GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Mesaj dur pentru sportivii ruși interziși: „Priviți maternitatea din Mariupol...mai sunteți indignați?”

Imagine dezolantă în urma atacului rusesc din Mariupol / Sursă foto: Evgeniy Maloletka via Instagram +14   FOTO
Imagine dezolantă în urma atacului rusesc din Mariupol / Sursă foto: Evgeniy Maloletka via Instagram

Articol de GSP - Publicat luni, 14 martie 2022 14:24 / Actualizat luni, 14 martie 2022 15:04

Ucraineanca Hanna Rizatdinova, campioană mondială și medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice din 2016 la gimnastică ritmică, le-a transmis un mesaj sportivilor ruși, care au început să fie interziși la numeroase competiții sportive în urma invaziei Rusiei din Ucraina. 

„Sunteți furioși că nu mai aveți dreptul să participați la competiții, vi se pare nedrept? Priviți fotografia maternității atacate în Mariupol! Mai sunteți indignați că nu puteți concura? 

Ucraina e bombardată în fiecare zi. Dacă ar fi fost război în țara voastră, nu v-ați mai fi gândit la sport, ci la supraviețuire!”, a spus gimnasta în vârstă de 28 de ani.

Mesaj dur pentru sportivii ruși interziși: „Priviți maternitatea din Mariupol...mai sunteți indignați?”
Hanna Rizatdinova / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Mai mulți sportivi ruși și-au manifestat sprijinul pentru acțiunile lui Vladimir Putin

După ce pe 24 februarie a invadat Ucraina, iar aproape toate organismele internaționale le-au interzis rușilor să concureze, au apărut mesajele de sprijin din partea lumii sportive din această țară pentru acțiunile lui Putin, multe având același conținut.

Patinatorul Evgheni Plushenko a fost un susținător vocal al acțiunilor lui Putin: „Sunt rus! Sunt mândru că sunt rus! M-am născut în măreața Rusie, în regiunea Habarovsk. Am trăit mult timp în Volgograd, am făcut parte din clubul sportiv din Sankt Petersburg, iar acum trăiesc și muncesc la Moscova. 

Am adus acasă 4 medalii olimpice, la 4 ediții diferite. Rușii mei, mergeți cu capul sus oriunde în lume. Nu trebuie să vă fie rușine, fiți mândri că faceți parte din această nație. Stop rasismului! Stop genocidului! Stop fascismului!” a fost mesajul transmis de Plushenko pe Instagram, după ce au sportivii din Rusia au fost interziși la mai multe competiții internaționale.

Maternitatea din Mariupol, bombardată de armata Rusiei

Miercuri, 9 martie, forțele ruse au atacat o maternitate din Mariupol, distrugând în întregime clădirea. Trei persoane, între care și o fetiță, au murit în urma bombardamentului, a scris Libertatea. Alte cel puțin 17 persoane – copii, femei și personal medical – au fost răniți în urma atacului.

FOTO / Imagini tulburătoare surprinse în războiul din Ucraina

+10 FOTO

VIDEO Hagi, discurs emoționant despre evenimentele din Ucraina: „Noi vrem să trăim”

Citește și alte știri din sport: 

Fostul acționar al lui Chelsea, discurs dur după ce londonezii au intrat în colaps: „Fanii ce legătură au cu faptul că Putin

Reacţia lui Daniil Medvedev după ce s-a cerut eliminarea rușilor din turneele ATP și WTA: „Eu doar respect regulile”

Mărturia unui pilot rus capturat de Ucraina: „Am pierdut deja acest război. Nu mai urmați ordinele criminale!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (41)
mandpv964
mandpv964  •  14 Martie 2022, 22:04
Postat de sergihne90 pe 14 Martie 2022, 20:52

nu sunt multi rusofili, e unu'cu mai multe conturi, posibil radumu

Du - te ba saracie proasta.. Esti setat pe "fara penali in functii publice, jos hotia, *** *** ***".. Date - n spanac de - aici, cu tampeniile tale.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mandpv964
mandpv964  •  14 Martie 2022, 21:55
Postat de dececartonaselegalbenebaneaza pe 14 Martie 2022, 21:47

Omule, au murit 15.000 de oameni din 2014 incoace. Cati din aia erau vinovați??? Si astea sunt doar estimările ucrainene. Cauta pe google 'Dinbass war deaths'

Lasa - l pe prostu asta, e setat pe idei fixe, ca orice userist care nu - i capabil sa gandeasca cu propriul dovleac. Un amarat..

dececartonaselegalbenebaneaza
dececartonaselegalbenebaneaza  •  14 Martie 2022, 21:47
Postat de sergihne90 pe 14 Martie 2022, 20:46

separatistii nevinovati, ei n-au tras deloc, de unde veniti ma.?trollilor

Omule, au murit 15.000 de oameni din 2014 incoace. Cati din aia erau vinovați??? Si astea sunt doar estimările ucrainene. Cauta pe google 'Dinbass war deaths'

Vezi toate comentariile (41)
Comentează