GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  REACȚIE

Un arhiepiscop, reacție dură la adresa lui Klaus Iohannis: „Vom avea înmormântări!? Președintele ne-a blestemat!”

ÎPS Teodosie critică decizia președintelui Klaus Iohannis // Sursă foto: captură Facebook @Arhiepiscopia Tomisului +49   FOTO
ÎPS Teodosie critică decizia președintelui Klaus Iohannis // Sursă foto: captură Facebook @Arhiepiscopia Tomisului

Articol de GSP - Publicat joi, 16 aprilie 2020 17:06

Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, a reacționat vehement după ce Klaus Iohannis, șeful statului, a cerut revocarea înțelegerii făcute între MAI și Patriarhia Română.

„E ca un soi de blestem. Să nu se mai facă astfel de afirmații (n.r. referire la cuvintele lui Iohannis:  «După sărbători vom avea înmormântări»). De la vârful țării s-a spus așa ceva. Noi de acolo așteptăm ocrotire.

Creștinii se simt neglijați și părăsiți. A mai fost o pandemie în secolul XIX, iar la o săptămână de la Înviere nu a mai fost niciun mort. Toți regii României au simțit ortodox. Ei au luptat să nu jignească ortodoxia. Domnul Vela e un om de credință. Creștinii așa văd, ca pe un atac. A încetat ciuma când s-au scos moaștele Sfântului Dimitrie. Jandarmii ne-au cerut: veniți și ne aduceți lumină și paște.

Domnul ministru nu a făcut de capul lui acel protocol, a vorbit cu premierul și cu președintele. Noi nu ne-am gândit decât la ordine, nu la dezordine. Creștinii care vor Sfânta Lumină știu de ordine”, a declarat ÎPS Teodosie, la România TV.

Ultima oră » Creștere abruptă de cazuri în România: 7.707 în total, 491 de persoane s-au îmbolnăvit în ultimele 24 de ore

Conferința de presă a lui Klaus Iohannis în care anunță revocarea înțelegerii dintre MAI și Patriarhia Română:

FOTO Cele mai interesante cadre din București în timpul pandemiei de coronavirus:

+45 FOTO

Citește mai multe știri din secțiunea extrasport:

Marian Aliuță atacă „izolarea mincinoasă”: „Iohannis spune să stăm acasă în noaptea de Înviere, dar pe ăia care au plecat în Germania nu i-a văzut!”

Șeful Institutului de medicină criminalistică din Hamburg: „Victimele de coronavirus ar fi murit oricum în cursul anului, chiar dacă sună crud”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (6)
remarque
remarque  •  16 Aprilie 2020, 22:59

In fiecare liturghie, orice preot ortodox se roaga pentru conducatorii tarii. Deci si pentru presedinte. Sa intelegem ca e doar de forma? Cand spune nenea asta ceea ce crede cu adevarat? Cand se roaga, sau cand se crede mai presus de lege? Cand esti fariseu, nu cred ca mai poti avea pretentia sa te urmeze turma. Lasa politica parinte, traim intr-un stat laic. In biserica slujeste lui Dumnezeu si indruma-i pe oameni spre acesta. E periculos ceea ce faci si esti un uzurpator de facto. Iti depasesti competenta si rostul.

robotzel
robotzel  •  16 Aprilie 2020, 22:45

Popă nenorocit. Nu ne-a blestemat Iohannis. El spune ce urmează daca prostimea se aduna in grupuri. Am fost blestemați cu preoți ca tine.

1618597915124142
Alexandru Chis  •  16 Aprilie 2020, 20:06

Un turnator nenorocit care se "rasfata" cu tinerei de 14-15 ani care sperau sa imbrace straie monahale. Locul lui era in puscarie, nu printre alte fete bisericesti!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close