STIRI EXTRASPORT  ·  CORONAVIRUS

Țara cu aproape 69.000 de cazuri de coronavirus în ultimele 48 de ore » Reacția autorităților: „Criza poate fi gestionată”

Brazilia se află în cea mai grea perioadă de la apariția coronavirusului
Brazilia se află în cea mai grea perioadă de la apariția coronavirusului

Articol de GSP - Publicat vineri, 19 iunie 2020 00:48

Brazilia a înregistrat aproape 69.000 de cazuri de coronavirus în ultimele 48 de ore, conform Worldometers.info.

Brazilia trece prin cea mai dificilă perioadă de la startul pandemiei de coronavirus. Țara a depășit 46.000 de decese și se apropie de un milion de cazuri confirmate. Cu toate astea, oficialii sud-americani nu par panicați. Atitudinea președintelui Bolsonaro față de virus este de notorietate. Acesta a sfidat de mai multe ori restricțiile, fiind surprins chiar în timpul unui proteste pentru relaxarea măsurilor. 

Walter Braga Netto, șeful biroului președintelui, a oferit la rândul său o declarație hulită de compatrioți: „Există o criză, suntem alături de familiile îndurerate, dar este o criză care poate fi gestionată”.

965.512cazuri de coronavirus au fost confirmate în Brazilia până la această oră

Președintele Bolsonaro, inamic public în Brazilia

Drauzio Varella, unul dintre cei mai importanți medici oncologi ai planetei și activist recunoscut în domeniul sanitar, critică modul în care Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, a reacționat în fața pandemiei de coronavirus. 

„Cred că va rămâne în istorie cu un grad de vinovăție pe care nu aș vrea să îl simt. Vom ajunge în curând la nivelul de mortalitate din Statele Unite ale Americii. Situația nu poate fi mai rea de atât. Pur și simplu nu poate. Am sentimentul că țara noastră trăiește o tragedie și că această situație va fi mult mai rea pentru cei săraci”
-  Drauzio Varella

VIDEO / Ai grijă să porți corect masca de protecție! Ce nu trebuie să faci atunci când o utilizezi

Citește și alte știri despre coronavirus:Din ce face bani noul iubit al Andreei Bălan. E putred de bogat
Libertatea
Comentarii (4)
catalynn  •  19 Iunie 2020, 08:57

Când ai o populație de peste 200 de milioane (a 6a a lumii) o țara de dimensiuni uriașe (a 5a a lumii, pe planiglob e puțin înșelătoare, pare mult mai mică decât in realiate, Brazilia fiind doar 20% mai mică decât întreaga Europă!) și un sistem de sănătate precar imunitatea de turma pare singura soluție. Acum e iarna in emisfera sudica, însă una e iarna la Rio alta la NY, iar bolile sistemului respirator unde se înscrie și CoViD nu sunt atât de severe intr-o clima calda și umeda. Desigur vor fi victime, însă sărăcia accentuată de pandemie va fi adevarata problema a Braziliei. E greu sa compari cu America însă, acolo 40% dintre victime au fost in azilele de bătrâni din prostia autorităților care in loc sa ii protejeze pe acei oameni, mai ales ca se aflau in principala grupa de risc, nu doar ca nu au făcut nimic pt a carantina aceste centre dar au mai și impus admiterea de pacienți noi indiferent daca erau sau nu infectați iar de aici și pana la genocid (nu văd cum pot numi uciderea prin neglijența a peste 40 de mii de seniori) nu a fost decât un pas. Altfel am cam învățat cu toții ce avem de făcut pt a ne proteja iar încuiatul in casa nu e chiar cea mai buna soluție ...

doubleti  •  19 Iunie 2020, 06:30
Postat de Dominic Bean pe 19 Iunie 2020, 00:53

Baiiii dar ce minciuni aruncati pe aici mai nene... pseudoziaristi N a avut brazilia in nicio zi 69000 de imbolnaviri. Minciuni care se pot verifica usor exact unde ziceti voi, pe worldometers, printr un singur click pe brazilia.... 35000 de imbolnaviri cele mai multe, acum vreo 2 zile. Deci la jumatate cat spuneti voi. Mincinosi patentati.

Mai citește incaodata. 69000 în 48 de ore, adică în 2 zile.

maistorkokir  •  19 Iunie 2020, 02:03

Bolsonaro i-a pacalit pe toti, vrea imunizare de grup, pt ca e cea mai ieftina strategie contra covid-19. In rest, adevarat, 69mii e o cifra mai degraba perversa decat reala, debitata de autorul articolului in timpul unei lipse de concentrare cauzata probabil de o imaginatie deocheata.

Vezi toate comentariile (4 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
20:00 Fotbal, Cupa României
FCSB - Dinamo
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:00 Fotbal, Premier League
Manchester City - Newcastle
Eurosport
20:30 Fotbal, Serie A
Genoa - Napoli
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
20:30 Fotbal, Serie A
Fiorentina - Cagliari
Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
20:30 Fotbal, La Liga
Getafe - Villareal
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
22:15 Fotbal, Premier League
Brighton - Liverpool
Eurosport
22:45 Fotbal, Serie A
Roma - Parma
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
22:45 Fotbal, Serie A
Atalanta - Sampdoria
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
23:00 Fotbal, La Liga
Barcelona - Espanyol
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1