GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

România poate ajunge la 6.000 de teste COVID-19 pe zi » Anunțul făcut de Ministrul Nelu Tătaru

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, a dezvăluit că România poate ajunge să efectueze 6.000 de teste COVID-19 zilnic +49   FOTO
Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, a dezvăluit că România poate ajunge să efectueze 6.000 de teste COVID-19 zilnic

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 aprilie 2020 20:08

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru (47 de ani), a declarat la începutul ședinței de Guvern de miercuri faptul că România va putea efectua 6.000 de teste pe zi pentru depistarea COVID-19, odată ce toate aparatele PCR vor fi operaționalizate.

În acest moment, în țară pot fi realizate până la aproximativ 4.700 de teste zilnic pe aparatele și cu personalul existent.

Ultima oră » Un nou bilanț în România: 7.216 de cazuri de coronavirus. 1.217 persoane s-au vindecat

„Avem o capacitate de testare pe aparate de 6.000 de teste pe zi în 57 de puncte de testare. PCR-urile sunt operaționalizate sau în curs de operaționalizare. Din acest motiv facem în jur de 4.500-4.700 de testări pe zi, se lucrează pe aceste aparate. 

Țin să menționez că nu ține doar de capacitatea aparatului, ține și de personalul care lucrează pe acest aparat și dacă lucrează pe o perioadă mai lungă, dacă este rodat pe acest aparat și dacă are capacitatea ca timp și fizic să poată lucra", a spus Nelu Tătaru, conform Digi24.

4.730 de testepentru depistarea COVID-19 au fost efectuate în ultimele 24 de ore în România

Unele centre de testare sunt suprasolicitate, altele aproape că nu au activitate

Premierul Ludovic Orban a afirmat în timpul ședinței că „în timp ce unele centre sunt suprasolicitate și uneori au un timp de așteptare mai mare de 24 de ore, sunt alte centre de testare care au PCR-uri pe care aproape că nu le folosesc".

Nelu Tătaru i-a răspuns acestuia, spunând că „În zilele următoare vom face o repartiție de la nivel central sau a reprezentanților zonali prin DSP-uri ca aceste teste recoltate să meargă către zonele de testare care au capacitate, să nu se mai aștepte decât cel mult 24 de ore”.

GALERIE FOTO. Cadre inedite din București, în plină pandemie de COVID-19

+45 FOTO

MESAJ. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

Citește mai multe știri despre COVID-19:

USR solicită pe Facebook demisia ministrului de Interne Marcel Vela: „Cu cât se va petrece mai repede, cu atât mai bine”

Pragul de 2 milioane de cazuri la nivel mondial, depășit astăzi » Aproape un sfert s-au vindecat

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează