GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

„Poate acum vorbim și despre Palestina” » Al doilea jucător al planetei acuză „dublul standard al Vestului”

Ali Farag / FOTO: Imago-Images
Ali Farag / FOTO: Imago-Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 martie 2022 17:48 / Actualizat miercuri, 16 martie 2022 19:04

Egipteanul Ali Farag (29 de ani), al doilea jucător al planetei în squash, critică instituțiile media din Vest pentru modul diferit în care au tratat conflictul din Palestina și războiul din Ucraina. 

Ali Farag, unul dintre cei mai buni jucători de squash din ultimul deceniu, a oferit un discurs controversat la finalul turneului Optasia, unul pe care l-a și câștigat. Egipteanul i-a certat pe jurnaliști și pe conducătorii sportului, acuzându-i de dublu standard.

Ali Farag: „Să vorbim și despre Palestina”

„Niciodată nu ni s-a permis să combinăm politica și sportul, dar dintr-odată totul este permis. Dacă tot am pornit pe acest drum, sper ca acum să privim spre toate opresiunile din lume.

Palestinienii trec prin acest calvar de 74 de ani. Problemele lor nu se potriveau cu temele mediei din Vest. E un dublu standard. Acum, dacă putem discuta despre Ucraina, putem vorbi și despre Palestina”, a spus Ali Farag, potrivit NDTV

Conflictul din Palestina, pe scurt

Conflictul din Palestina datează din 1948, momentul apariției statului Israel. Din acel moment, teritoriul este transformat constant într-un câmp de luptă. Fâșia Gaza este controlată în acest moment de gruparea Hamas. Discuții de pace sunt purtate de mai bine de 25 de ani, dar fără succese notabile. În mai 2021, un acord privind încetarea focurilor a fost parafat. 

VIDEO Propunerea lui Cornel Șfaițer pentru Răzvan Burleanu: „Întreg sportul din Ucraina e într-o situație dificilă, asta ar fi o mână de ajutor”

Vezi și alte urmări din sport ale războiului din Ucraina: 

Rusul Daniil Medvedev ar putea primi interzis la Wimbledon! » Ce condiție vor englezii să îi impună, în contextul războiului din Ucraina

Lucescu, furios: „E o crimă ce se întâmplă în Ucraina. Putin e un criminal!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
ripensistu
ripensistu  •  17 Martie 2022, 11:39
Postat de Stolz Ultras pe 17 Martie 2022, 07:47

:))))) functioneaza lobby ul israelian.baiatul egiptean are dreptate,dar e o problema..sa vezi cine conduce sua, din umbra si isi va da el seama cand anume li se va face dreptate palestinienilor..

Palestinienii sa plece in Iordania si Iordania sa isi schimbe denumirea in Palestina si am rezolvat problema. Avem deja prea multe dictaturi islamice care isi distrug cetatenii.

zorrozabal
zorrozabal  •  17 Martie 2022, 11:05
Postat de csaba pe 16 Martie 2022, 20:02

Domnii palestinieni și colegii lor arabi au uitat că statul evreu pe teritoriul actual are o vechime de aproximativ 6 mii de ani, că au fost copleșiti și ocupați de turci e adevărat,dar la ora actuală Israelul nu e recunoscut de palestinieni, iar tot ei dau atacuri teroriste în Israel, iar aceștia răspund, pe cînd Ucraina nu a atacat Rusia în niciun fel, iar prăpădul făcut de ei în 20 de zile e mai mare ce au făcut evrei de la 1947 încoace!!!0

Nici macar in biblie(probabil singura ta sursa„istorica”),nu scrie ca„statul evreu”„are o vechime de aproximativ 6 mii de ani”!Scrie ca regatul Israel s-a constituit pe la anul o mie inaintea erei noastre!Și mai scrie ca palestinienii(„filistinii”),erau acolo când au venit evreii din Egipt(probabil la„remorca”hicsoșilor-pentru ca sursele egiptene-care sunt foarte meticuloase...nu ii pomenesc niciodata pe evrei!Și nici arheologia nu a gasit dovezi mai inainte de perioada elenistica(dupa anul 330 inaintea erei noastre)!De altfel proorocul Daniel zice de Ierusalim ca:„tatal tau e amorit,iar mama ta hetita”!Poate ca face o aluzie la regele Solomon,nascut din regele David și din hetita Beetșeba( fosta nevasta lui Urie)!

1385168775251806
Stolz Ultras  •  17 Martie 2022, 07:47
Postat de ripensistu pe 16 Martie 2022, 23:37

Asta delireaza grav, Israelul ar trebui sa detine tot acel teritoriu, Palestina este doar o dictatura islamica ilegala.

:))))) functioneaza lobby ul israelian.baiatul egiptean are dreptate,dar e o problema..sa vezi cine conduce sua, din umbra si isi va da el seama cand anume li se va face dreptate palestinienilor..

Vezi toate comentariile (11)
Comentează