GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  SPANIA

Shakira riscă 8 ani de închisoare! A fost trimisă în judecată pentru fraudă fiscală

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 septembrie 2022 08:55 / Actualizat miercuri, 28 septembrie 2022 09:33

După despărțirea de Pique, Shakira mai primește o lovitură. O judecătoare din Barcelona a decis ca artista să fie trimisă în judecată pentru evaziune fiscală.

Cântăreața columbiană a refuzat pe 27 iulie să ajungă la un acord cu statul spaniol, fiind convinsă că e nevinovată. Acum, ea va fi trimisă în judecată, urmând a fi stabilită data procesului.

Pique ar fi înșelat-o de mai multe ori pe Shakira! Aventură cu fosta iubită a lui DiCaprio: „Au existat întâlniri intime”
Metrosport
Pique ar fi înșelat-o de mai multe ori pe Shakira! Aventură cu fosta iubită a lui DiCaprio: „Au existat întâlniri intime”

Shakira, trimisă în judecată în Spania

Shakira riscă să fie condamnată la 8 ani și două luni de închisoare și la plata unei amenzi de 23,8 milioane de euro. 

Statul susține că din 2012 până în 2014 cântăreața nu a depus nicio declarație de impozit, deoarece, potrivit unui document, a susținut că domiciliul său fiscal se afla în Bahamas încă din 2007, din cauza fiscalității reduse de pe acest teritoriu.

Shakira (foto: Instagram)
Shakira (foto: Instagram)
Shakira (foto: Instagram)
Shakira (foto: Instagram)
Shakira (foto: Instagram)
+45 FOTO

Fiscul spaniol susține că Shakira a fost rezident al Spaniei între 2011 și 2014, ceea ce înseamnă pentru ar fi petrecut peste 183 de zile în țară și nu și-a plătit dările la stat. De partea cealaltă, Shakira susține că și-a plătit toate taxele și că nu merită să fie acuzată.

Astfel, Shakira ar fi vinovată de neglijență fiscală timp de 697 de zile, cât a petrecut în Spania  în cei 3 ani.

„Sunt acuzații false. În primul rând, nu am petrecut 183 de zile pe an în acea perioadă. Eram ocupată să îmi îndeplinesc angajamentele profesionale în întreaga lume. În al doilea rând, am plătit tot ceea ce au pretins că le datorez, chiar înainte de a-mi intenta un proces. Așa că, nu le datorez nimic. 

Și, în cele din urmă, am fost consiliată de una dintre cele mai mari patru firme specializate în fiscalitate din lume, PricewaterhouseCoopers, așa că sunt sigură că am procedat corect și transparent încă din prima zi.  Autoritățile fiscale spaniole au văzut că mă întâlneam cu un cetățean spaniol și au început să caute motive.

Este clar că au vrut să urmărească acei bani indiferent de situație. Chiar și în următorii ani, călătoream prin lume, lucrând non-stop în timp ce eram însărcinată sau cu Milan ca bebeluș, când cezariana abia se închisese. Știau că nu eram în Spania, că Spania nu era locul meu de muncă sau sursa mea de venit, dar tot au venit după mine, cu ochii pe premiu”, a spus Shakira recent, într-un interviu pentru Elle.

Shakira (foto: Instagram)
Shakira (foto: Instagram)
Shakira (foto: Instagram)
Shakira (foto: Instagram)
Shakira (foto: Instagram)
+45 FOTO

Citește și:

Shakira face dezvăluiri sfâșietoare despre relația cu Gerard Pique: „Am atâtea lucruri de spus”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
DoarUTAconteaza
DoarUTAconteaza  •  28 Septembrie 2022, 11:18

In Spania nu-i ca in Romania ! Acolo se urmareste...in primul rand , recuperarea prejudiciului. Asa sa Shakira...poate face o intelegere cu Fiscul si totul se inchide. Apoi ,..se mai poate si judeca, iar Fiscul ar trebui sa demonstreze ca Shakira a stat in Spania un anume numar de zile ...in perioada in cauza...si asta nu e chiar simplu,...retroactiv. Dar amenintarea cu inchisoarea se face pentru...a speria, si pe cel impricinat...dar si pe altii.

vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  28 Septembrie 2022, 10:52

Justiția din Spania parca seamănă puțin cu a noastră!? S-au trezit și ei acuma dar cât timp a fost împreună cu Pique ,era totul în ordine !?

cpt.ahab
cpt.ahab  •  28 Septembrie 2022, 09:43

Opt ani... Nu-i un pique cam mult?!:))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează