GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Pe 16 mai începe testarea pentru anticorpi COVID-19 în România: „Pacienții ar trebui să se aștepte ca aceste teste să nu fie foarte ieftine”

În România vor începe testele pentru anticorpi în data de 16 mai Foto: reginamaria.ro
În România vor începe testele pentru anticorpi în data de 16 mai Foto: reginamaria.ro

Articol de GSP - Publicat joi, 30 aprilie 2020 17:57

CORONAVIRUS. În România vor începe testele pentru anticorpi în data de 16 mai. Prioritate vor avea cadrele medicale. 

Clinicile Regina Maria și MedLife au anunțat că vor testa gratuit, respectiv la costuri mai mici, personalul medical din linia întâi a luptei cu virusul. Este vorba despre detecția anticorpilor specifici IgM si IgG, care reprezintă răspunsul imun al organismului la virus și care apar la aproximativ două săptămâni de la infectare. 

Pentru persoanele din afara sistemului medical care doresc acest test, el va fi disponibil la cerere, contra cost, după ieșirea din starea de urgență. Prețul nu a fost comunicat încă.

 „Avem o capacitate extinsă de testare serologică a anticorpilor, iar alături de partenerii noștri suntem gata să facem până la 1 milion de teste până la finalul anului, în laboratoarele din București și Brașov într-o primă fază, apoi în toate cele 29 de laboratoare din întreaga țară”, informează un comunicat oficial al celor de la Regina Maria. 

„Avem o șansă să repornim economia și, în calitate de lider de piață, vrem să punem umărul la combaterea pandemiei. Putem procesa până la 350.000 de teste RT PCR și până la 1 milion de teste din ser pentru detectarea anticorpilor dacă va exista cerere”, a declarat și Mihai Marcu, director general MedLife, conform revistabiz.ro.

„Pacienții ar trebui să se aștepte ca aceste teste să nu fie foarte ieftine, vorbim de cele de laborator, nu de cele rapide, deoarece au în spate un nivel avansat de tehnologie într-un timp foarte scurt. Probabil că, pe măsură ce avansăm în această cunoaștere asupra virusului, și costul testelor va scădea și va ajunge la nivelul testelor de anticorpi de hepatită B, C”
Andreea Alexandru, medic primar, medicină de laborator, pentru Știrile ProTV

Poliția Română, avertisment pentru 1 mai! Unde vor fi făcute controale suplimentare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
969907806361734
Nedelcu Dan  •  02 Mai 2020, 00:13

Nesimtitii aia vor sa se imbogateasca pe spinarea noastra si voi le faceti reclama?

reteleanu
reteleanu  •  01 Mai 2020, 13:31

mad life ar trebui nationalizata, dupa toate porcariile pe care le-a facut de la inceputul crizei.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează