GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Zelenski anunță că Abramovich și alți oligarhi ruși s-au oferit să ajute Ucraina! Ce i-au transmis aceștia

Zelenski anunță că Abramovich și alți oligarhi ruși s-au oferit să ajute Ucraina
Zelenski anunță că Abramovich și alți oligarhi ruși s-au oferit să ajute Ucraina

Articol de GSP - Publicat luni, 28 martie 2022 11:20 / Actualizat luni, 28 martie 2022 13:03

Volodomir Zelenski, președintele Ucrainei, a susținut duminică o conferință video în fața mai multor mass-media din Rusia. Acesta susține că mai mulți oligarhi ruși, printre care și Roman Abramovich, s-au oferit să ajute Ucraina, după invazia dictată de Putin.

Cu excepția fostului patron de la Chelsea, Zelenski nu a oferit numele celorlalți oligarhi dispuși să ajute, rezumându-se să dezvăluie că aceștia sunt cetățeni ruși.

Război în Ucraina, ziua a 33-a » Daunele incredibile suferite de Ucraina, după o lună de război + Kickboxer ucrainean, ucis de ruși la Mariupol
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Război în Ucraina, ziua a 33-a » Daunele incredibile suferite de Ucraina, după o lună de război + Kickboxer ucrainean, ucis de ruși la Mariupol

Oligarhii ruși vor să ajute Ucraina

„Am primit semnale de la el (n.r. - Roman Abramovich) şi de la alţi câţiva oameni de afaceri, care ne propuneau: «Putem ajuta într-un fel sau altul, putem face ceva». Unii au spus că sunt gata să ajute la reconstruirea ţării după război: «Suntem pregătiţi să ne transferăm afacerile în Ucraina, locuim în Anglia sau undeva în Elveţia, ne dorim să ajutăm. Dar ce putem face pentru a nu mai figura pe lista sancţiunilor?».

Anumite persoane nu vor să îşi dea numele şi spun că vor să ajute armata ucraineană, fiind în acelaşi timp cetăţeni ai Federaţiei Ruse. Ucraina este pregătită să le asigure siguranţa, să le ofere de lucru şi să permită afacerii lor să continue.

Vorbesc în mod specific despre sancţiunile din statul nostru. Putem discuta despre schimbarea cetăţeniei acestor persoane”, a spus Volodomir Zelenski, potrivit AFP.

Zelenski i-ar fi cerut lui Biden să nu-l sancționeze pe rusul Abramovich

Volodomir Zelenski i-ar fi cerut lui Joe Biden, președintele SUA, să nu îl sancționeze pe oligarhul rus Roman Abramovich.

Potrivit The Wall Street Journal, Zelenski consideră că Abramovich ar putea să medieze negocierile de pace dintre Ucraina și Rusia. Cererea președintelui Ucrainei l-ar fi scăpat pe fostul patron de la Chelsea de sancțiunile Statelor Unite ale Americii.

Abramovich ar fi trebuit să fie sancționat de Departamentul de Trezorerie al Statelor Unite, dar Consiliul Naţional de Securitate al Casei Albe ar fi intervenit în ultimul moment și ar fi cerut ca sancțiunile împotriva oligarhului rus să fie amânate.

Acest lucru s-ar fi întâmplat după o discuție telefonică între Zelenski și Joe Biden, în care președintele Ucrainei ar fi transmis că Abramovich ar putea fi un om important în negocierile pentru pace, potrivit sursei menționate.

Citește și:

Golgeterul istoric al Rusiei, declarații incredibile despre fosta soție: „Propaganda Kremlin-ului a transformat-o în zombie”

Vera Zvonareva, mesaj curajos împotriva războiului » Cum a protestat jucătoarea de tenis la turneul de la Miami

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
holland
holland  •  28 Martie 2022, 14:10

Ministrul ucrainean al Economiei: Pierderile depășesc 560 de miliarde de dolari ....cu ce sa ajute sarakii astia de ***friends?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează