GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  DEZVĂLUIRI

Presa din Cehia scrie despre legătura dintre Colectiv și COVID-19: „Au lăsat pacienții să moară, ca să rămână la putere, să ia mită și să fure sistemul de sănătate”

Incendiul de la Colectiv a produs  pagube devastatoare. foto: Ovidiu Miscik / Inquam Photos
Incendiul de la Colectiv a produs pagube devastatoare. foto: Ovidiu Miscik / Inquam Photos

Articol de - Publicat sambata, 18 aprilie 2020 13:35

Influenta revistă pragheză Respekt, fondată de foști disidenți ai regimului comunist, spune cititorilor de ce filmul documentar românesc „Colectiv”, regizat de Alexander Nanau, merită văzut pe timpul pandemiei COVID-19

  • Filmul „Colectiv” poate fi urmărit în România pe platforma HBO Go

Documentarul „Colectiv”, disponibil pe HBO GO, a ajuns și sub lupa jurnaliștilor revistei Respekt din Cehia. Jindřiška Bláhová, redactor de cultură, a dedicat o cronică peliculei românești, sub titlul: „Dezinfectarea mortală expune viermii în rănile sistemului”. 

Jindřiška Bláhová povestește cum „Mulți dintre cei de la Colectiv nu au fost uciși în urma arsurilor, ci a echipamentelor spitalicești inadecvate și a infecției pe care au primit-o din cauza utilizării dezinfectanților diluați, în timp ce ministrul Sănătății vorbea despre „același serviciu de calitate ca și în Germania”. 

Premiul câștigat de documentarul Colectiv la One World Festival, festival derulat la Praga și întrerupt de carantina COVID, este apreciat de jurnalistă drept “nu doar justificat, ci și simbolic”, pentru modul în care devoalează dimensiunea corupției.

„Politicienii au încercat să ascundă practica folosită de cumpărare și de folosire a dezinfectanților diluați, de la furnizori la spitale și politicieni. Și au lăsat pacienții să moară, ca ei să rămână la putere, să ia mită și să fure sistemul de sănătate” - Jindřiška Bláhová, redactor de cultură

Documentarul „Colectiv” este produs de Alexander Nanau Production, în coproducţie cu Samsa Film Luxembourg şi HBO Europe, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Luxemburg Film Fund şi Sundance Documentary Fund, cu participarea RTS Elveţia, YES Docu şi MDR Germania.

Citește materialul integral pe libertatea.ro!

Citește și alte știri de actualitate:

Detalii incredibile din Spitalul Județean Pitești: un medic cu simptome de coronavirus a continuat să vină la muncă și a intrat în contact cu 50 de persoane + conducere militară la DSP Argeș

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
robby73
robby73  •  19 Aprilie 2020, 11:32
Postat de deusdat pe 18 Aprilie 2020, 14:07

Cine ia în seamă presa din... Cehia ? Articolul e probabil doar o simplă traducere după un ”amic” din România. Trucuri politice vechi, dar se fac de obicei prin Franța, Germania, America. În Cehia... :)))

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

deusdat
deusdat  •  18 Aprilie 2020, 14:07

Cine ia în seamă presa din... Cehia ? Articolul e probabil doar o simplă traducere după un ”amic” din România. Trucuri politice vechi, dar se fac de obicei prin Franța, Germania, America. În Cehia... :)))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează