GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  METROSPORT

Premieră în fotbalul american » Cum arată prima femeie arbitru din istorie care va arbitra Super Bowl

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 ianuarie 2021 22:22 / Actualizat miercuri, 20 ianuarie 2021 22:51

NFL (Liga Profesionistă de Fotbal American) a anunțat că Sarah Thomas (47 de ani) va deveni primul arbitru de sex feminin care va arbitra Super Bowl, care se va disputa pe 8 februarie, de la ora 01:30, pe stadionul Raymond James din Tampa, Florida, cu o capacitate de 65.000 de locuri.

Sarah Thomas va intra în istoria fotbalului american, când va arbitra cel mai urmărit eveniment din Statele Unite ale Americii. Este a treia premieră pentru arbitrul de sex feminin, care în 2015 a devenit prima femeie arbitru cu normă întreagă din istoria NFL, iar în 2019 a devenit prima femeie care a oficiat un joc din play-off-ul competiției.

NFL: „Sarah Thomas o să facă istorie”

„Sarah Thomas o să facă istorie, din nou, când va deveni prima femeie care va oficia un Super Bowl. Performanța ei de elită și angajamentul față de excelență i-au adus dreptul de a arbitra partida. Felicitări Sarah pentru această binemeritată onoare” a declarat Troy Vincent Sr., vicepreședintele Ligii Profesioniste.

În finala Conferinței de Fotbal American (AFC) se vor înfrunta Buffalo Bills și Kansas City Chiefs, echipa care s-a impus anul trecut în Super Bowl, iar în finala Conferinței Naționale de Fotbal (NFC) se vor duela Green Bay Packers și Tampa Bay Buccaneers. Câștigătoarele celor două meciuri vor juca în Super Bowl, meciul arbitrat de Sarah Thomas.

Vezi o galerie FOTO cu Sarah Thomas, prima femeie arbitru care va oficia Super Bowl

FOTO IMAGO
FOTO IMAGO
FOTO IMAGO
FOTO IMAGO
FOTO IMAGO
+7 FOTO

Vezi și alte galerii FOTO spectaculoase:

Cumnata celebrei Diletta Leotta a răvășit Italia: „Mă pregătesc de Wimbledon 2021”. Ce superstar i-a dat like

Iubita lui Nedelcu, primire călduroasă pentru fotbalistul lui FCSB » Cum îl alintă Aza

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
gago747
gago747  •  21 Ianuarie 2021, 10:30

Noroc că la fotbal american, prin natura sportului (au jdemii de arbitri în teren,și la VAR-ul lor), e mai greu ca un singur arbitru, fie el și principal, să facă praf un meci.

dobrin
dobrin  •  21 Ianuarie 2021, 02:03

Pai sa intre si pe teren, ca de-aia e egalitarism :))))

titiduru22
titiduru22  •  21 Ianuarie 2021, 00:44

Corectitudinea politica si globalismul omoara America .

Vezi toate comentariile (3)
Comentează