GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  LEGE

„Păcănelele”, interzise în aproape toată România » Orașele în care sunt permise în continuare, printr-un amendament de ultim moment

Foto: GSP.ro
Foto: GSP.ro

Articol de - Publicat marti, 09 aprilie 2024 17:38 / Actualizat marti, 09 aprilie 2024 17:38

Proiectul de lege prin care sunt interzise „păcănelele” a fost votat în Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, marți, pe 9 aprilie, cu 243 de voturi „pentru” și patru abţineri. Jocurile de noroc de acest tip nu vor mai putea fi practicate în localitățile sub 15.000 de locuitori.

Inițial, proiectul de lege se referea la sălile de jocuri de noroc din toată țara, însă coaliția de guvernare PSD-PNL a depus un amendament prin care măsura restrictivă este aplicată doar în localitățile menționate, informează Libertatea.

Povestea singurului suporter român elogiat printr-o scenografie 3D » Momentul care a dinamitat rivalitatea Dinamo - Steaua: „Până atunci, steliștii erau neimportanți”
DINAMO
Povestea singurului suporter român elogiat printr-o scenografie 3D » Momentul care a dinamitat rivalitatea Dinamo - Steaua: „Până atunci, steliștii erau neimportanți”

Efectul proiectului de lege, diminuat printr-un amendament

Potrivit textului de lege, „spaţiul comercial în care operatorul exploatează jocuri de noroc trebuie să se afle într-o unitate administrativ-teritorială cu o populaţie mai mare de 15.000 de locuitori”.

Numărul de locuitori va fi probat printr-o adeverinţă eliberată de primăria în a cărei rază teritorială se află spaţiul propus pentru amplasarea sălilor de jocuri de noroc.

„În peste 90% din localităţile din România nu se va mai putea desfăşura acest tip de activitate, vor dispărea «păcănelele», jocurile de noroc”, a declarat social-democratul Alfred Simonis, preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor.

Simonis a precizat că acesta este doar primul proiect care urmează să fie adoptat: „Vom vota şi celelalte legi care sunt depuse în Parlament, indiferent că vorbim de reglementarea şi eliminarea din marile oraşe, dar vrem să vedem şi cum reacţionează industria cu prima lege”.

Proiectul de lege urmează să fie promulgat de președintele Klaus Iohannis, iar ulterior va deveni o lege în vigoare la trei zile de la publicarea în Monitorul Oficial, care are loc imediat după promulgarea venită de la primul om în ierarhia statului român.

Nemulțumiri din partea Opoziției

Ionuţ Moşteanu, liderul deputaţilor USR, a reclamat „un abuz pe care nu l-am văzut nici pe vremea lui Dragnea”, acuzând modalitatea de propunere și votare: „Nici măcar n-a fost o dezbatere în comisie să vedem câte localităţi sunt cu mai puţin de 15.000, hai să vedem de ce 15, de ce nu 16, de ce nu două milioane şi le scoteam de tot. Am vrut să facem aceste amendamente”.

VIDEO Ioanițoaia, întrebări directe pentru Mihai Iosif: „Ați pus apă în benzină?” și „Ați jucat la păcănele banii echipei?”

Citește și:

Nelu Varga nu-i Dan Șucu!
editorial
Nelu Varga nu-i Dan Șucu!
Prima reacție a dinamoviștilor după decizia Comisiei de Recurs! Legendarul Cornel Dinu a răbufnit: „Nenorocire!”
DINAMO
Prima reacție a dinamoviștilor după decizia Comisiei de Recurs! Legendarul Cornel Dinu a răbufnit: „Nenorocire!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (50)
StMike
StMike  •  11 Aprilie 2024, 14:54

Ceea ce nu se intelege e faptul ca lipseste educatia. Nu pacanelele sunt de vina pentru comportamentul unora, ci insasi modalitatea de promovare a valorilor intr-o societate slabita din interior de toti cei care s-au perindat la conducere din 1990 si pana azi. Un popor inteligent nu se va duce la pacanele ca sa castige, isi va fixa un buget si va merge sa se distreze, sa se simta bine, nu sa castige. Pervertirea este insa data de lipsa implicarii statului in publicitatea facuta la pacanele, de media care promoveaza castigurile asa zis sigure samd. Doar ca e mai bine sa se dea vina pe organizatorii de pacanele in timp ce banii intra la buget. Iar industria asta e mai bine reglementata si mai usor de controlat decat orice, iar gradul de colectare al taxelor e de aproape 100%. Oare bancile sau multinationalele atat de laudate si scutite de taxe platesc la fel si mereu la timp? Evident ca nu! Inca o intrebare: daca le interziceau, nu mai existau jocuri de noroc? Ba da, doar ca la negru! Aceeasi poveste e si cu prostitutia. E interzisa, dar se practica, la greu, iar traficul de carne vie patronat prin neimplicare sau prin inchiderea ochilor de catre autoritati aduce unora castiguri fabuloase. Ia sa se legalizeze prostitutia, sa vedeti cum incepe caderea clanurilor interlope. Numai ca interesul e ca aia sa faca bani ca sa poata contribui la partide! Insa, nu-i asa?, vinovate sunt pacanelele. Popor de ipocriti!

Catalynn.17
Catalynn.17  •  10 Aprilie 2024, 12:54
Postat de Tzunnny pe 09 Aprilie 2024, 21:53

Make a "LAS VEGAS" gambling city *** somewhere in middle of the country, and gambling banned anywhere else! So only that peoples that afford to lose will go there, sit at hotel, enjoy the view, parties, etc & not every "pensie alimentara" care se duce la carciuma din drum sa faca scandal dupa cateva beri si ore de dat la butoane, sau mai rau la spalat bani cum multe astfel de carciumi si cazinouri de cartier fac !

Dar ca să fie treaba treabă, cazinourile fie amplasate pe terenuri aparținând dacilor liberi ca o mică compensație pt ocuparea romană! :-)))))

penultimul
penultimul  •  10 Aprilie 2024, 11:38

Moare Viorel Lis după știrea aceasta. Puzderie de sali de joc și de agenții de pariuri - e un semn a multi sărmani și imaturi cu vise și fumuri de îmbogățire rapidă. Multi romani sunt la nivelul lui Pinocchio. Da câștigi la salamde joc e echivalent cu: Pui un ban in pământ, îl stropești, zici pixmixdrix, iese din pământ pomul care face bani.

Vezi toate comentariile (50)
Comentează