GSP SPECIAL  »  SUPERREPORTAJE  »  AU MAI RĂMAS 178 DE ZILE PÎNĂ LA OLIMPIADĂ

Fotografie unicat

Articol de - Publicat luni, 11 februarie 2008 00:00

Sînteţi primii români care văd cum coboară de pe bîrnă o gimnastă, cît de complicat şi de riguros calculat este zborul ei

text: Roxana Fleşeru
foto: Mihai Şteţcu
editor foto: Dan Bucur

Gazeta a mers la Deva, în cantonamentul lotului naţional de gimnastică şi a realizat o fotografie fără precedent.

Gabriela Drăgoi, 16 ani, pretendentă a lotului de Beijing, a reuşit una dintre cele mai dificile coborîri de pe bîrnă din gimnastica modernă. Flic pe unu, flic pe două cu un salt înapoi cu înşurubare de 1080 de grade (3 şuruburi), emoţia si efortul, toate surprinse după infinite repetări.

Acest exerciţiu e, totodată, operă de artă şi alertă. Deva se află în faţa unei situaţii critice. Accidentările se ţin lanţ. Beijing va fi cea mai dificilă olimpiadă pentru români, după estimările tuturor specialiştilor. Iar de la gimnastică se cere, ca de obicei, totul.

"Se aşteaptă de la noi să salvăm sportul românesc la Olimpiadă!"
Nicolae Forminte, antrenor lot olimpic

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (30)
 •  13 Februarie 2008, 12:48

faina saritura...faina poza...fain articol. SUCCES LA BEIJING!

 •  13 Februarie 2008, 04:04

tin sa repet, nu neaparat fotografia am comentat-o, ci modul in care a fost descrisa, ca fiind unica pentru romani. trebuie numai sa fi luat niste reviste din afara ca sa nu mai fie unica. cat despre datul de 3 ori peste cap, imi asum hiperbola.

 •  13 Februarie 2008, 03:45

Romanul Din tzara lui papura voda cum puteti vb asa despre fetita care ne va reprezenta la olimpiada dar ce sa va spun tineretul din ziua de azi nu stie decat as injure sa critice si sa se dea drept cel mai mare destept din lume nu stiu ce sa va spun imi aduc aminte de olimpiada de la sidney ceva de neimaginat doamne cat de frumos poate sa fie sa traiesti acele clipe imi place gimnastica, atunci cand este vb despre romancele noastre sau romanii nostri precum marius urzica, andreea raducanu, nadia comaneci si in ziua de astazi ma uit la inregistrarea nadiei comaneci cand a luat 10 noi romani am fost facuti pt gimnastica multumim celor de la deva ca au facut acest lucru au adus lumina in casa romanului pt ca orice roman se uita la olimpiada cand este vb de romania si atleta aceea blonda ca acum am un lapsus si nu mai stiu cum o cheama cand trebuia sa inceapa proba toti eram in fata televizorului pt ca suntem romani si suntem patrioti numai ei ne scot din rahatul in care suntem bagati in toata europa din cauza Tiganilor, din cauza huliganilor din fotbal, din cauza coruptiei din romania din cauza voastra ca neati facut de ras pe unde va duceti stiti doar sa injurati sa va dati drept asa zisi ¨jmecheri¨ stiti ce au scris spanioli depsre romani ca ¨taranul de oras cel mai prost animal¨ pt ca ati plecat toti in spania si stati prin tomberoane mancati din gunoaie si etc asa ceva nu este posibil stau si ma interb de ce nu se spune asa si despre italieni si asa mai departe numai romani am ajuns oaia neagra a europei nu mai criticati ziaristi si aceea poza mai stiti altceva decat sa va uitati la fotbal uitativa unde am facut cu adevarat performanta cum ar fii scrima la sidney gimnastica atletism fotbal cu steaua in 86 si acum doi sau 3 ani locuiesc in spania de 3 ani si imi este rusine ca sunt roman jur am perfecta dreptate tazara lui paputa voda o tin astia pe otv cu elodia lor aia cine stie pe unde zace ingropata sau prin ce tzara e fugita acum mai nou facem porche in romania avem fabrica de nokia ne doare in brisca dar vati pus vreodata intrebarea daca avem si bani? asa ca nu mai criticati pozele si comenturile si asa mai departe uitativa la performante va multumesc!

Vezi toate comentariile (30)
Comentează
Close