GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CRIZA COVID-19

Scrisoarea emoționantă a elevei din Vaslui pentru primar: „Vă rog cu toată fiinţa mea să îmi împrumutaţi un telefon, pentru a-mi putea face temele” + Reacția edilului: „Mi-au dat lacrimile, copil minunat!”

O elevă din județul Vaslui i-a cerut primarului un telefon pentru a putea participa la cursurile online +49   FOTO
O elevă din județul Vaslui i-a cerut primarului un telefon pentru a putea participa la cursurile online

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 mai 2020 13:36

Pandemia de coronavirus a modificat și desfășurarea sistemului școlar. Astfel, elevii și studenții au luat parte în această perioadă la cursuri online. Doar că nu toți copiii din România pot beneficia de această opțiune.

Ultima oră » Bilanț în România: 14.107 cazuri de COVID-19 confirmate » 270 de îmbolnăviri în ultimele 24 de ore

Acesta este și cazul unei eleve din comuna Șuletea, județul Vaslui, care nu deține un device personal, necesar pentru a-i permite accesul la educație în vremea crizei provocată de COVID-19. Cum părinții nu-și pot permite nici măcar să-i cumpere un telefon, copila i-a trimis o scrisoare primarului Ciprian Tamaș.

„Vă rog cu toată fiinţa mea să îmi împrumutaţi şi mie un telefon”

„Sunt conştientă că singura noastră şansă pentru a reuşi în viaţă este să învăţăm bine. Am apreciat întotdeauna că ne-aţi sprijinit. Acum, cu această nebunie ce ne ţine departe de băncile şcolii, singura noastră legătură cu profesorii noştri este mediul online. 

Momentan folosim toţi telefonul mamei mele, dar nu reuşim să ţinem pasul cu acest sistem de învăţământ, din cauza lipsei unui alt telefon. Ştiu că aveţi un suflet bun şi vă rog cu toată fiinţa mea să îmi împrumutaţi şi mie un telefon, iar dacă nu aveţi unul disponibil, v-aş ruga să îmi cumpăraţi dumneavoastră unul în rate, iar lunar, când voi primi alocaţia, vă voi aduce banii. Sper să înţelegeţi situaţia financiară cu care se confruntă părinţii mei şi să daţi curs rugăminţii mele. Promit să nu vă dezamăgesc!”, a scris aceasta, de mână, pe o foaie de hârtie.

Scrisoarea emoționantă a elevei din Vaslui pentru primar: „Vă rog cu toată fiinţa mea să îmi împrumutaţi un telefon, pentru a-mi putea face temele” + Reacția edilului: „Mi-au dat lacrimile, copil minunat!”

Primarul, mișcat: „Mi-au dat lacrimile”

Ulterior, edilul Ciprian Tamaș a reacționat, afirmând că va face tot posibilul pentru ca eleva să primească un smartphone în cel mai scurt timp posibil.

„DA! Răspunsul meu este afirmativ, îți voi da un telefon în stare perfectă de funcționare pentru a-ți face temele la timp, copil minunat! Am primit această scrisoare pe Messenger de la o fetiţă, elevă a şcolii noastre. Pur şi simplu mi-au dat lacrimile. Am vorbit dimineaţă cu directorul şcolii şi mi-a confirmat că sunt peste 30 de elevi în această situaţie. Nu au telefon, nu mai vorbim de tabletă sau de laptop, pentru a interacţiona cu cadrele didactice online.

Astfel, am rugămintea la voi, prietenii mei dragi, care v-aţi schimbat smartphone-ul şi vreţi să aduceţi o bucurie, să îl donaţi pe cel vechi cu toată bucuria unui elev nevoiaş din comuna noastră! Am o veste bună şi pentru elevii care dispun de telefoane şi nu au date mobile: la sfârşitul săptămânii vom putea utiliza internetul gratuit prin WI-FI, în punctele stabilite din fiecare sat”, a afirmat Tamaș.

DAA! Răspunsul meu este afirmativ, îți voi da un telefon în stare perfectă de funcționare pentru a-ți face temele la...

Posted by Ciprian Robert Tamas on Tuesday, May 5, 2020

Reacțiile oamenilor: „Nu se găsesc bani în buget?” / „Felicitări, domnule primar”

Așa cum era de așteptat, oamenii au reacționat prin intermediul rețelelor de socializare. Unii s-au oferit să facă donații, alții l-au felicitat pe primar, însă au existat și opinii critice:

  • „Și eu vreau să ajut”;
  • „Felicitări, eu sunt din Constanța, am fost impresionat de scrisoarea fetiței, faceți tot posibilul să rezolvați problemele comunității dumneavoastră. Succes!”;
  • „De acord cu inițiativa d-voastră și vă felicit! Dar, ca și conducător al acelei localități, ar fi trebuit să vă interesati din prima zi, proactiv, care e situația copiilor din școala, nu după 2 luni”; 
  • „Adică nu se găsesc bani în buget pentru 30 de tablete pentru copiii săraci ai comunei?! Rușine!” „Pot să-i trimit o tabletă și telefon. Am și un laptop, dar nu l-am folosit de mult și nu știu dacă mai este bun”; 
  • „Să mai doneze și cei cu pensii speciale. Patriarhia prin diferite forme a tot donat, pentru spitale au ajuns la fundul sacului”; 
  • „Felicitări, domnule primar, dacă ați reușit să captați încrederea celor mai mici. Ei sunt viitorul!”.

VIDEO Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

FOTO Bucureștiul în timpul pandemiei de coronavirus - cele mai interesante cadre

+45 FOTO

Citește mai multe știri despre impactul pandemiei de coronavirus în România:

Statul retrage din spitale stocul de măști cu probleme din China, după dezvăluirile jurnaliștilor Libertatea

Am primit DATELE OFICIALE: 3.978 de sportivi şomeri în România. Plătiţi cu 725 de euro pe lună

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează