GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  

Teodora Stoica, fiica lui MM, mărturisire tulburătoare despre lupta cu o boală cruntă: „Mi-a fost foarte frică. L-am întrebat pe tata: «Spune-mi, o să mor?»” » Ce sfat i-a dat Gigi Becali

Teodora Stoica a trecut prin clipe de coșmar în urmă cu trei ani și jumătate, la doar 25 de ani, când a fost diagnosticată cu o boală gravă.
Teodora Stoica a trecut prin clipe de coșmar în urmă cu trei ani și jumătate, la doar 25 de ani, când a fost diagnosticată cu o boală gravă.

Articol de - Publicat miercuri, 26 iulie 2023 00:18 / Actualizat miercuri, 26 iulie 2023 19:04

Teodora Stoica a trecut prin clipe terifiante în urmă cu trei ani și jumătate, la doar 25 de ani, când a fost diagnosticată cu o boală gravă: o tumoră malignă cu metastaze la plămâni și la coloană. Invitată la podcastul lui Cătălin Măruță, fiica lui MM Stoica a povestit cum a trecut peste acea perioadă de coșmar și a dezvăluit ce sfat i-a dat Gigi Becali când a aflat că s-a îmbolnăvit.

Teodora Stoica, 28 de ani, a găsit puterea de a lupta și de a pune sănătatea pe primul loc. Fiica lui Meme Stoica s-a transformat într-o adevărată campioană a sănătății. Ea își dedică viața unei rutine zilnice care îmbină tehnici de respirație, exerciții fizice intense și un stil de viață echilibrat.

Teodora Stoica, fiica lui MM, mărturisire tulburătoare despre lupta cu o boală cruntă

Invitată la podcastul „Acasă la Măruță”, ea a vorbit despre problemele de sănătate cu care s-a confruntat în urmă cu 3 ani și jumătate. Familia, prietenii și fostul iubit i-au fost alături în această perioadă teribilă. Teodora Stoica explică și de ce a evitat până acum să vorbească despre acest subiect.

„Mi-a fost foarte teamă să vorbesc despre asta pentru că nu am vrut să dau putere unei boli. Așa că am preferat să nu vorbesc, să evit. Acum 3 ani și jumătate am avut un diagnostic mai greu de digerat. Făceam masaj cu maseurul de la Steaua, Cocolino, și mi-a spus: «Ai un nodul la gât, știai?». M-am uitat în oglindă și era vizibil, era mare. 

Am fost la puncție și mi-a luat lichid. Timp de două săptămâni am așteptat. Eu nu eram pozitivă cum sunt acum. Eram ipohondră și mă gândeam la ce este mai rău. În acele două săptămâni n-am fost om. Am primit mail-ul și am sărbătorit pentru că nodulul era benign. Am zis că am rezolvat și problema asta, dar el tot creștea... Mi-a spus doctorul că trebuie scos dacă vreau să fac un copil, pentru că altfel n-o să mai pot să respir în timpul sarcinii.

Trebuia să fac o tiroidectomie, dar parțială. M-am operat și nu prea puteam să procesez nimic. Am stat la terapie intensivă o noapte, pentru că așa e procedura. A doua zi, în salon, doctorul vorbea, vorbea, dar eu nu înțelegeam nimic, eram în stare de șoc. Mi-a spus că nu era așa simplu cum au crezut și că a fost nevoit să-mi facă tiroidectomie totală, pentru că și-au dat seama că nodulul era malign, că aveam metastaze la plămâni și la coloană, la un os”, a mărturisit Teodora Stoica.

„Nu plâng!”, se motivează râzând în timp ce continuă relatarea: „Am ajuns acasă... Dărâmată total, pentru că nu mai înțelegeam nimic. După operație trebuie să faci un tratament cu iod radioactiv și este interesant așa pentru oameni, pentru că e atipic. Nu e chimioterapie, nu sunt citostatice. Trebuie să iei o pastilă și să stai 4 zile singur în spital, iar eu aveam o mare frică de singurătate”

Medicii, surprinși de problemele Teodorei Stoica

Problemele de sănătate ale Teodorei i-au surprins și pe medici: „Doctorul care a examinat proba a spus: «Cum se poate așa ceva la o persoană atât de tânără?». Aveam 25 de ani și era foarte avansat. În ultima zi mergeai și făceai un fel de CT și se vedeau exact resturile. Corpul era galben și resturile de tumoră erau cu maro. La mine se vedea totul maro. Am trecut prin asta... A trebuit să fac iod-ul de două ori, dar se vorbea să-l fac de 6-7 ori. Totuși am scăpat cu două terapii”.

La podcastul lui Cătălin Măruță, tânăra și-a amintit de un Crăciun din perioada în care încă era sub tratament. „Acasă, toți erau la o masă mare, iar eu eram într-un colț, cu farfurii de plastic și tacâmuri de plastic, mănuși de bucătărie... Radioactivitatea le-ar fi afectat și lor tiroida și trebuia să îi protejez. O elimini și prin salivă, dar și prin transpirație. A fost un Crăciun de coșmar. Nu puteam să stau nici cu câinii mei, și ei ar fi fost afectați”.

„Săracul tata, pe el l-am întrebat: «Mor?»

Teodora Stoica recunoaște că s-a temut de moarte și l-a întrebat pe tatăl ei ce se întâmplă cu ea. „Da, mi-a fost frică. Atunci când eram în spital și după ce am făcut acel CT, știam că tatăl meu e în contact cu doctorul, iar nimeni nu-mi scria nimic. 

Atunci l-am întrebat pe tatăl meu, e foarte greu să pui întrebarea asta, dar am pus-o: «Mor? Îmi spui și mie dacă mor?». M-a sunat, un apel video, și îl vedeam, era o «legumă». Mi-a spus: «Nu e atât de grav. E puțin și la plămâni, dar nu-i grav, nu, nu, nu». Dar îl vedeam, nu putea să vorbească, și mi-am dat seama că era grav”.

Când pui întrebarea «Mor?» e destul de greu. Săracul tata, tocmai lui i-am pus-o. Dar n-am murit și asta ne-a reparat și relația cumva, pentru că nu ne înțelegeam atât de bine ca acum. E cel mai bun prieten, îi spun tot. Înainte nu era așa. Avem firi similare, semăn cu el. Ne certam destul de des înainte, agresivi în exprimare. Nu zic că era doar vina lui, dar mai mult a lui.
Teodora Stoica, despre relația cu tatăl ei

Părinții mei au divorțat în 2013. N-a fost chiar atât de dificil. Eu mereu am gândit că trebuie să schimbi ceva dacă nu merg lucrurile. Au încercat, mi s-a părut normal s-o ia pe căi diferite dacă nu se înțelegeau. N-a trebuit să iau partea nimănui, își vorbesc în continuare.
Teodora Stoica, despre divorțul părinților

Trebuia să plec la facultate în Barcelona, dar mi-am luat un an de pauză. A fost problema cu închisoarea... A fost un șoc destul de mare. Faptele lui erau prescrise și nu mă așteptam să fie condamnat. Mă așteptam să-l lase în pace. Eram la un restaurant și am aflat de la televizor. M-am dus direct acasă, dar nu aveam cum să intru pe stradă, pentru că era blocată de presă. A trebuit să sar garduri și să intru pe altă ușă. Își făcea bagajul. E foarte puternic, tot timpul e. N-a căzut nici măcar o secundă. Nici măcar acolo. Cel mai greu a fost în ultimele zile, când urma să iasă și tot aștepta. 
Teodora Stoica, despre arestarea lui MM în Dosarul Transferurilor

Cum a reacționat Gigi Becali când a aflat de boala Teodorei

Gigi Becali a sfătuit-o să se apropie mai mult de Dumnezeu și i-a spus că va reuși să treacă peste acest obstacol al vieții sale cu ajutorul credinței. Teodora Stoica și-a amintit că s-a întâlnit la un moment dat cu Gigi și acesta a venit să o ia în brațe, chiar dacă ea era sub tratament cu iod. În acel moment, fiica lui MM Stoica a început să plângă.

„Nu am fost credincioasă înainte. Nici tata nu era foarte credincios. Gigi Becali ne-a spus: «Ăsta este un test, o să treci peste cu bine. Dar asta este toată ideea, să credeți în Dumnezeu». Și cumva așa a fost.

Acum mă bucur de tot ce am. Sunt aici, mă bucur și este perfect. Nu vreau să fiu în altă parte. Cred că oamenii trebuie să se bucure de prezent și să nu se mai gândească la trecut sau la viitor”. Becali s-a implicat și financiar în susținerea familiei Stoica, Teodora fiind angajată la departamentul de marketing al FCSB-ului. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (32)
dash.berlin
dash.berlin  •  27 Iulie 2023, 11:55

Multa sanatate! Si ignora *** din unele comentarii postate de niste loseri de tastatura.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Gerson
Gerson  •  26 Iulie 2023, 17:17

Asta la ce echipă joacă?Serios întreb? Este sportivă?

tomaescu
tomaescu  •  26 Iulie 2023, 16:34

Avea lipsa de calciu și a dat o tură până la nudiști ca sa se trateze

Vezi toate comentariile (32)
Comentează