STIRI EXTRASPORT  ·  CORONAVIRUS

COVID-19 / România nu se află printre țările considerate „sigure” de către Marea Britanie » Restricțiile de circulație rămân în vigoare

Marea Britanie nu a inclus România pe lista țărilor considerate a avea risc redus // foto: Guliver/gettyimages
Marea Britanie nu a inclus România pe lista țărilor considerate a avea risc redus // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 iulie 2020 18:02 / Actualizat sambata, 04 iulie 2020 18:48

Guvernul din Marea Britanie a întocmit o listă cu 59 de țări considerate a avea risc redus. România nu și-a găsit loc printre acestea.

Pentru persoanele care vin din cele 59 de țări, izolarea nu va fi necesară la sosirea în Anglia. Ceea ce înseamnă că românii care vor merge acolo după data de 10 iulie se vor vedea nevoiți să stea în izolare pentru o perioadă de 14 zile.

Printre țările aflate pe listă se numără Italia, Spania, Franța, Ungaria și Germania. Guvernul a anunțat că noi țări ar putea fi adăugate în următoarele zile.

Decizia a fost comunicată și de Ministerul Afacerilor Externe: „Urmare anunțului autorităților britanice din data de 3 iulie 2020 privind lista statelor pentru care se ridică restricțiile de călătorie în contextul relaxării măsurilor de urgență aplicate pentru combaterea pandemiei de COVID-19, MAE precizează că partea britanică a informat, pe canale diplomatice, anterior anunțului public, faptul că, momentan, pentru cetățenii români se mențin restricțiile existente la frontierele Marii Britanii și Irlandei de Nord”, se arată în comunicatul emis.

Număr alarmant de cazuri de COVID-19 în ultimele zile

În spatele deciziei britanicilor s-ar putea afla numărul ridicat de cazuri noi de coronavirus înregistrat în ultimele zile în România. În fiecare dintre ultimele 5 zile au fost depistate peste 300 de cazuri noi de îmbolnăvire, situația din ultimele 3 zile fiind de-a dreptul alarmantă - de fiecare dată, peste 400 de noi infectați. (Detalii AICI)

Citește și alte știri de actualitate:Un bărbat dintr-un sat din Vaslui a dispărut acum 4 luni de acasă. Ce a descoperit primarul satului când a verificat listele cu cetăţenii cu drept de vot. Soția este în stare de șoc
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
11:00 Tenis, WTA
Turneul din Strasbourg
Digi 2
19:45 Handbal M
Veszprem - HC Zagreb
Digi 2
19:45 Handbal M
Kiel - Nantes
Digi 4
20:00 Fotbal, Preliminarii Europa League
Djurgarden - CFR Cluj
Look Plus, Digi 1
20:30 Fotbal, Europa League
FCSB - Slovan Liberec
Prima TV
21:45 Handbal M
Barcelona - Celje
Digi 2
21:45 Handbal M
HC Vardar - Elverum Handball
Digi 3
22:00 Fotbal, Supercupa Europei
Bayern Munchen - Sevilla
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1