GSP SPECIAL  »  SUPERREPORTAJE  »  CFR CLUJ / SUPER-INTERVIU

Mesajul lui Fabbiani pentru rivalele CFR-ului:

Articol de GSP - Publicat joi, 29 noiembrie 2007 00:00

Convins ca echipa sa va iesi campioana, argentinianul poreclit Shrek e gata sa joace si pentru "nationala" Romaniei

Un interviu cu "Capcaunul" Fabbiani nu are nimic infricosator. Din contra. Vorbeste la fel cum joaca fotbal. Fiecare intrebare e preluata intii pe piept, mingiiata, imblinzita, pentru ca in final raspunsurile sa tisneasca asa cum o fac mingile din virful ghetei. E greu sa-i iei cuvintul, la fel cum e aproape imposibil sa-i iei balonul. Dribleaza la fel de bine si adversarii pe teren, si intrebarile despre relatia cu modelul argentinian Amalia Granata, cea care-i va naste fiul. Pentru Fabbiani, alfabetul pare ca s-a blocat in dreptul literei F. Fotbalul, femeile frumoase si familia, in orice ordine, sint cele trei slabiciuni ale lui "Shrek".

- Christian, ai venit la CFR de la Lanus. Clujul e lider acum in Romania, Lanus e pe primul loc in Argentina.
- Nu regret ca am venit aici. Simteam nevoia unui pas inainte in cariera. In plus, imi doream sa joc in Europa. Cine nu si-ar dori sa ajunga in Liga Campionilor? Spune-mi un fotbalist, de oriunde de pe globul asta, care sa nu vrea sa joace in cea mai tare competitie a cluburilor! Lanus merita sa cistige campionatul si vreau, la final, sa ne bucuram impreuna pentru titlu. Eu cu CFR, ei cu Lanus.

- Asta inseamna ca nu mai crezi ca titlul poate scapa CFR-ului?
- Nu, e imposibil. Nu avem cum sa mai pierdem locul 1. Mai ales ca de-acum depinde doar de noi. Avem cea mai buna echipa din campionat si pe zi ce trece lucrul acesta e tot mai evident. Seriozitatea, munca, valoarea, totul ne da dreptul sa credem ca nu mai putem fi opriti.

- Deci acestea sint secretele CFR-ului? Seriozitatea, munca? Celelalte echipe nu muncesc?
- Nu e doar asta. Normal ca si ceilalti muncesc, dar la noi, toti, conducerea, echipa tehnica, preparatorii fizici chiar, urmaresc acelasi scop, vorbim aceeasi limba, ca sa zic asa. Poate sintem singura echipa la care toate aceste aspecte conlucreaza perfect. si asta e important. E normal, ne asteptam sa si pierdem intr-un final, nu s-a nascut inca echipa care sa cistige tot. Sintem constienti ca va veni si ziua cind vom fi invinsi, e normal, dar important e sa raminem calmi chiar si la infringere. CFR are tot ce-i trebuie unei campioane.

"Abia astept derbyul cu U Cluj"

- Daca vezi deja CFR-ul campioana, cine crezi ca e favorita la locul 2?
- Rapid. La bataie cu Urziceni.

- Te simti mai motivat in meciurile cu echipele bucurestene, Dinamo, Rapid, Steaua?
- Nu. Eu tratez la fel meciurile, indiferent ca e Rapid, Barcelona sau nationala Argentinei. Pentru mine toti adversarii sint la fel. Joc ceea ce stiu impotriva oricui.

- Rivalii vostri la titlu fac taraboi, spun ca sinteti ajutati meci de meci de catre arbitri. Ce zici?
- Toti au inceput sa loveasca in noi, pentru ca alta arma nu le-a ramas, in incercarea de a ne opri. Eu le-as spune atit: «Mai putina vorba, mai mult fotbal!»".

- Se apropie meciul cu "U". Cunosti rivalitatea dintre cele doua echipe din Cluj?
- Da, stiu despre ce e vorba. E ceea ce noi numim un "clasico", in care nu conteaza locul din clasament. E o partida cu incarcatura diferita fata de celelalte. Chiar daca "U" e pe ultimul loc, trebuie sa-i respectam, pentru ca e un derby, iar intr-un derby clasamentul e cel din urma lucru care conteaza. Derbyurile mi-au placut mereu, tocmai pentru ca sint pe viata si pe moarte.

"Da, vreau sa joc pentru «nationala» Romaniei!"

- Unii au propus sa fii naturalizat, pentru a evolua in "nationala" Romaniei. Iti su ride ideea?
- Sint onorat ca unii ma considera indeajuns de valoros pentru a juca la "nationala" tarii voastre. stiu ca e dificil, pentru ca Romania are jucatori talentati, foarte buni. Un exemplu e Mutu, care mie imi place foarte mult. Revenind, da, mi-ar placea foarte mult, ar fi un vis pentru mine sa joc pentru Romania!

- Dar asa nu ai mai avea sansa sa joci, in viitor, la "nationala" Argentinei ...
- Sa ne intelegem: mi-ar placea enorm sa joc pentru tara mea, la "nationala" Argentinei, dar, daca mi s-ar oferi mai intii sansa de a juca pentru Romania, as fi nebun sa o las sa treaca pe linga mine.

Despre sarmale, kilograme si femei

- Ai deja citeva luni bune in Romania. Ce te-a surprins cel mai mult cind ai ajuns aici?
- Femeile! (ride) Aveti cele mai frumoase femei. Zilnic, merg pe strada si ma minunez cit de multe fete dragute sint aici. In al doilea rind, m-au surprins neplacut masinile parcate pe trotuare, care nu iti lasa deloc spatiu pentru a trece, cind vrei sa te plimbi. Ce mi-a placut insa de la inceput a fost felul de a fi al oamenilor, care e foarte asemanator cu al argentinienilor.

- Ce mincaruri traditionale romanesti iti plac?
- Am incercat mai multe, dar numai sarmalele imi plac.

- Apropo, cite kilograme ai avut cind ai venit?
- 94.

- si acum?
- Acum am 90. Dar sa-ti zic ceva. De cind eram mic am avut un fizic impunator. E si trasatura de familie, toti barbatii din neam sintem inalti si bine facuti. Nu ma intereseaza rauvoitorii care spun ca sint gras. Eu ma simt perfect in pielea mea.

- Cum iti petreci timpul liber?
- Cu prietenii, in general. Ies cu Culio, cu Andy De Sousa, cu Canales, cu Pedro Oliveira. Mergem impreuna la masa, la cumparaturi, in oras. Apoi, de multe ori stau acasa, vorbind cu familia, la telefon sau pe internet. Sincer, trece repede timpul, nu apuc sa ma plictisesc.

- Prietenii tai ce au spus cind le-ai dat vestea ca vii in Romania?
- S-au bucurat pentru mine, pentru ca stiau cit de mult imi doresc sa joc in Europa. Lanus nu voia sa ma vinda. Se dorea intarirea echipei, pentru atacarea titlului, dar vad ca se descurca bine si fara mine (ride).

- Ziarele argentiniene scriu ca te-ai despartit de Amalia, prietena ta.
- Lumea poate sa spuna si sa scrie ce vrea ... N-are importanta. Relatia mea cu Amalia nu e ... Nu trebuie sa fie neaparat adevarat. Totul e bine.

- Ai spus ca esti un admirator al femeilor din Romania. Cum seduci o fata care iti place, ce ii spui?
- "Acum hai acasa!" (ride). Nu, glumesc, ii spun: "Esti frumoasa!", "Ce faci?", "Nu vrei sa ne cunoastem?", depinde de circumstante. Nu am o fraza anume pentru agatat.

Fabbiani (23 de ani) a mai jucat la Lanus (Argentina), CD Palestino (Chile) si Beitar Ierusalim (Israel). Pe cind juca in Chile, la CD Palestino, Fabbiani sarbatorea golurile punindu-si pe fata o masca ce infatisa personajul de animatie Shrek. De aici i se trage porecla


Cum se descrie Fabbiani
"Sint un jucator umil, linistit, care a trecut prin multe pentru a ajunge aici. Provin dintr-o familie numeroasa si imi e dificil departe de casa, singur. Am facut multe sacrificii din dragoste pentru fotbal. Poate oamenii gindesc «Uite-l si pe Fabbiani, a venit in Romania numai pentru bani!», dar se insala. Am venit pentru ca imi iubesc meseria, chiar daca sint departe de familie"

Cum explica penaltyul de la Bistrita
"A fost fault, fara nici un dubiu! Nu inteleg de ce atitea discutii! Nu avea voie sa ma traga de tricou si de umar in careu. Nu avea sens sa ma arunc la pamint, mai bine sutam la poarta, era in avantajul meu. Am cazut pentru ca am fost incomodat sa continui faza"

"De Romania am auzit prima data in '94, cind ne-ati eliminat de la Mondiale. stiu ca lui Hagi i se spunea «Maradona din Carpati», dar, cu tot respectul pentru el, cred ca Maradona e unul singur si inegalabil"
Fabbiani

"Fabbiani poate ajunge cel mai bun jucator strain care a evoluat vreodata in campionatul Romaniei. Dar pe adevaratul Fabbiani o sa-l vedeti in retur"
Ioan Andone

"Cred ca ar trebui sa ne gindim foarte serios sa-l naturalizam. Cu tot respectul pentru jucatorii nostri de la nationala, nu cred ca avem la ora actuala un atacant de calibrul lui Fabbiani"
MM Stoica

Cei mai scumpi straini veniti in Romania
Jucator / De unde a venit / Cit a costat
1. Fabbiani (CFR) Lanus 1,5
2-4. Amorereinha (CFR) Estrela da Amadora 1
Vrsici (Poli TM) MSK Zilina 1
Golanski (Steaua) Korona Kielce 1
5. Elton (Steaua) Corinthians 0,95
* sumele sint exprimate in milioane euro

Fabbiani, care are un salariu anual de 300.000 de euro, a marcat de 6 ori in campionat pentru trupa lui Andone


Cadoul gsp pentru Fabbiani: un tricou cu figura lui Shrek imprimata pe piept

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează