GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Raed Arafat, mesaj către sportivii din România: „Presiunile nu vor rezolva nimic” + ce spune despre reluarea campionatului în iunie

FOTO Inquam
FOTO Inquam

Articol de GSP - Publicat luni, 20 aprilie 2020 19:35

Raed Arafat, secretar de stat în MAI, e sceptic în privința reluării Ligii 1 în iunie, la data stabilită de LPF. 

„La acest moment, toate măsurile luate au un singur rol, iar acesta este oprirea răspândirii virusului. Indiferent că vine cineva și spune: «Noi facem acum cantonament, competiție și îi testăm pe toți!». OK, îi testează astăzi. Nimeni nu știe dacă mâine persoanele sunt tot negative sau, dimpotrivă, pozitive. Sau poimâine! Pentru că unii dintre ei pot să se afle în perioada de incubație. Și asta înseamnă că cineva poate deveni pozitiv și să infecteze pe alții. La acest moment este normal să rămânem încă o săptămână, două, trei, sau cât va fi nevoie, în condițiile în care suntem acum. Vine 1 mai. Trebuie respectate regulile exact cum au fost respectate pentru Paști sau chiar mai bine decât s-au respectat de Paști!”, a declarat Raed Arafat pentru Fanatik.

Raed Arafat, sceptic în privința reluării Ligii 1

LPF a hotărât împreună cu formațiile din Liga 1 ca antrenamentele să fie reluate începând cu 15 mai, iar competiția să pornească pe 6 iunie. Raed Arafat crede că e prematur să fie făcute astfel de scenarii.

„Foarte devreme de spus, la acest moment, dacă se pot relua pregătirile pe 15 mai! Foarte devreme! Nu putem estima acest lucru! Nu putem să ne pronunțăm. În orice caz, e foarte devreme!”, a comentat Arafat. 

„Rugămintea mea către populație și către sportivi și către toți este să mai aibă răbdare la acest moment. Să nu preseze pentru că presiunile nu vor rezolva nimic la acest moment!”
- Raed Arafat

VIDEO / Cum se desfășoara antrenamentele la FCSB în plindă pandemie de coronavirus: "Comane, tundă-te!"

Citește și alte știri despre impactul coronavirusului asupra sportului din România:

Nelu Tătaru, lovitură pentru sport: competițiile cu spectatori nu pot fi reluate în următoarele 2 luni

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
carol_k
carol_k  •  21 Aprilie 2020, 10:01

Nu testarea rezolva problema, testele nu-s antidoturi, cele rapide au si o eroare de 30%, de multe ori mai rau incurca. Toata lumea medicala si politica responsabila o spune, fotbalul va reveni doar atunci cand situatia va fi total sub control, nu cand "da voie UEFA", "cand va incepe intr-o alta țară obligatoriu va incepe si la noi". Nu, fotbalul e si el pe o lista a asteptarilor(asta e adevarat) dar nu va incepe odata cu altele, mai importante. Fotbalul este o prioritate doar pentru cei care-l practica, pentru presa sportiva si pentru nucleul dur de consumatori, ratații în viață care altceva nu cunosc, nu-si pot depasi limita, se "sufoca" fara fotbal. Restul n-au o problema sa astepte, chiar sa renunte o perioada. Exista atatea multe prioritati mai ales acum cand viata va fi cu totul alta pentru majoritatea dintre noi si va trebui sa ne obisnuim din mers cu ea.

411193213115437
Vlad Muresan  •  21 Aprilie 2020, 07:54
Postat de Alexandru Ionita pe 20 Aprilie 2020, 22:32

Stai tu linistit ca sunt mai multi infestati, doar ca nu avem teste destule, pentru toata populatia, tu chiar crezi ca doar 9,000 de cazuri avem ??Hahahaha sunteti amuzanti , nu gluma, este triplu garantat.

Romania intenționat nu face teste că să se poată lauda mandolina și iohanis cat de bine gestioneaza situația.

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  21 Aprilie 2020, 00:04
Postat de vardy pe 20 Aprilie 2020, 23:52

Pe Dinamo nu îi afectează că la ei oricum nu vine lumea la meci

Ba romanasule ! Lumea nu va mai veni pe nici un stadion in Europa vreodata. Gata sa terminat.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează