GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  PAȘTE

FOTO Românii au primit Sfânta Lumină! Imagini emoționante de la cea mai importantă sărbătoare a Ortodoxiei

Hristos a Înviat! Orașele României au vibrat în noaptea de Înviere de cântece religioase +22   FOTO
Hristos a Înviat! Orașele României au vibrat în noaptea de Înviere de cântece religioase

Articol de , - Publicat duminica, 19 aprilie 2020 12:19

Hristos a Înviat! Orașele României au vibrat în noaptea de Înviere de cântece religioase, dar pe o altă tonalitate decât am fost obișnuiți.

Orașe frumoase și colorate de la flăcările candelor, chiar dacă nu zgomotoase, de o tristețe optimistă pentru un viitor de care să știm să ne bucurăm. Un Paște liniștit, ca-n urările pe care le făceam - sau le mai facem ca un automatism wi-fi - cu ocazia sărbătorilor. 

+18 FOTO

Un Paște pe care-l trăim în pandemie de coronavirus, în exilul (auto)impus al acestor vremuri incerte, dar care a fost luminat în noaptea de Înviere.

Fiecare casă a fost o biserică

Aparatul fotoreporterului Gazetei, Raed Krishan, a surprins câteva imagini de la împărțirea Sfintei Lumini și din preajma bisericilor unde s-a oficiat slujba. 

Ordonanțele Militare, revizuite și pararevizuite, nu i-au ținut pe oameni în case, nu i-au legat de niște sloganuri imperative, în fața tentației de a-și urma sufletul și a participa, cumva, la cea mai importantă sărbătoare a creștinătății.

Cu hainele de sărbătoare pe ei, fie că au ieșit la geam, la balcoane, în fața străzii ori s-au strecurat cu foaia în buzunar până aproape de biserică, românii au vrut să-și arate lor înșiși că au credință și că speră într-un viitor mai luminos. 

Trecând peste niște discursuri spuse mecanic, de la centru, românii au trăit noaptea de Înviere așa cum au simțit. Cântând, sperând, rugându-se în propria biserică, privind spre blocul de vizavi, spre locul de unde se mai vedea o altă flacără pâlpâind, spre luminița de la capătul coronavirusului. Adevărat a Înviat!

„Da, acest Paște este diferit! Este un altfel de moment care reuşeşte, poate, ceea ce nu au reuşit celelalte. De această dată, ne rugăm pentru acelaşi scop şi ne unim în rugăciune ca să cerem sănătate şi zilele care ne lipsesc atât de mult. Nu a fost şi nu este uşor, dar lucrurile măreţe nu au fost niciodată uşor de realizat" - Marcel Vela, ministru de Interne

VIDEO Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

Citește mai multe știri de actualitate:

Zeci de persoane nu au respectat interdicția și au mers la slujbă în Vinerea Mare » Imaginile postate de un deputat

Amendă de 5.000 de lei pentru o femeie de 72 de ani din Dej » Motivul autorităților + procesul verbal

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează