STIRI EXTRASPORT  ·  CORONAVIRUS

COVID-19. Ministrul Sănătății a avansat datele la care s-ar putea redeschide plajele și terasele: „Vară de încercare”

Nelu Tătaru și premierul Ludovic Orban pregătesc noi măsuri de relaxare +30 FOTO
Nelu Tătaru și premierul Ludovic Orban pregătesc noi măsuri de relaxare

Articol de GSP - Publicat marti, 19 mai 2020 08:10

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a avansat primele date pentru redeschiderea plajelor, a teraselor și a restaurantelor.

Potrivit lui Nelu Tătaru, dacă lucrurile decurg bine, pe 1 iunie se pot deschide terasele, iar din 15 iunie lumea ar putea merge la plajă și restaurante.

„Dacă observăm că aceste măsuri de relaxare au avut efectul dorit, atunci putem veni și cu celelalte măsuri de relaxare. Se discută și avem protocoale pentru fiecare măsură pe care am dat-o. 

Pregătim protocoale pentru măsurile de relaxare pe care bănuim că le putem lua după 1 iunie. Dacă lucrurile merg bine în aceste 14-15 zile, la 1 iunie putem deschide terasele și la 15 iunie putem deschide restaurantele sau putem deschide plajele. Dacă rămânem măcar cu ceva după aceste două luni de stare de urgență și vom respecta aceste reguli, eu sunt sigur că la 1 iunie vom avea relaxări și vom avea terasele deschise și că la 15 iunie vom începe un sejur sau un sezon turistic așa cum îl aveam și altădată. Dar vor fi anumite limite pe care le vom păstra. Este o vară de încercare”, a spus ministrul Nelu Tătaru la Digi 24.

FOTO. Imagini inedite din București, în timpul pandemiei de COVID-19

+31 FOTO

VIDEO. Ambasada Chinei la Paris ironizează SUA „A fost odată un virus...”

Citește mai multe știri despre pandemia de coronavirus: Toată lumea îl știe pe Cătălin Moroșanu, însă puțină lume știe cum arată soția lui. E medic stomatolog și e frumoasă foc. Iar acum și-a făcut curaj să vorbească. A vrut să se afle de la el
Libertatea
Comentarii (2)
cpt.ahab  •  19 Mai 2020, 11:38

Și pe managerul celui mai performant spital( cel de la Timișoara) în lupta cu virusul vostru de ce l-ai demis? Pentru a pune omul lui Robu? Așa asanați voi societatea? PNL-ibililor!

digei  •  19 Mai 2020, 10:26

Plajele doar pentru cei care merg la hoteluri si pensiuni unde se pot respecta regulile si exista un control riguros si care nu trebuie sa falimenteze, asta am inteles. Daca dati acces "la liber"sutelor de mii de "turisti de weekend" care se cazeaza pe unde apuca pe la particulari sau in campinguri improvizate, care pot oricand da dar si lua virusul sa-l duca acasa in comunitatea lor, atunci lasati-ne asa, un an fara plaja si terase.

Vezi toate comentariile (2 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
CM Snooker
Eurosport
16:30 CICLISM
Milano-Sanremo
Eurosport
22:00 UCL
Barcelona - Napoli
Digi 1, Look Plus, Telekom 1
22:00 UCL
Bayern - Chelsea
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1