GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  COVID-19

Poliția Română, răspuns ferm în fața acuzațiilor: „Scopul nu e de a sancționa, ci de a fi alături de oameni”

„Polițiștii nu au normă de amenzi”, afirmă purtătorul de cuvânt al Poliției Române. Sursă foto: Facebook +11   FOTO
„Polițiștii nu au normă de amenzi”, afirmă purtătorul de cuvânt al Poliției Române. Sursă foto: Facebook

Articol de GSP - Publicat sambata, 18 aprilie 2020 09:34

Poliția Română a reacționat vineri, după ce tot mai mulți cetățeni s-au plâns în ultimele zile că organele de ordine au făcut abuz de amenzi, în contextul stării de urgență decretate în România în urmă cu mai bine de o lună.

Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române, a respins categoric varianta conform căreia instituția pe care o reprezintă ar împrăștia sancțiuni în mod neregulamentar.

„Poliţiştii nu au normă de amenzi. Colegii mei sunt instruiţi să respecte drepturile şi libertăţile cetăţenilor, să analizeze obiectiv fiecare caz în parte şi să aplice măsurile legale doar atunci când situaţia o impune”.

Potrivit acestuia, „scopul poliţiştilor nu este acela de a sancţiona, ci acela de a fi alături de oameni, în special pentru a limita răspândirea noului coronavirus. Aşadar, aceste măsuri generale pentru prevenirea COVID-19 trebuie respectate de toată lumea”, a punctat Georgian Drăgan, potrivit Hot News.

Jurnaliștii de la Libertatea au centralizat datele furnizate de Poliția Română și-au contabilizat aproximativ 139.000 de amenzi!

VIDEO. Limbaj intolerant folosit de Dan Puric: „Noi suntem servanți de tun! Ne dau ordine toți retardații ăia de dincolo”

FOTO. Imagini surprinse în București, în timpul week-end-ului pascal:

+7 FOTO

Citește și alte știri de actualitate:

E vânătoare de amenzi? Ludovic Orban l-a sunat personal pe agentul care a făcut dezvăluirile din secție: „Așa vă pune, mă băieți?”

COVID-19. Șofer amendat cu 2.000 de lei după ce a mers cu mașina la spălătorie: „Am fost tratat ca un infractor”

Radu Banciu, răspuns după ce Gigi Becali s-a oferit să-i achite amenda: „Spunea că-mi dă nu știu ce de făcut pe la oile lui”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
893496014006517
Marian Dinu  •  18 Aprilie 2020, 12:51

Au targhete, asa aveau si inainte de virus, ei asa sunt obisnuiti, stiu de la un amic de acum 4-5 ani, cine stie de cand sunt aceste targhete, era la circulatie si imi spunea ca astazi este targhet doar de centuri, asa faceau in ziua respectiva, dadeau amenzi la greu de centura, in alta zi altceva si tot asa, in plus erau si fff exigenti cu ei, daca nu-si indeplineu targhetul. Ei ce pot spune, nu domne este vrajeala, mai este cate unul care este el indisciplinat si vezi doamne minte, dar de fapt ei mint cu nerusinare.

inginerul_reloaded
inginerul_reloaded  •  18 Aprilie 2020, 10:42

Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române,ar trebui amendat pentru raspandirea de informatii false.Politistii au recunoscut ca au norma de amenzi si el o tine langa ca nu.Oricum daca Curtea Constitutionala este de acord cu Avocatul Poporului in ceea ce priveste neconstitutionalitatea OUG 1/1999,amenzile aplicate cetatenilor devin nule.

111353770372152
Alumin Ruginoiu  •  18 Aprilie 2020, 10:34

Păi milițianul ăla din Arad a zis clar . Are normă impusă de șefi la amenzi . Țara asta doar confirmă că e cu dosu-n sus . În vremuri de pandamie , milițianii se gândrsc doar la bani ... Să nu-ți fie scârbă ?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează