GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

LIVE Război în Ucraina, ziua a 16-a » Militari ucraineni, uciși în Luțk. Rusia primește întăriri din Orientul Mijlociu

Orașul Dnipro a fost bombardat // foto: captură Twitter
Orașul Dnipro a fost bombardat // foto: captură Twitter

Articol de GSP - Publicat vineri, 11 martie 2022 13:10 / Actualizat vineri, 11 martie 2022 13:21

Ziua a 16-a a invaziei Rusiei în Ucraina. Atacatorii au deschis un nou front al războiului. Rușii vizează orașe din vestul țării.

UPDATE ora 12:30 - Rușii au lovit un azil din regiunea Harkov 

Un azil din apropierea orașului Izyum, din estul Ucrainei, a fost lovit de ruși. Oleh Synehubov, guvernatorul regiunii Harkov, a transmis că 73 de persoane fuseseră evacuate, dar 330 se aflau în clădire în momentul atacului.

Potrivit KyivIndependent, numărul victimelor nu este cunoscut în acest moment. 

UPDATE ora 12:00 - Doi militari ucraineni, uciși

Atacul rușilor asupra bazei militare din Luțk, în vestul Ucrainei, s-a soldat cu două decese în rândul soldaților ucraineni. Alți 6 sunt răniți.

UPDATE ora 11:30 - 16.000 de voluntari din Orientul Mijlociu vor lupta de partea Rusiei

Serghei Șoigu, ministrul Apărării din Rusia, a anunțat că 16.000 de voluntari din Orientul Mijlociu sunt gata să lupte de partea Rusiei în estul Ucrainei, în regiunea separatistă Donbas, scrie Libertatea.

„Dacă vezi că există acești oameni care vor de la sine, nu pentru bani, să vină să-i ajute pe oamenii care locuiesc în Donbas, atunci trebuie să le dăm ceea ce vor și să-i ajutăm să ajungă în zona de conflict”, a spus președintele Vladimir Putin.

Rușii au ucis doi civili în regiunea Sumî

Noaptea trecută, rușii au bombardat centrul regiunii Sumî. Doi civili din localitatea Kerdîlivșciîna au fost uciși, potrivit KyivIndependent.

Orașe din vestul Ucrainei, bombardate

Atacatorii au deschis un nou front al războiului. Rușii vizează orașe din vestul țării.

Dacă în primele 15 zile ale războiului atacurile rușilor au fost concentrate asupra capitalei Kiev și a orașelor din est și sud, regimul de la Kremlin a comandat ca localități din vestul Ucrainei să fie bomardate.

Libertatea scrie că Ministerul rus al Apărării a confirmat atacurile asupra orașelor Luțk și Ivano-Frankivsk. Au fost vizate două aerodromuri militare din partea vestică a țrăii.

Și orașul Dnipro a fost bombardat aerian. „În jurul orei 06:10, au avut loc 3 lovituri aeriene în Dnipro, districtul Novokodatsky. O lovitură a avut loc lângă o grădiniță și o clădire de apartamente, iar alta la o fabrică de încălțăminte”, anunță Nexta.

O persoană a fost ucisă, conform primelor verificări.

Vicepreședinta SUA vine în România

Kamala Harris, vicepreședinta Statelor Unite ale Americii, va ajunge astăzi în România. Vizita sa de la București are scopul de a asigura România de sprijinul SUA, în contextul invaziei Rusiei în țara vecină, Ucraina. Kamala Harris va purta o discuție cu președintele României, Klaus Iohannis, potrivit Libertatea.

Reacția lui Mircea Lucescu, după ce ucrainenii au scris că are 5 milioane blocați în băncile lor: „E inventat”
UCRAINA
Reacția lui Mircea Lucescu, după ce ucrainenii au scris că are 5 milioane blocați în băncile lor: „E inventat”
Kasparov acuză SUA că plănuiește o înțelegere cu Vladimir Putin: „Îi va promite lui Zelenski că vor plăti pentru reconstrucția țării și-și vor cere scuze pentru masacru”
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Kasparov acuză SUA că plănuiește o înțelegere cu Vladimir Putin: „Îi va promite lui Zelenski că vor plăti pentru reconstrucția țării și-și vor cere scuze pentru masacru”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează