GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  DECES

Amintiri cu Mugur » Jurnalistul Mugur Corpaci a murit!

Articol de - Publicat joi, 27 decembrie 2018 14:03

La 51 de ani, Mugur Corpaci a încetat din viaţă joi, 27 decembrie. Pe 21 sau 22 noiembrie suferise un accident vascular cerebral.

Ne-am întâlnit pe 21 noiembrie la conferinţa de presă organizată de Federaţia Română de Handbal înainte de "Trofeul Carpaţi".

Am făcut interviuri împreună, aşa cum se întâmpla de multe ori. Am vorbit atunci cu Gabi Perianu, Horaţiu Paşca, Ambros Martin şi Crina Pintea. Apoi, ne-am despărţit, cu promisiunea de a ne revedea peste două zile la Sala Polivalentă, la meciurile cu Rusia, cu Serbia. Niciodată nu m-am gândit că atunci, în acea zi ploioasă de miercuri, aveam să-l văd pentru ultima dată!

Vineri, chiar la "Trofeul Carpaţi", Ştefan Alexiu ne-a dat vestea. "Pe Mugur l-au găsit căzut în casă! E în comă, nu se ştie ce a păţit". Am sperat că-şi va reveni repede şi că vom merge împreună în Franţa, la Campionatul European, aşa cum stabiliserăm. Trebuia să stăm la Paris în acelaşi loc. Mugur, însă, nu a mai venit. A fost operat, dar starea lui de sănătate nu s-a mai ameliorat. Joi, 27 decembrie, a venit ceasul rău. Mugur a murit!

Drumurile noastre s-au intersectat de multe ori. Pe la handbal, canotaj, tenis de masă, Jocurile Olimpice. Ştiu că l-am cunoscut îndeaproape în 2004, pe perioada Europeanului feminin din Ungaria. Şi atunci am locuit în aceeaşi pensiune la Bekescsaba, iar seara, ne adunam toţi la câte o bere să mai povestim. Şi tot aşa, am adunat multe turnee finale împreună: Serbia, Danemarca, Macedonia, Ungaria. Deplasări şi drumuri, aeroporturi şi săli de sport.

Ultima bere băută împreună a fost la Plovdiv, la Mondialele de canotaj din Bulgaria. A venit la noi în cameră, la mine şi la Cristi Preda. El a stat mai mult pe balcon, că fuma, fuma mult. Ne-a povestit de fetele lui, era tare mândru de ele. Matematician de profesie, era, normal, bun la calcule. Când era treaba de criterii de departajare, de toate cele, Mugur era as. Un profesionist. Îşi iubea meseria, se consuma şi trăia la microfonul Radio România fiecare secundă pe care o comenta. 

Rămas bun, Ticule! (asta era vorba lui). Drum lin spre stele! Dumnezeu să te odihnească!

48989555 267524370606627 1732939520623509504 n

  • Mugur Corpaci a fost un jurnalist cu experiență.  Mugur Corpaci lucra la redacţia Sport a Radio România Actualităţi din anii '90, atunci când a ajuns la postul public cu marele val de tineri jurnalişti.
  • A prezentat ani la rând „Radiojurnalul” de la Radio România Actualităţi.
  • În mai, Asociația Presei Sportive din România l-a declarat pe Mugur Corpaci cel mai bun reporter radio.
  • Profesor de matematică, avea două fete.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
chromophobia
chromophobia  •  27 Decembrie 2018, 19:26

Dumnezeu sa-l ierte

2061262267288061
Florica Oprea  •  27 Decembrie 2018, 18:54

Dumnezeu sa-l ierte și sa-l odihnească în pace! Coondoleante familiei!

mircea_nicoara
mircea_nicoara  •  27 Decembrie 2018, 17:28

Imi pare foarte rau. A fost o mare voce a comentariului sportiv. Parca el comenta si tenis la Telekom Sport, nu? Dumnezeu sa-l aiba in paza.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează