GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRS

COVID-19. Statul retrage din spitale stocul de măști cu probleme din China, după dezvăluirile jurnaliștilor Libertatea

Medicii din întreaga lume se luptă cu pandemia de COVID-19 // FOTO; Guliver/GettyImages +49   FOTO
Medicii din întreaga lume se luptă cu pandemia de COVID-19 // FOTO; Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 mai 2020 12:21

Compania Națională Unifarm a cumpărat și a distribuit către spitalele din România măști FPP2 pentru protecția contra coronavirsului. Acestea erau marcate ca periculoase de Protecția Consumatorilor și au fost retrase de pe piață.

Libertatea a publicat marți o anchetă despre măștile repartizate către Ministerul Sănătății, ISU și SMURD de Unifarm. Acestea erau făcute în China, de o companie producătoare de pamperși.  Măștile confecționate de firma „Daddy Baby” a fost una dintre cele patru marcate drept periculoase de Protecția Consumatorilor, după ce s-a sesizat organismul similar din Belgia. Astfel, spitalele au primit măști nefuncționale, plătind câte 18,75 de lei pentru fiecare. 

„Retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă (valoarea măsurată este ≤ 76%). În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție. Produsul nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și standardul european relevant EN 149” 
se arată pe site-ul Comisiei Europene 

Măștile au fost restrase

După publicarea investigației reporterilor Libertatea, Unifarm a decis să retragă aceste măști din spitalele la care au fost distribuite. 

Am informat toate spitalele despre acest lucru și le-am solicitat retragerea acestor măști în regim de urgență, pentru a putea fi înlocuite cu măști conforme. În momentul în care a fost primită informarea privind calitatea acestui produs am stopat distribuția lor. Măștile au fost înlocuite în 98% din spitale”, se arată într-un comunicat Unifarm, conform Libertatea.

 

VIDEO EMOȚIONANT. România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

FOTO. Imagini inedite din București, în plină pandemie de COVID-19:

+45 FOTO

Citește mai multe știri despre situația din România: 

EXCLUSIV Am primit DATELE OFICIALE: 3.978 de sportivi şomeri în România. Plătiţi cu 725 de euro pe lună

Cu mască la zona mixtă și conferințe. Imaginea pe care o vom avea la reluarea sezonului: „Nu trebuie să ne fie rușine”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
1185386784824804
Robert Dumitru  •  06 Mai 2020, 15:06

pai si teste le covid cum sunt? daca pui aceeasi proba in aparat de 5 ori da 2 pozitive si trei negative -totul este o cacealma

Vezi toate comentariile (1)
Comentează