GSP SPECIAL  »  SUPERREPORTAJE  »  ZIAR DEDICAT MEMORIEI LUI NICOLAE DOBRIN

Olimpian

Articol de GSP - Publicat sambata, 27 octombrie 2007 00:00

Un meci mare facut de Dobrin in iunie '79, un campionat cistigat in dauna lui Dinamo, chiar in stefan cel Mare. A fost un meci ce va ramine peste ani si ani in memoria celor ce l-au vazut. si a celor care au auzit de acea partida, finala a campionatului din editia 1978-1979. Dupa doua sezoane neconvingatoare, Dinamo incerca sa cistige din nou titlul si avea nevoie de victorie, la orice scor, pentru acest obiectiv. FC Arges venea la Bucuresti pentru a da marea lovitura. Era o partida Dobrin contra Dinu, Dudu Georgescu contra Radu II. Geniul "Giscanului" si munca celorlalti pitesteni le-au adus un nou titlu alb-violetilor.

Arena Dinamo a fost arhiplina. Oameni veniti pentru spectacol, intrucit jucatorii ambelor echipe atrageau ca un magnet. Dominarea "ciinilor" a fost materializata de golul lui Dragnea (min. 5), care a reluat cu capul dupa cornerul executat de Talnar. Recital Gicu Dobrin: a iesit din impresurarea a trei adversari, i-a trimis in adincime lui Radu II, care a inscris. Gazdele nu se dezmeticesc prea bine, Doru Toma a sutat in bara, iar mingea este trimisa in poarta, de pe linie chiar, de catre acelasi Radu II.

Dupa pauza, Dudu Georgescu a oferit sperante ros-albilor, dar mingea s-a dus in bara. Dar iar intervine geniul! Dobrin s-a lansat intr-o cursa de-a dreptul nebuna, a trecut de mai multi adversari, cine sa-i mai numere?, iar sub privirile inmarmurite ale adversarilor, i-a pasat lui Doru Nicolae, care a marcat pentru 3-1. Finalul de partida este fantastic. In extremis, Dudu Georgescu si Dinamo egaleaza, dar egalul ajuta tot Pitestiul. Maestrul, din nou la rampa, mai ales ca bucurestenii asediau careul argesean in prelungiri. Un sut necrutator, iar mingea se duce teleghidata linga bara, pentru un succes istoric, ce nu va fi uitat vreodata.

Ce-au spus martorii vremii:
"Cred, acum, dupa acest final de campionat, ca victoria Argesului este dreapta. Munca mult mai adevarata din Valea Argesului a restabilit adevarul. Acel adevar ce se numeste dreptate si care trebuie sa ridice orice frunte, chiar si atunci cind pierde. Niciodata n-am dorit un titlu mai mult ca pe acesta, dar chiar daca sufar, simt ca n-ar fi fost drept"
Cornel Dinu, Dinamo

"La 3-3, prelungirea aia cred ca mi-a scos peri albi, dar m-a si infuriat. stiu doar ca am cerut mingea si am cautat cel mai scurt drum spre poarta dinamovista. Simteam ca trebuie sa dau gol, pentru a-i linisti pe baieti si pentru a ma linisti si pe mine"

Nicolae Dobrin

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează