GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  MINISTERUL SĂNĂTĂȚII

După Vlad Voiculescu, a fost demis și oficialul care cerea ca fotbaliștii din Liga 1 să joace cu mască

Andreea Moldovan
Andreea Moldovan

Articol de GSP - Publicat joi, 15 aprilie 2021 10:40 / Actualizat joi, 15 aprilie 2021 11:40

Miercuri, premierul Florin Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

Alături de Voiculescu, din Ministerul Sănătății a plecat și Andreea Moldovan, secretar de stat. Se pare că decizia ar fi fost luată după ce aceasta ar fi publicat marți un ordin privind noi criterii de carantinare a unei localități, ordin nediscutat cu nimeni din cadrul guvernului. 

Andreea Moldovan cerea ca fotbaliștii să poarte mască în timpul meciurilor

Andreea Moldovan (47 de ani) este unul dintre cei mai cunoscuți medici infecționiști din România. A fost directorul Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov până în ianuarie, când a fost numită secretar de Stat. 

În iulie 2020, când echipele din Liga 1 erau serios avariate ca urmare a cazurilor de COVID-19, Andreea Moldovan a propus ca fotbaliștii să poarte mască în timpul meciurilor.

Soluţia pentru mine ar fi masca pe teren. Nu e uşor să alergi cu mască, dar nu este etanşă. Aerul intră şi iese, doar că e filtrat de anumite particule de care nu avem nevoie și care pot fi încărcate cu virusul respectiv.

Ştiu că ar fi ciudat să alergăm cu masca pe figură, ştiu că e neobişnuit pentru noi. Dar toată situaţia pe care o trăim acum este absolut neobişnuită şi inedită pentru noi toţi. Trebuie să ne adaptăm şi să facem acele compromisuri de care spuneam înainte.

Sunt sporturi de echipă în care te apropii de colegii tăi. Un sportiv are activitatea de pe teren, unde este în mişcare, în aer liber, unde expunerea este mult mai mică, dar şi activitatea din vestiar sau cea de socializare, unde deja riscul începe să crească mai mult”, spunea aceasta, potrivit digisport.ro.

VIDEO Ai grijă să porți corect masca de protecție! Ce nu trebuie să faci atunci când o utilizezi

Citește și; 

Se schimbă metoda de testare pentru COVID-19 a sportivilor! Anunțul făcut azi de MTS

Numărul 2 mondial, depistat pozitiv cu COVID-19, se retrage de la Monte Carlo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
1805213859545810
Adrian Constantin Sendroiu  •  15 Aprilie 2021, 18:17

plecarea celor doi era normala

csasud
csasud  •  15 Aprilie 2021, 15:06

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mandpv964
mandpv964  •  15 Aprilie 2021, 15:04
Postat de amicu pe 15 Aprilie 2021, 13:52

lasa ca o sa vina purii, credinciosii, nationalistii si nepatatii de la a u r.

a micule, ma doare la basca de cine vine, pleaca, ramane, astia de la usr plus sunt trimisi in Romania cu program bine definit, au de implementat noua ordine, adica adevaratul comunism. Pentru deplina lamurire a domniei tale, poti studia "zicerile" Oanei Bogdan, roata motrice a minusculului batalion de asalt numit Plus... Stiu, e greu, e mult mai usor de rumegat nutretul pentru prosti servit pe facebuc, Digi, prost tv, etc....

Vezi toate comentariile (8)
Comentează