GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  DECIZIE

Rinat Ahmetov a luat o decizie drastică, din cauza pierderilor suferite în război: „Nu am fost niciodată şi nici nu voi fi un oligarh”

Rinat Ahmetov / Sursă foto: Imago Images
Rinat Ahmetov / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 iulie 2022 17:57 / Actualizat miercuri, 13 iulie 2022 18:36

Rinat Ahmetov (55 de ani), cel mai bogat om din Ucraina, face o mutare surprinzătoare, după ce a fost puternic afectat de război și pierzând multe miliarde de dolari în ultimele luni. 

Patronul lui Șahtior a anunțat că trustul său, Media Group Ukraine, va preda statului licențele pentru televiziune și presă scrisă, inclusiv posturile TV Football 1, 2 și 3.

Rinat Ahmetov renunță la televiziuni

Potrivit unui comunicat trimis către Reuters, Ahmetov a afirmat că media Group Ukraine va preda licențele către statul ucrainean și că firma sa de investiții nu a reușit să vândă afacerea din cauza războiului din Ucraina și a legislației anti-oligarhi. Menirea acestei legi este ca influența oligarhilor din Ucraina să fie limitată.

„Fiind cel mai mare investitor privat din economia ucraineană, am afirmat în mod repetat că nu am fost niciodată şi nici nu voi fi un oligarh”, a punctat Ahmetov. 

6 miliarde de dolariar fi acum averea lui Rinat Ahmetov, care ar fi pierdut potrivit Forbes 8 miliarde de la începutul războiului

Acuzat de complot de Zelenski, Ahmetov susține acum cauza Ucrainei

Miliardarul patron al lui Șahtior, acuzat de complot în noiembrie 2021 de către președintele Zelenski și suspectat în trecut de legături cu Rusia și KGB, își susține acum țara pentru a-și salva afacerile. 

Anul trecut, pe 26 noiembrie, însuși președintele Volodimir Zelenski a anunțat că se pune la cale un complot dirijat de Kremlin, iar Ahmetov, considerat cel mai bogat ucrainean, ar finanța întreaga operațiune. Patronul lui Șahtior era numele indicat clar de Zelenski.

Acum însă, când Rusia distruge Ucraina, Ahmetov, care oricum pierduse o parte din afaceri în Donbas în urma conflictului din 2014, și stadionul din Donețk, pare să fi înțeles că inclusiv el e în pericol în acest război și susține cauza țării sale.

72 milioane de dolaria donat Rinat Ahmetov pentru a ajuta armata și locuitorii Ucrainei; patronul lui Șahtior a plătit și 30 de milioane taxe în avans

35 de trofeea cucerit Ahmetov în aproape 27 de ani la Șahtior; 22 de cupe cu Mircea Lucescu antrenor, în perioada 2004-2016

Citește și alte știri de actualitate:

Un fost jucător de la Dinamo Kiev și Maccabi Haifa, omorât în războiul din Ucraina

Iureș după șocul de aseară din Liga Campionilor: „Rușine, rușine, rușine! Nu mai însemnăm nimic în Europa!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează