GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

LIVE Război în Ucraina, ziua a 7-a » Ultimatum într-un oraș din nord-estul Ucrainei: „Ne dăm bătuți sau rușii distrug orașul!” + bilanțul morților anunțat de Rusia

Locuitorii din Konotop au ales să lupte împotriva rușilor // foto: captură Twitter
Locuitorii din Konotop au ales să lupte împotriva rușilor // foto: captură Twitter

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 martie 2022 14:04 / Actualizat miercuri, 02 martie 2022 19:25

Ziua a 7-a de la începutul invaziei rușilor în Ucraina. Trupele trimise de Kremlin au ocupat repere importante din orașul Herson, în vreme ce luptele pentru Harkov și Kiev nu au contenit.

UPDATE ora 18:30 - Bilanțul Rusiei: 498 de soldați uciși

Ministerul Apărării de la Kremlin anunță că 498 de soldați au fost uciși în urma invaziei declanșate în Ucraina. Bilanțul Moscovei e de 12 ori mai mic decât estimările venite dinspre oficialii ucraineni, notează Libertatea

În prealabil, Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, anunțase că peste 6.000 de soldați ruși și-au pierdut viața în ultima săptămână, de la izbucnirea conflictului.

UPDATE ora 14:00 - Cetățenii din Kiev se adăpostesc la metrou 

În jur de 15.000 de oameni se adăpostesc de bombe la metroul din Kiev, anunță publicația Kyiv Independent.

Până la 100.000 de oameni ar putea intra în subteran, potrivit șefului metroului din Kiev. Stațiile dispun de apă, băi, alimente și medicamente.

UPDATE ora 13:00 - China nu apelează la sancțiuni economice împotriva Rusiei

Libertatea scrie că Rusia nu va fi sancționată dinspre Beijing. 

„Nu vom lua parte la astfel de sancțiuni și vom menține schimburi economice, comerciale și financiare normale cu toate părțile relevante. Dezaprobăm sancțiunile financiare, în special cele lansate unilateral, pentru că nu au prea multă bază legală și nu vor avea efecte bune”, a transmis Guo Shuqing, președintele Comisiei de Reglementare a Băncilor și Asigurărilor din China.

UPDATE ora 12:30 - Konotop, în primejdie 

Trupele rusești au oferit un ultimatul administrației locale din Konotop, un oraș din nord-estul Ucrainei, potrivit primarului Artem Smenikhin. Dacă locuitorii nu se predau, orașul va fi „bombardat cu artilerie grea”.

Primarul a întrebat cetățenii dacă vor să cedeze sau să lupte. „Eu sunt pentru luptă!”, spune el. Majoritatea au ales a doua variantă

UPDATE ora 08:45 - Sediu al poliției din Harkov, lovit de o rachetă

Agenția ucraineană de știri UNIAN anunță că o rachetă a lovit un sediu al poliției din Harkov. Clădirea este „aproape distrusă”, iar pompierii încearcă să stingă flăcările.

Orașul Harkov este în continuare sub asediu.

„Pe 1 martie, pozițiile defensive ale orașului Harkov s-au aflat constant sub tirul focului inamic, a aeronavelor, artileriei și armelor de foc. În cursul zilei au fost rănite 112 persoane și 21 au murit”, a scrie pe Facebook Oleg Sinegubov, șeful administrației regionale de stat la Harkov.

Continuă luptele în Harkov

Noaptea trecută, parașutiști ruși au aterizat în Harkov și au atacat unul dintre centrele medicale militare din oraș. Trupele ucrainene au luptat pentru a respinge atacul.

Harkov, al doilea oraș din Ucraina ca populație, cu peste 1,4 milioane de locuitori, fusese lovit marți de mai multe rachete lansate de ruși. Atacurile s-au soldat cu peste 10 morți și 35 de răniți, conform unui consilier din Ministerul de Interne, Anton Herashchenko, citat de Reuters.

Garry Kasparov, primul pas politic major anti-Putin! Alte 4 nume importante lângă el
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Garry Kasparov, primul pas politic major anti-Putin! Alte 4 nume importante lângă el

Rușii au pătruns în orașul Herson

Forțele rusești au cucerit o parte a orașului Herson, din sudul Ucrainei, transmit autoritățile locale. Potrivit primarului Igor Kolyhav, trupele rusești au ocupat portul fluvial și gara din oraș.

Vehiculele militare rusești au intrat în Herson în urma unor bombardamente puternice, relatează CNN. „Ucraina controlează în continuare clădirea administrației orașului”, spunea marți Vadym Denysenko, consilier în cadrul Ministerului de Interne.

Patru morți în orașul Jîtomîr

Patru persoane au fost ucise în orașul Jîtomîr, din vestul Kievului, situat la o distanță de aproximativ 135 de kilometri de capitală, după ce o rachetă le-a lovit casele. Anton Gerashchenko, consilier al Ministerului ucrainean de Interne, a făcut anunțul pe contul său de Telegram. 

Racheta rușilor ar fi vizat o bază aeriană aflată în apropiere, potrivit Reuters.

Un sportiv de 20 de ani, ucis în războiul din Ucraina
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Un sportiv de 20 de ani, ucis în războiul din Ucraina
Mesajul tulburător al unei campioane din Ucraina: „Oamenii se ascund în buncăre, femeile nasc acolo. Lumea întreagă vă urăște!”
RĂZBOI
Mesajul tulburător al unei campioane din Ucraina: „Oamenii se ascund în buncăre, femeile nasc acolo. Lumea întreagă vă urăște!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
emil.rizescu
emil.rizescu  •  03 Martie 2022, 13:00
Postat de forza_oltenia pe 02 Martie 2022, 20:22

deja mercenarii isi trag gloante in maini sa nu intre in front. "Un militar francez (un jandarm francez) aflat la Iași s-a împușcat din greșeală în mâna stângă" asta nu e un razboi al europei asta e limpede.

Armata franceză ca și cea italiană sunt celebre pentru amatorism și lașitate. Francezii nu mai au armată de vreo 200 de ani, de la Napoleon încoace

forza_oltenia
forza_oltenia  •  02 Martie 2022, 20:22

deja mercenarii isi trag gloante in maini sa nu intre in front. "Un militar francez (un jandarm francez) aflat la Iași s-a împușcat din greșeală în mâna stângă" asta nu e un razboi al europei asta e limpede.

forza_oltenia
forza_oltenia  •  02 Martie 2022, 20:18

rusia e legitim sa isi apere iesire la mare. este o natiune prea mare cu prea putini km de plaja, numai pentru asta sa fie rezonabila UE. plus ca are nevoie de iesire si comerciala, este vatra lor este poarta lor. cine nu ii convine sa emigreze, sa fie lasati sa emigreze, sa fie libertate dar teritoriul nu poate fi decat rusesc. daca romania a aparut ca stat dupa razboiul crimeei sa nu dispara dupa razboiul crimeei.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează