GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

COVID-19. Un neurochirurg din Suceava avertizează: „De 23 de zile nu scap de COVID!” » Ce simptome a avut: „Arsuri în piept și pete vineții pe membre”

Medicii din întreaga lume caută să afle cât mai multe informații despre coronavirus // FOTO: Guliver/GettyImages +49   FOTO
Medicii din întreaga lume caută să afle cât mai multe informații despre coronavirus // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat luni, 13 aprilie 2020 11:57

Neurochirurgul sucevean Manuela Șestac este afectată de coronavirus și, după tratament timp de 10 zile cu Plaquenil și Kaletra, două medicamente puternice, ultimul anti HIV. se simte mai bine, dar este încă în spitalul din Iași.

Maneual Șestac a vorbit pentru Libertatea despre simptomele pe care le-a avut și cum a evoluat boala.

„Simptomele au început pe 19 la prânz prin febră ușoară, 37,6, și un pic de tuse. Vineri, pe 20 martie, după ce am ajuns de la spital, am vomitat puțin. Luni și marți mi-am pierdut gustul și mirosul. Am început să simt arsuri în piept și am început să am dificultăți la respirație. Apoi mi-au apărut lividități cutanate, pe membre, niște pete roșietice-violete, Am avut pete vineții pe membre, în special pe coapsele anterioare. Sunt pete, cum să vă zic, cum apar imediar după ce moare omul”, spune medicul.

La 14 zile de la primele simptome, virusul este încă activ. „Am făcut un test la Suceava și trei de control la Iași. Și toate indică faptul că virusul e activ. Poate că aparatele de testare sunt setate să descopere grade foarte fine, cert e că eu sunt încă în spital după 23 de zile de la primele simptome și simt o ușoară arsură în piept, restul s-au retras”, a adăugat doctorul.

Citește toate declarațiile pe Libertea, plus detalii despre situația din Suceava, județul cel mai afectat de pandemia de coronavirus

GALERIE FOTO. Cum arată Bucureștiul pe timpul stării de urgență

+45 FOTO

VIDEO. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

  Citește mai multe detalii despre situația din România

Americanii au analizat ce urmează pentru România » Când ar fi vârful pandemiei și când s-ar înregistra ultimul deces

Ministrul Nelu Tătaru a estimat când vor fi relaxate măsurile impuse împotriva coronavirusului

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează