GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  SURVIVOR ROMÂNIA

EXCLUSIV Roxana Ciuhulescu, interviu după Survivor: "Insomniile, durerile și stresul m-au pus în cap. După ce îmi revin, mă-ntorc la Minister" + "Nu m-am înțeles deloc cu Zmărăndescu și cu CRBL. Robert Niță e un tip super, ar putea câștiga concursul"

Roxana Ciuhulescu // FOTO: Instagram +35   FOTO
Roxana Ciuhulescu // FOTO: Instagram

Articol de - Publicat marti, 01 februarie 2022 10:03 / Actualizat marti, 01 februarie 2022 20:43

Roxana Ciuhulescu, 43 de ani, a vorbit despre experiența de la Survivor România 2022, oferind detalii legate de eliminarea ei din concurs, dar și despre impactul competiției asupra ei. Bonus: momente din viața personală.

  • Survivor este un reality-show care scoate în evidență calitățile sportive, atletice, ale participanților 
  • Cei cu o bună pregătire fizică au șanse, la capătul mai multor probe de rezistență și îndemânare, să câștige marele premiu de 100.000 euro 
  • Concurenții întrecerii de pe ProTV sunt împărțiți în două echipe - „Faimoșii” și „Războinicii” 
  • Pe lista participanților sunt mai mulți foști sau actuali sportivi: Robert Niță și Alexandru Nedelcu (foști fotbaliști), Cătălin Zmărăndescu (fost luptător, campion mondial), Elena Chiriac (multiplă campioană națională taekwondo), Ionuț Popa (antrenor fitness), Roxana Ciuhulescu (pilot raliuri și consiliera ministrului Sportului)

Roxana Ciuhulescu, consiliera lui Eduard Novak la Ministerul Sportului, a plecat de la Survivor România 2022, din cauza unor probleme medicale. 

Gazeta a scris din 21 ianuarie că Roxana Ciuhulescu a preferat să meargă la „Survivor”, unde era remunerată cu 4.000 de euro săptămânal, întrerupându-şi temporar contractul cu Ministerul Sportului, acolo unde primeşte un salariu de doar 4.200 de lei.

Survivor este un reality-show care scoate în evidență calitățile sportive, atletice ale participanților. Cei cu o bună pregătire fizică au șanse, la capătul mai multor probe de rezistență și îndemânare, să câștige marele premiu de 100.000 euro. Concurenții întrecerii de pe ProTV sunt împărțiți în două echipe - „Faimoșii" și „Războinicii".

- Roxana, cum ai cataloga experiența de la Survivor 2022?
- În realitate, Survivor este de zece ori mai greu decât se vede la televizor. Foametea, dormitul sub cerul liber, pe scânduri, frigul, umezeala, durerile de oase, arsurile soarelui, pișcăturile insectelor, alergiile sunt doar câteva dintre „ingredientele" celei mai dure competiții de supraviețuire din lume. A fost o experiență foarte dură, imposibil de uitat. 

- Cât de mari au fost problemele medicale?
- Genunchiul mi s-a umflat și, după două zile de stat pe bară, medicul ortoped a decis să fiu trimisă la spital. Mi-a fost extras lichidul de la genunchi, însă, chiar și așa, piciorul a continuat să se umfle până aproape că s-a dublat.

+31 FOTO

Roxana Ciuhulescu, afectată fizic de suferințele de la Survivor 2022

- Ce riscai?
- Pentru că durerile au persistat și nu mai puteam călca, medicul Survivor a decis că nu mai pot continua competiția. Riscul cel mai mare era să fac fractură. Problema ivită la genunchi a dus la eliminarea mea din concurs, din cauze medicale. Există o suspiciune de ruptură de ligament. Totuși, până nu avem rezultatul RMN-ului este greu de pus un diagnostic. 

- Știai de acele probleme înaintea competiției?
- Orice fost sportiv de performanță când încheie activitatea sportivă rămâne cu urme, cu sechele, cu operații. Așa s-a întâmplat și cu mine. Cariera mea în handbal s-a încheiat în momentul în care am fost operată de meniscuri, intern și extern, la piciorul stâng. Lipsa meniscurilor a dus la o uzură mai mare a articulației, iar în timpul Survivor piciorul a cedat. Același lucru i s-a întâmplat și lui Robert Niță, care a fost nevoit să se lase de fotbal în urma unui accident la spate. Tot în cadrul Survivor problemele de spate ale lui Robert au revenit. Îi doresc să se pună repede pe picioare și măcar el să poată continua competiția.

Dezvăluire EXPLOZIVĂ la Survivor 2022:  „Ei doi au dispărut în pădure, imaginile nu au apărut la TV”
SURVIVOR 2022
Dezvăluire EXPLOZIVĂ la Survivor 2022: „Ei doi au dispărut în pădure, imaginile nu au apărut la TV”

Roxana Ciuhulescu, după Survivor: „Pentru mame e de zeci ori mai greu"

- Dacă ai fi pusă în situația de a o lua de la capăt, ai mai participa la o asemenea emisiune-competiție?
- În doar două săptămâni, am slăbit îngrijorător de mult, iar durerile au venit „la pachet" și cu insomnii. Durerile fizice însoțite de cele sufletești, bineînțeles, care aproape că m-au pus în cap. Dorul de copii a fost cel mai greu de suportat. Pentru mamele ajunse la Survivor este cel mai greu. Este de zeci de ori mai greu.

- Poți detalia?
- Am tot respectul pentru Elena Ionescu, câștigătoarea primei ediții Survivor. Mamă fiind, cred că i-a fost tare greu să stea departe de copilul ei atâtea luni. Cu atât mai de apreciat este Elena cu cât era într-o situație foarte grea, după divorț, cu un copil mic de 9 luni. Ea este un model pentru mine. Cu fiecare zi care trece la Survivor, ceva se rupe în inima ta de mamă. Din punctul meu de vedere, asta este cel mai greu de îndurat pentru o femeie. Că vorba aia, sunt oameni și femei. (râde)

- Cum a interpretat familia ta această experiență?
- Soțul meu nu a fost de acord cu participarea mea, însă, de dragul meu, m-a lăsat să merg. Rămăsesem cu o dorință neîmplinită, din 2017, când am refuzat participarea la prima ediție Exatlon. Se întâmpla la puțin timp după divorțul meu, când nu concepeam să plec și eu de lângă copil atâta vreme. Ana avea mare nevoie de mine, și eu de ea, așa că am refuzat invitația în concurs. Prin prisma trecutului, am acceptat Survivor. A fost o lecție dură din care am avut multe de învățat.

„Pe mine și pe Robert ne-a unit sportul"

- Cu ce crezi că rămâi după această experiență, din punctul de vedere al imaginii?
- În momentul deciziei mele de a participa la Survivor, plusul sau minusul la capitolul imaginii nu a fost un factor determinant. Nu sunt un om coleric, sunt o persoană care știe ce înseamnă jocul de echipă, un om sociabil. Am mizat pe toate calitățile pe care le-am dobândit în sportul de performanță.

- Cu cine ai avut relație bună, cu cine mai puțin bună?
- Cu toți am avut o relație bună, mai puțin cu Zmărăndescu și cu CRBL. Am legat o prietenie frumoasă cu Robert Niță, sportul ne-a unit și am avut plăcerea să descopăr în el un om extraordinar. O altă surpriză am avut-o din partea Andreei Tonciu. În ea am descoperit un suflet extrem de sensibil, probabil o latură pe care oamenii nu au avut când și cum să o descopere, se știe că ea este vulcanică. De departe, cel mai dezamăgită am fost însă de CRBL, este cu totul altfel față de cum credeam eu că este. Situațiile de genul acesta ne fac să cunoaștem oamenii așa cum sunt ei cu adevărat.

- Vei mai merge în Republica Dominicană?
- Nu, mulțumesc! Cel puțin nu în viitorul apropiat. (râde)

- Te vei revedea, în mod special, cu cineva de la Survivor?
- Oricum o să ne revedem cu toții, în finala Survivor, până atunci, abia aștept să-l întâlnesc pe Robert Niță. Dar nu prea curând, sper, lui îi doresc să rămână cât mai mult în concurs.

+31 FOTO

„E ca o drujbă noaptea"

- Cine crezi că va câștiga, cine ai dori?
- Dacă Niță va fi apt fizic, are mari șanse să ajungă în finală. La fel și Radu Itu, cred că are toate calitățile unui câștigător. Și din tabăra „Războinicilor" văd un finalist, pe Ionuț Popa. 

- Au fost și dispute sau momente amuzante în afara celor prezentate?
- Nopțile sunt foarte grele, mai ales când unul sforăie foarte tare. Zmărăndescu ar putea concura la nivel de sunet cu orice drujbă (râde). Noroc că o aveam pe Elena Chiriac, care dormea lângă el și care îl mai scutura în mijlocul nopții, așa mai reușeam să închid și eu un ochi.

- Ai prezentat tot felul de emisiuni, auto și de fotbal, cum ai putea descrie aceste experiențe comparativ cu evoluția de la Survivor, dar și cu noul angajament de la minister?
- Nu există termen de comparație. Survivor este doar despre supraviețuire, în toate sensurile. Și dacă te consideri apt pentru acest show concurs, s-ar putea să ai mari surprize. 

Cum e munca la minister

- Ce te stimulează în noul job?
- Că am făcut sport de performanță și că iubesc sportul au fost cele mai mari stimulente care m-au atras către Ministerul Sportului. Varietatea situațiilor ce apar zilnic în sport face să fie cât mai interesantă munca mea. 

- Crezi că a crescut numărul dușmanilor tăi după serviciul de la minister?
- Nu țin o astfel de contabilitate, nu cred că mi-am atras antipatii din acest motiv. Din contra, consider că am legat mai multe prietenii. 

- Te simți ca o femeie în lumea bărbaților? În sensul că sunt multe femei care acuză o formă de misoginism în domenii „tradițional" ale bărbaților.
- Poate că presa auto ar fi fost un domeniu „tradițional" masculin, însă Ministerul Sportului este un domeniu în care întâlnești în mod egal femei și bărbați. Să nu uităm că au fost și femei la cârma lui și că fiecare, la rândul său, a încercat să facă lucruri bune pentru sportul românesc.

- Care ar fi diferența între actualul ministru al sportului și cei pe care i-ai prins în media?
- Fiecare este diferit prin felul lui de a fi. Eduard Novak să nu uităm că este singurul nostru campion paralimpic. Lucrând de un an în echipa lui, am descoperit un om extraordinar, ambițios, care își dorește să aducă multe schimbări bune în sportul românesc. Un tip corect, decent și familist. 

- Ce simpatii politice ai?
- Sunt apolitică. Nu mă pricep la politică și nu am fost atrasă de politică. 

Nefiind în funcție, nu pot să emit opinii despre puncte principale sau strategii în sport. De aceste lucruri se ocupă ministerul, în frunte cu ministrul Novak 
- Roxana Ciuhulescu

„Nu vom mai avea cu cine ne mândri"

- Ce va urma pe plan profesional și familial?
- După ce voi avea rezultatul medical complet, cel mai probabil mă voi întoarce la minister. În paralel, mă implic în acțiunile organizației „Blue Life", să ajut copiii care suferă de autism, dar mă voi ocupa și de celelalte activități care m-au consacrat.

- Care personalitate sportivă este un model pentru tine?
- Nadia Comăneci, Ion Țiriac, Gică Hagi, Ana Maria Brânză și Marian Drăgulescu sunt legendele sportului românesc, adevărate modele și pentru mine. Din păcate, generațiile care urmează nu prea mai au modele în sport, nu mai există pepiniera de odinioară și asta este îngrijorător. Copiii au nevoie de modele, de oameni care să le fie exemple.

- Și cine ar putea fi pentru tineri de azi?
- Îmi doresc să se nască și să crească alte legende. Din păcate, prea puțini copii mai vin către sport și curând nu prea o să mai avem cu ce să ne mândrim.

- Ce sportiv ți-a atras atenția în mod pozitiv de curând?
- Povestea Larisei Iordache m-a înduioșat enorm. A reușit să participe la Jocurile Olimpice contrar problemelor fizice pe care le avea și în ciuda momentului dramatic în care se afla, își pierduse mama. Am privit-o cu admirație și mândrie și am avut senzația că am în față un superom. Larisa este un real exemplu și, cu siguranță, va deveni un mare antrenor. Succes, Larisa!

- Cum te mai împaci cu sportul, ce faci pentru a te menține în formă? 
- Am crescut într-o familie de sportivi și pentru mine sportul este religie. Și eu, la rândul meu, am făcut sport de performanță și îmi doresc ca și copiii mei să facă sport. Sportul înseamnă sănătate, energie și focus pe obiective. 

- Ce sfaturi le oferi propriilor copii vizavi de mișcare, sport?
- Ana Cleopatra, fiică-mea, este deja adolescentă și o luăm cu noi la sală, participăm împreună la clase. Pe cel mic îl vom înscrie cât de curând la un club sportiv, îl vom duce probabil la karate și la înot. Așchia nu sare departe de trunchi și atâta vreme cât copiii au exemplu în familie vor fi și mai motivați să îl urmeze. Sportul este extrem de important în dezvoltarea și în formarea lor ca adulți. În practicarea sportului nu există nici măcar un dezavantaj. 

Dietă țin foarte rar spre deloc, nu am nevoie pentru că am o alimentație echilibrată, n-am făcut niciodată excese și, recunosc, mă ajută și metabolismul
- Roxana Ciuhulescu

12 concurenți în echipa „Faimoșilor"

  • Xonia (ELIMINATĂ) - cântăreață,
  • Emil Rengle - dansator,
  • Radu Itu - a participat la „Ninja Warrior”,
  • CRBL - cântăreț,
  • Elena Chiriac - sportivă,
  • Cătălin Zmărăndescu - fost luptător,
  • Robert Niță - fost fotbalist,
  • Laura Giurcanu - influener,
  • TJ Miles - vlogger,
  • Andreea Tonciu (ELIMINATĂ) - vedetă tv,
  • Roxana Ciuhulescu (DESCALIFICATĂ) - consilieră Eduard Novak.

12 concurenți în echipa „Războinicilor"

  • Elena Matei - bucătar
  • Liviu Mihalca - dansator profesionist
  • Relu Pănescu - antreprenor
  • Ionuț Popa - antrenor personal
  • Alex Delea - barman
  • Ana Dobrovie - dansatoare
  • Blaze - vlogger
  • Angela Forero - medic veterinar
  • Alexandru Nedelcu - fotbalist
  • Ștefania Ștefan - online streamer
  • Alexandra Duli - manager 
  • Ramona Crăciunescu - curier 

Citește și: 

Wanda Nara și Icardi mai vor un copil! La ce soluție apelează: „Nu-mi imaginam niciodată”

Fostă atletă, concurenta de la Survivor s-a iubit cu un fotbalist de la FCSB

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
decaraiman
decaraiman  •  02 Februarie 2022, 10:28

Repet , survivor e despre supravietuire nu despre sport in sine . Cele mai grele probe de acolo sunt lupta cu foamea si lupta cu diverse caractere unele infecte .Tot respectul Roxana ti-am zis inca inainte de a pleca acolo sa ai grija la caracterele *** , asta e . Multa sanatate si succes mai departe

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

spinoza
spinoza  •  01 Februarie 2022, 16:56

Te-ai facut de marea minune Roxana! Mai bine priveai concursul de acasă din fotoliu! A fost mâna moarta a întregii echipe!

dora
dora  •  01 Februarie 2022, 12:47

Sper ca, după ce vor citi interviul Ciuhuleascăi, cei care isi vor dori - pe viitor - sa participe la acest gen de competitii sa se gandeasca de 100 de ori inainte de a se inscrie la preselectii ! Pentru bani si faima trecatoare, nu merita sa iti pui viața în pericol !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează