GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Prima țară din lume care oferă pacienților vindecați de COVID-19 „carduri de imunitate” » Temeri pentru falsuri pe piața neagră

Chile va deveni prima țară din lume care le va oferi pacienților vindecați de coronavirus „carduri de imunitate” // sursă foto: Guliver/gettyimages +30   FOTO
Chile va deveni prima țară din lume care le va oferi pacienților vindecați de coronavirus „carduri de imunitate” // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat sambata, 18 aprilie 2020 15:01

Chile va deveni prima țară din lume care le va oferi „carduri de imunitate” pacienților vindecați de COVID-19.

Luni, persoanele vindecate de COVID-19 din țara sud-americană vor primi respectivele carduri, care îi vor scuti de carantina impusă în țară. Astfel, aceștia vor putea reveni la muncă, informează The Guardian.

Ministrul sănătății din Chile a anunțat că unele dintre carduri vor fi emise în funcție de prezența anticorpilor împotriva virusului în organismul pacienților, în ciuda dificultăților de a produce teste care oferă rezultate de încredere. Acesta a promis că va exista o „foarte mare probabilitate” ca deținătorii de carduri să nu mai fie contagioși.

Chile consideră că pacienții nu mai sunt contagioși la 14 zile după înregistrarea simptomelor acute sau după ce au fost eliberați din spital, în cazurile mai grave. Cei cu sistem imunitar slăbit sunt considerați non-contagioși la 28 de zile de la apariția simptomelor.

Ultima oră » Bilanț în România: 8.418 de cazuri de coronavirus » În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 351 de îmbolnăviri

Reacția Organizației Mondiale a Sănătății

Întrebat despre apariția unor astfel de „carduri de imunitate”, Dr. Michael Ryan, membru al Organizației Mondiale a Sănătății, a declarat că OMS nu are nicio poziție cu privire la această posibilitate în acest moment. Chiar și așa, acesta îndeamnă la prudență și subliniază faptul că există multă incertitudine cu privire la eficacitatea testelor.

El a adăugat că ar putea exista probleme etice serioase cu privire la utilizarea acestor carduri, unele persoane putând profita de beneficiile acestora. Aceste griji sunt împărtășite și de oficialii din Chile, care se tem că ar putea apărea o piață neagră pentru astfel de carduri.

Avertisment pentru Chile: persoanele vindecate se pot reinfecta cu COVID-19

Preocuparea cu privire la durata în care pacienții rămân rezistenți la virus încă există. Centrul Coreei de Sud pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a anunțat că 141 de pacienți au fost retestați pozitiv după ce inițial s-au recuperat.

Germania și Italia au conceput „pașapoarte de imunitate” ca o strategie de slăbire a măsurilor de izolare, în timp ce secretarul de sănătate din Marea Britanie, Matt Hancock, a sugerat o schemă bazată pe purtarea unor brățări pentru a demonstra imunitatea. S.U.A. ia în considerare o măsură similară.

9.252 de persoaneinfectate cu noul coronavirus s-au înregistrat în Chile, 116 dintre acestea decedând

GALERIE FOTO. Cadre inedite din întreaga lume, în plină pandemie de COVID-19

+26 FOTO

MESAJ. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

Citește mai multe știri despre COVID-19:

Presa din Cehia scrie despre legătura dintre Colectiv și COVID-19: „Au lăsat pacienții să moară, ca să rămână la putere, să ia mită și să fure sistemul de sănătate”

SPECIAL GSP. Credință în vremea pandemiei » Cum întâmpină românii Paștele: imagini surprinse de fotoreporterul GSP

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează