GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Nelu Tătaru, lovitură pentru sport: competițiile cu spectatori nu pot fi reluate în următoarele 2 luni

Articol de GSP - Publicat luni, 20 aprilie 2020 17:32

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a vorbit despre posibilitatea eliminării treptate a restricțiilor impuse pe fondul pandemiei de coronavirus. Competițiile sportive cu adunări mari de persoane cu pot fi reluate în următoarele 2 luni. 

Nelu Tătaru afirmă cu tărie că România nu își permite slăbirea măsurilor în acest moment. 

Întrebat dacă în primul val de eliminare a restricțiilor vor intra și competițiile sportive, ministrul Sănătății a spus: „Când vorbim de reluarea activității ne gândim să redeschidem anumite locuri de muncă, să redeschidem anumite spații. Sunt multe la care ne gândim, dar nu la adunările cu număr mare de participanți. Ne gândim după următoarele 2, 3 luni, depinde de evoluție”.

„Măsurile instituite până în acest moment de autorități își dovedesc eficiența în combaterea răspândirii noului coronavirus (COVID-19) și se impune respectarea strictă a acestora și în perioada imediat următoare”
- Grupul de comunicare strategică

Liga 1, afectată?

Oficialii LPF au publicat un posibil scenariu de desfășurare a etapelor de campionat rămase. Conform acestuia, campionatul ar fi reluat pe 6 iunie și s-ar încheia pe 26 iulie. Așadar, mai puțin de două luni pentru 8 etape de play-off și 12 de play-out. 

Cel mai probabil, declarațiile ministrului Nelu Tătaru se referă la competițiile sportive cu public. Cum oficialii LPF au anunțat că partidele se vor juca cu porțile închise, Liga 1 ar putea respecta programul stabilit. 

VIDEO / Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

Citește și alte știri despre COVID-19:

Americanii avertizează: de ce izolarea ar putea provoca mai multe decese decât COVID-19

Cum au trăit bucureștenii Paștele » Dragoste în vremea pandemiei + micile plăceri ale vieții

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
305457553261788
Leo Dinu  •  20 Aprilie 2020, 21:04
Postat de Andrei Piatra pe 20 Aprilie 2020, 19:58

In doua luni deja va incepe razmerita pe strada nu pentru fotbal, ci pentru un codru de paine. Romania a fost aruncata intr-o prapastie economica din care ne vom trezi doar cand burtile vor fi goale si banii din portofel si conturi zero cu Z mare de la Zorro. Hai cu falimentul! La dracu cu economia tarii, hai cu foamea, in timp ce TOATE decesele sunt inregistrate la Covid19. Ce spectacol ieftin, cata mizerie, ce debandada....

Ingust punct de vedere… ingust si atat!

cv70
cv70  •  20 Aprilie 2020, 20:56

Foarte probabil, la momentul reluării competițiilor sportive vor mai exista restricții privind participarea la evenimente publice care, aplicate, vor preveni formarea unor grupuri mai mari de persoane (de genul suporterilor care s-ar putea aduna în spații publice - terase, parcuri etc.). Sunt convins că dacă în țări al căror număr de cazuri depășește de câteva ori se vor relua competițiile, atunci și în România, ale cărei cifre sunt, prin comparație, net inferioare se va întâmpla același lucru. Alinierea la recomandările UE (inclusiv pe plan sportiv) va deveni obligatorie și, să nu uităm trendul este unul descrescător (cu defazările de rigoare între țări).

carol_k
carol_k  •  20 Aprilie 2020, 20:19
Postat de cv70 pe 20 Aprilie 2020, 19:21

Și, totuși, care este lovitura? Da, competițiile CU spectatori nu pot fi reluate în următoarele două luni. Dar cele FĂRĂ ar putea fi. România va face ceea ce a făcut din totdeauna, și anume se va alinia la deciziile care se iau la „nivelul superior”. Dacă în Uniunea Europeană, acesta fiind nivelul superior în prezent, se va juca după 1 iunie și în România se va întâmpla exact același lucru și în același mod.

Rationamentul este corect dar sa nu uitam ca doua tari importante din fotbal au ajuns intr-o situatie dramatica plecand de la un meci de UCL. A fost acceleratorul. Partidele de fotbal provoaca aglomerari nu doar in tribune, o fac si la terase, suporterii frustrati ca nu pot vedea formatia pe viu se vor aduna pe langa acestea sa-si intampine favoritii, dupa meciuri se vor strange in locuri publice sa le comenteze(fenomenul Cismigiu inca traieste). N-ai cum sa separi fotbalul de aceste manifestari spontane. Pentyru ca lumea nu inteleghe, nu se conformeaza regulilor cum o fac germanii, de exemplu. De asta inclin sa cred ca nu decizia altor tari va determina continuarea competitiei la noi, UEFA iti poate da libertatea sa decizi, nu te poate obliga sa o si faci.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează