GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Specialiștii din Statele Unite ale Americii au făcut testele: cât rezistă coronavirus pe suprafețe

Coronavirus poate rezista zile bune pe suprafețe // sursă foto: Guliver/gettyimages +11   FOTO
Coronavirus poate rezista zile bune pe suprafețe // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat sambata, 28 martie 2020 15:46

Noul coronavirus prezintă pericol din mai multe direcții: pe lângă răspândirea prin aer, realizată atunci când oamenii strănută sau tușesc, s-a demonstrat că virusul poate supraviețui zile bune pe suprafețe.

Situația este alarmantă. Peste 9000 de decese au fost cauzat de coronavirus în Italia, iar la nivel mondial s-au înregistrat peste 617 mii de cazuri de infectare.

Coronavirus pe suprafețe

Organizația Mondială a Sănătății continuă să efectueze studii pentru a determina cât rezistă virusul pe suprafețe. Aparent, noul virus se comportă asemănător altor coronavirusuri. Studiile indică faptul că noul coronavirus poate rezista pe suprafețe de la câteva ore la câteva zile.

„Timpul poate varia în funcție de condiții, de exemplu: tipul suprafeței, temperatura sau umiditatea mediului înconjurător”, au scris cei de la Organizația Mondială a Sănătății într-un raport.

Teste recente realizate de Institutul de Boli Infecțioase și Alergii al Statelor Unite pe suprafețe din plastic și oțel au constatat că virusul poate rămâne pe astfel de materiale până la 3 zile, în timp ce alți oameni de știință spun că virusul poate supraviețui chiar și 9 zile.

GALERIE FOTO. Parcurile din București, închise din cauza coronavirus

+7 FOTO

Ce e de făcut

Multe persoane au început să își dezinfecteze cumpărăturile atunci când ajung acasă sau după ce acestea le sunt livrate. Deși această strategie poate da roade, este puțin probabil să ducă la dispariția completă a virusului.

Utilizarea regulată a dezinfectanților pe suprafețe de acasă, spălarea mâinilor cu săpun și apa și evitarea atingerii feței sunt reguli bune de urmat, precum și distanțarea socială care ar îngreuna răspânidirea COVID-19.

VIDEO. Cum te infectezi, cum se răspândeşte virusul, ce complicaţii pot apărea

Citește și alte știri despre coronavirus:

Ultima oră » Noul bilanț în România: 160 de cazuri noi + 139 persoane vindecate

Cum se resimte pandemia de coronavirus la 10.000 km depărtare de România: „Urmează zile vitale”

Playtech: BOMBĂ! Vicor Ponta, mesaj pentru români de pe patul de spital: 'Ar fi o lașitate din partea mea să tac'


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează