui Macron, record de audiență TV în Franța. Până acum, cel mai urmărit program TV a fost finala Campionatului Mondial din 1998, Franța - Brazilia 3-0 (23 de milioane de telespectatori)

Franța a înregistrat 136.779 de persoane testate pozitiv cu COVID-19. Dintre acestea, 14.967 au decedat, iar 27.718 au vost vindecate. În stare gravă se află 6.821 de francezi.

FOTO Cadre inedite de pe întreg mapamondul, în plină pandemie de COVID-19

+26 FOTO

VIDEO Klaus Iohannis a anunțat prelungirea stării de urgență în România

Citește mai multe știri despre coronavirus:

Un nou bilanț în România: 6.633 de cazuri de coronavirus. 914 persoane s-au vindecat

38 de întrebări și răspunsuri oficiale în perioada Paștelui. De la slujba de Înviere până la ce vizite sunt permise

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
belane
belane  •  14 Aprilie 2020, 20:12

Contextul trebuie vazut in perspectiva perioadei si a evenimentelor derulate in anii sai de presedentie - Macron este intr-o scadere continua in ceea ce priveste popularitatea si sustinerea sa in randul francezilor si pe buna dreptate - gilets jaunes + violentele institutionale, pai ce a fost la noi scandalul cu protestul diasporei in conflictul cu jandarmeria la francezi a fost de zeci de ori mai rau. Gestul sau nu reprezinta decat un semn de disperare iar multi dintre francezi recunosc intentiile sale mediocre.

1566178743642986
Vlad Hartea  •  14 Aprilie 2020, 17:30

Asta-i diferenta dintre un presedinte al unei mari tari si un presedinte, fost primar dintro tara din Balcani !! Al nostru nu a fost capabil sa-si ceara scuze unei categorii sociale, respectiv profesori, atunci cand a afirmat ca au avut ghinion ca nu si-au luat sapte case din meditatii.....ce sa mai vorbim de scuze fata de o tara intreaga !!!

deusdat
deusdat  •  14 Aprilie 2020, 15:53

Pronostic: peste câteva zile Johannis va spune același lucru :)

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close