GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  DECES

A renunțat la bani pentru performanță » Cum era văzut Patrick Ekeng de coechipieri şi dezvăluirile din momentul în care a semnat cu Dinamo: "Ochi de om cu suflet bun"

Foto: Alex Nicodim
Foto: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 mai 2016 10:33

La 26 de ani, Patrick Ekeng a ales să vină în România pentru a-și relansa cariera și pentru a face performanță, însă a sfârșit tragic, în tricoul echipei cu care se pregătea să câștige primul trofeu.

Începutul lui 2016. Sfătuit și de Florin Andone, internaționalul român coechipier la Cordoba, Ekeng a decis să semneze cu Dinamo. "Voia o relansare a carierei",  au afirmat apropiații. A renunțat la 50.000 de euro pe lună pentru 6.000 de euro! Până în vară, când se renegocia înțelegerea. Salif Nogo, fostul jucător al Oțelului, și soția acestuia au intermediat mutarea.

"Era mereu cu zâmbetul pe buze. Avea acei ochi de om cu suflet bun. Poate că era un pic cam retras, cât să nu deranjeze", este portretul creionat fugar de colegii lui de la Dinamo. Patrick Ekeng nu era prea vorbăreț, însă era apreciat pentru ceea ce făcea pe teren, la antrenamente și la meciuri. Patrick a murit cu zile, Dinamo retrage  numărul 14 in memoriam, iar Peluza Sud ar putea purta numele camerunezului. 

Ekeng a vorbit despre viața sa într-un interviu acordat Gazetei

  • "Am avut parte de educație, am fost la școală, ca orice copil normal. Nu am avut greutăți, dar nici vreo viață de lux."
  • "E adevărat că aveam salariu 600.000 de euro la Cordoba, dar pe mine mă obsedează gândul de a face performanță, de aceea am venit la Dinamo, banii contează prea puțin în acest moment."
  • "După Cordoba am refuzat oferte pe bandă rulantă din campionate mai slabe șidin țările arabe pentru că voiam să mă întorc în Franța. nu s-a putut, așa că am ales Dinamo pentru a câștiga trofee și a reveni la «naționala» țării mele."
  • "Idolul meu este Samuel Eto'o. Îmi place golul, iar Eto'o a fost întotdeauna un idol, nu doar pentru mine, ci pentru toți camerunezii."

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  08 Mai 2016, 13:51
Postat de randoom_._ pe 08 Mai 2016, 13:15

este socant cum aproape intreg lotul lui dinamop a fost mintit ca isi poate relansa cariera la dinamop. wtf? daca ajungi la dinamop,te ingropi.

Ai terminat de scris romanul despre cvadrupla istorica... ***?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ionutstv
ionutstv  •  08 Mai 2016, 13:47

Performanta nu prea are legatura cu Dinamo, s-a inselat aici.

acid2006
acid2006  •  08 Mai 2016, 13:43
Postat de rikiriki365 pe 08 Mai 2016, 13:30

@randoom sa-ti fie rusine ,iti spune asta un stelist.Dinamo a fost si va ramane un club mare din Romania.terminati cu ineptiile ,macar in momentele astea.

E doar un agitator, dornic de click-uri pe articol, sa-si ia si el o ciorba, cum sunt multi pe toate siturile. Unele lucruri insa, nu se fac, tin de cei 7 ani de acasa, chiar mai mult de - calitatea de OM; de aceea subscriu si eu mesajului tau....

Vezi toate comentariile (7)
Comentează