GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CAZUL MARIO IORGULESCU

Noul avocat al lui Mario Iorgulescu: „Curtea de Apel din Milano refuză extrădarea” » Gino intervine: „Băiatul meu suferă de o boală ireversibilă”

Curtea de Apel Milano a refuzat extrădarea în România a lui Mario Iorgulescu (26 de ani), fiul președintelui LPF, susține noul avocat al acestuia pentru Libertatea.
Curtea de Apel Milano a refuzat extrădarea în România a lui Mario Iorgulescu (26 de ani), fiul președintelui LPF, susține noul avocat al acestuia pentru Libertatea.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 iunie 2022 20:30 / Actualizat miercuri, 15 iunie 2022 21:15

Curtea de Apel Milano a refuzat extrădarea în România a lui Mario Iorgulescu (26 de ani), fiul președintelui LPF, susține noul avocat al acestuia pentru Libertatea.

  • CONTEXT: Mario Iorgulescu a fost trimis în judecată în septembrie 2019 după ce a cauzat un accident mortal, fiind drogat și beat la volan. În finalul lui 2020, judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Bucureşti a decis că procesul lui Mario ar putea începe și a respins cererea acestuia, de schimbare a încadrării juridice, din omor în ucidere din culpă.
  • În momentul impactului cu autoturismul marca Audi condus de decedat, Iorgulescu jr. avea o concentrație de 1,96 g/l alcool pur în sânge la prima analiză și de 1,76 g/l alcool la cea de-a doua prelevare.
  • Sub influența alcoolului și a halucinogenelor, Mario Iorgulescu a pierdut controlul automobilului Aston Martin pe care îl conducea, evaluat la 300.000 de euro. Bărbatul decedat avea doi copii, un băiat de 4 luni și o fată de 6 ani.
  • La două săptămâni de la accident, Mario Iorgulescu a fost transferat de familie în Italia, de unde nu s-a mai întors.
  • Pe numele lui Mario Iorgulescu există un mandat de arestare și pentru alt caz. În 2021, fiul președintelui LPF a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate, loviri și alte violențe.

Gino Iorgulescu: „Băiatul meu rămâne internat, suferă de o boală ireversibilă”

Miercuri, la Tribunalul București, a avut loc al doilea termen în procesul în care fiul șefului LPF e judecat pentru omor. Prezent la Tribunal, avocatul abia angajat de apărare, Oleg Burlacu, a precizat că judecătorii din Italia n-au dat curs zilele trecute celor două mandate europene de arestare emise pe numele lui Mario Iorgulescu, întrucât acesta s-ar afla într-o stare medicală gravă.

„Curtea de Apel din Milano a stabilit că Mario Iorgulescu este într-o stare medicală gravă și a respins ambele mandate europene de arestare solicitate de statul român”, a declarat avocatul lui Mario Iorgulescu pentru Libertatea. 

Motivația justiției din Italia: „Deoarece starea psihică a lui Iorgulescu Gino Mario este de natură să împiedice participarea conștientă la proces într-un mod ireversibil”.

Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a confirmat, prin intermediul sursei citate, ce a spus avocatul Oleg Burlacu: „Da, așa este. E o decizie de pe 31 mai sau 1 iunie, nu-mi mai amintesc bine. Băiatul meu va rămâne internat pentru că suferă de o boală ireversibilă. Nu știu ce va face statul român dacă Mario va fi externat peste un an sau doi”.

Au cerut amânarea procesului 

Părinții lui Daniel Vicol, tânărul care a murit în urma accidentului provocat de Iorgulescu, au fost prezenți miercuri la tribunal. „N-am să mor până nu se termină procesul!”, a spus tatăl lui Daniel. „Asta nu e greșeală: băut, drogat, și cu viteză”, a zis și mama tânărului.

Avocatul Oleg Burlacu a cerut amânarea cazului pentru că abia a devenit reprezentantul lui Mario Iorgulescu: „Nu aveam efectiv cum să intru în detaliile acestui dosar”.

„Din 2020 încoace, singurul lor obiectiv a fost tergiversarea procesului”, a spus, miercuri, în sala de judecată, avocatul familiei bărbatului ucis în accident.

Ce s-a întâmplat cu Mario Iorgulescu din seara în care a produs un accident mortal

  • În seara accidentului, 7 septembrie 2019, după ce a intrat pe contrasens și a izbit frontal un alt autoturism, provocând decesul unui bărbat în vârstă de 24 de ani, Mario Iorgulescu a fost transportat la Spitalul Elias.
  • Pe 19 septembrie, procurorii nu au putut discuta cu Mario Iorgulescu la Spitalul Elias. Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul București, „medicii au apreciat că nu era oportună realizarea acestei activităţi procedurale”.
  • La 4 zile de la acel moment, Mario Iorgulescu a fost transportat în străinătate, „în vederea continuării tratamentului într-o țară UE”. În mai puțin de o lună și jumătate, Mario Iorgulescu a trecut prin 3 centre medicale: Policlinica San Donato (Milano), un institut de reabilitare psihiatrică din Monza, apoi la o clinică privată din Como.
  • În mai 2020, la câteva zile după ce Tribunalul București a decis arestarea sa preventivă în dosarul de omor, Mario Iorgulescu a fost mutat la o clinică privată din Mantova, locul unde s-ar afla și în prezent.
  • Ultima sa mutare au coincis cu o cerere a avocaților săi, ca un raport de expertiză medico-legală să fie efectuat în Italia, astfel încât să se stabilească dacă Mario poate înțelege efectele actelor juridice.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (43)
misu50
misu50  •  17 Iunie 2022, 08:54

Ma enerveaza in povestea asta si prenumele Oleg... Peste vreun an, "unicul" Gino va schimba iar avocatul si-l va aduce Sasa care sa invete iar dosarul? Cat va dura "ireversibilitatea" asta?

iri_
iri_  •  16 Iunie 2022, 21:31
Postat de Darian1 pe 16 Iunie 2022, 17:27

Un părinte care se implica până în gât sa scape un vinovat de pușcărie este șeful fotbalului. Rușine celora care l-au ales. Țară de corupți și nesimțiți

Si stai ca asta nu-i tot, a fost canditat unic la noile alegeri lpf, la fel ca la frf cu burleanu, si ne miram ca ne bat toate tarile din fosta iugoslavie si nu numai...

danrap
danrap  •  16 Iunie 2022, 20:35

Da suferă de Cocaina ! Un derbedeu de bani gata! Sa îl aducă și sa facă PUSCARIE! Sa facă....ca este vinovat ....a omorât oameni! Punct!

Vezi toate comentariile (43)
Comentează
Close