STIRI EXTRASPORT  ·  CORONAVIRUS

„Țara e condamnată la o tragedie istorică din cauza răspunsului președintelui la coronavirus” » Mesaj puternic în ziua în care Brazilia a ajuns pe 3 la numărul de morți

Articol de GSP - Publicat vineri, 05 iunie 2020 22:13

Brazilia a trecut de 34.000 de persoane decedate din cauza coronavirusului. E pe locul 3 în lume la numărul de morți și pe 2 la numărul total de cazuri, iar președintele Jair Bolsonaro e tot mai criticat. 

Bolsonaro a tratat coronavirusul detașat. Încă de la declanșarea pandemiei, președintele Braziliei a militat pentru o țară liberă, fără restricții. Mai mult, Jair Bolsonaro a fost surprins la mai multe proteste unde se cerea eliminarea restricțiilor impuse de autoritățile regionale. 

Politica lui Bolsonaro, demantelată

Drauzio Varella, unul dintre cei mai importanți medici oncologi ai planetei și activist recunoscut în domeniul sanitar, critică modul în care Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, a reacționat în fața pandemiei de coronavirus. 

Jair Bolsonaro, la proteste

„Cred că va rămâne în istorie cu un grad de vinovăție pe care nu aș vrea să îl simt. Vom ajunge în curând la nivelul de mortalitate din Statele Unite ale Americii. Situația nu poate fi mai rea de atât. Pur și simplu nu poate. Am sentimentul că țara noastră trăiește o tragedie și că această situație va fi mult mai rea pentru cei săraci. 

Țara noastră a avut tot timpul să se pregătească pentru epidemie, dar nu a făcut-o. Când virusul a ajuns și au fost luate unele măsuri care puteau fi benefice, guvernul federal le-a pus piedici. Nu a existat nicio dezbare ideologică, cu argumente. Nu. Președintele pur și simplu se ducea pe străzi în fiecare weekend și strângea protestatari. Mergea fără mască, sfida toate măsurile de izolare. Asta a devenit politica guvernamentală”, a declarat Varella conform The Guardian. 

Citește și alte știri despre coronavirus:Florin Salam a chemat toate televiziunile să facă un anunț important în fața spitalului: 'Pur și simplu suntem disperați'
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
Program TV complet

Liga 1