GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

„Un miliard de oameni s-ar putea îmbolnăvi de coronavirus” » Țările vulnerabile și măsurile urgente cerute de Comitetul Internațional de Salvare

Articol de GSP - Publicat marti, 28 aprilie 2020 17:50

Comitetul Internațional de Salvare avertizează că pandemia de coronavirus poate afecta un miliard de oameni, dacă nu vor fi luate rapid măsuri de ajutorare a țărilor sărace. 

Comitetul Internațional de Salvare cere guvernanților marilor țări de pe planetă să se implice urgent și să ajute „țările fragile precum Afganistan sau Siria”.

Raportul CIS, citat de BBC și fundamentat pe datele venite de la Organizația Mondială a Sănătății, spune că între 500 de milioane și un miliard de oameni riscă să se îmbolnăvească. O altă estimare teribilă este aceea a deceselor, care ar putea depăși 3 milioane dacă nu se iau măsuri urgente în zonele aflate în sărăcie și într-un război continuu. 

Țara care ar putea fi lovită de un „tsunami de coronavirus” » Fără apă, spitale și medicamente: doar 100 de teste pe zi și acuze de mușamalizare

„Aceste numere ar trebui să servească drept un apel la trezire. Adevărata amploare a pandemiei, una devastatoare și disproporționată, nu s-a simțit încă în țările fragile și devastate de războaie. Singura soluție este să le sărim rapid în ajutor. Guvernele trebuie să lucreze împreună”
- David Miliband, directorul CIS

VIDEO EMOȚIONANT. România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

FOTO / Cum arată Bucureștiul pe timp de coronavirus

+45 FOTO

Citește și alte știri despre coronavirus:

COVID-19. Numărul de îmbolnăviri a crescut din nou în Germania, după ridicarea restricțiilor

Radu Banciu, șocat de ce a găsit în plicul cu amenda de la poliție: „Domnu' Gigi, ieșiți la înaintare!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
10206442251877526
Adrian Barbu  •  29 Aprilie 2020, 01:03

Ok, am facut eu research-ul in locul vostru: https://en.m.wikipedia.org/wiki/International_Rescue_Committee Deci, un coate-goale mate-fripte de la un onege (vorba lui wuhanis) pe probleme de refugiati, isi da el cu presupusul despre covrig, iar voi inghititorii repede luati si copy-paste la traducere... nah, ati facut rating cu click’n’bait-ul ala de un “miliard de imbolnaviri”. Distrusilor si ***, “ziaristi” de un leu pe kil

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10206442251877526
Adrian Barbu  •  29 Aprilie 2020, 00:57

Dar cine e “Comietul International de Salvare”???? Salvarea cui? Pe cine si de cine salveaza astia? Mai, la voi in redactie cred ca a ajuns covrigul si v-a facut bubita la cap!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează