GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Încă un animal depistat pozitiv cu COVID-19 » Descoperire îngrijorătoare în Olanda: „Testare obligatorie în toate fermele”

Nurcile ar fi transmis COVID-19 la om, spun autoritățile din Olanda +37   FOTO
Nurcile ar fi transmis COVID-19 la om, spun autoritățile din Olanda

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 mai 2020 18:07

Autoritățile olandeze bănuiesc că o nurcă ar fi infectat un om cu COVID-19 și au luat decizia de a institui testarea obligatorie la toate fermele de nurci din țară.

„Pe baza rezultatelor noilor cercetări asupra infecțiilor cu COVID-19 la fermele de nurci, s-a constatat că este plauzibil ca infecția să se fi transmis de la nurcă la om”, a transmis guvernul olandez într-un comunicat marți, conform CNN.

„De asemenea, se pare că nurcile pot avea COVID-19 fără să prezinte simptome”, se mai arată în comunicat. Guvernul a transmis faptul că testarea pentru anticorpi a nurcilor va fi extinsă la „toate fermele de nurci din Olanda” și că „va deveni obligatorie”.

Pisicile, de vină pentru transmiterea virusului?

Un alt aspect transmis de guvern este faptul că pisicile ar putea fi responsabile pentru răspândirea virusului între ferme. „Cercetările arată că virusurile la două ferme infectate sunt foarte similare”. 

Trei dintre cele 11 pisici de la o fermă de nurci au fost depistate pozitiv cu COVID-19. „Le cerem persoanelor responsabile cu fermele de nurci să se asigure că nu pot intra sau părăsi fermele”, comunică autoritățile.

GALERIE FOTO. Cadre inedite din București, în plină criză COVID-19

+33 FOTO

STUDIU. Fiecare caz nou de coronavirus ar putea produce într-o lună alte 244 de cazuri de infectare

Citește mai multe știri despre COVID-19:

Ultima oră » Bilanț în România: 196 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore

Mărturisiri tulburătoare ale unui fotbalist din Premier League depistat pozitiv cu COVID-19: „Nu pot să înțeleg, este înfricoșător!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
gago747
gago747  •  20 Mai 2020, 21:29

Astept sa vad cum vacile o s[ fie infectate in masa, si vor trebui sacrificate. Pentru ca metan in balegar si pentru ca pseudo-incalzire gloabala.

valdino
valdino  •  20 Mai 2020, 19:29

E si normal , in Nigeria a fost depistat pozitiv un fruct :)))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close