GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

COVID-19. Purtarea măștilor de protecție, obligatorie din 15 mai » Spațiile unde se va aplica această măsură

Purtarea măștilor de protecție va deveni obligatorie începând cu 15 mai // sursă foto: Guliver/gettyimages +29   FOTO
Purtarea măștilor de protecție va deveni obligatorie începând cu 15 mai // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 mai 2020 19:03

Odată cu ridicarea Stării de Urgență, ce va avea loc pe 15 mai, purtarea măștilor de protecție va deveni obligatorie în spațiile publice închise, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă.

Aceste prevederi fac parte dintr-un proiect al M.A.I. cu privire la măsurile ce vor fi instaurate odată ce România va trece la Starea de Alertă, informează hotnews.

Ultima oră » Bilanț în România: 320 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Minimum 2 metri între persoane

Totodată, instituțiile publice și operatorii economici care desfășoară activități comerciale sau de lucru cu publicul, care implică intrarea persoanelor în interiorul clădirilor, vor fi nevoite să ia măsuri de protecție a clienților: trebuie asigurată o suprafață de minimum 4 metri pătrați pentru fiecare persoană și o distanță de 2 metri între acestea.

Un alt aspect important este faptul că aceștia vor fi nevoiți să verifice temperatura clienților, care nu trebuie să depășească 37 de grade Celsius.

Program de lucru decalat

Instituțiile publice care au un număr mai mare de 50 de angajați se văd nevoite să decaleze programul de lucru, astfel încât să evite aglomerarea mijloacelor de transport în comun. De asemenea, munca de la domiciliu este încurajată, în condițiile în care activitatea desfășurată permite o asemenea măsură.

GALERIE FOTO. Cele mai noi cadre din București, în timpul pandemiei de COVID-19

+25 FOTO

VIDEO EMOȚIONANT. Nu există obstacol peste care să nu trecem! România va fi și mai puternică!

Citește mai multe știri despre COVID-19:

S-au redeschis parcurile în Sectorul 2 » Explicația viceprimarului: „E decizia mea, mi-o asum integral”

Avertisment în Italia, după eliminarea restricțiilor: „Fie lucrurile se schimbă, fie vă închid iar”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
rikiriki365
rikiriki365  •  10 Mai 2020, 10:22

Sunt pe emag, 50 de buc-100ron. Daca nu ti permiti, te asociezi cu un prieten si asta e. Le poti spala, eu asa fac. Le las la uscat cateva zile si le rulez. Purtatul mastilor este o solutie de protectie, chiar daca unii studiosi arunca vorbe negandite. Puneti-va o intrebare simpla, de ce medicii poarta masti?

samertx
samertx  •  10 Mai 2020, 01:24
Postat de bizantinul pe 09 Mai 2020, 20:45

Conform datelor de pana azi nu exista un studiu care sa arate ca purtarea mastilor (ma refer la cele uzuale, chirurgicale) ar reduce cu ceva riscul de infectare. Suspectez insa ca exista stocuri mari de masti care trebuie vandute, de aici si fervoarea cu care guvernantii pun accent pe acest aspect.

Exact invers. Purtați măști și spălați-vă pe mâini!

bizantinul
bizantinul  •  09 Mai 2020, 20:45

Conform datelor de pana azi nu exista un studiu care sa arate ca purtarea mastilor (ma refer la cele uzuale, chirurgicale) ar reduce cu ceva riscul de infectare. Suspectez insa ca exista stocuri mari de masti care trebuie vandute, de aici si fervoarea cu care guvernantii pun accent pe acest aspect.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează