TRAGEDIE  ·  A MURIT ILIE BALACI

Continuă audierile după moartea lui Ilie Balaci! Medicii ar fi procedat corect, dar urmează să fie din nou anchetați: "Nu vreau să mai fac niciun comentariu"

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 24 octombrie 2018 19:53

Deși Ministerul Sănătății a anunțat pe site-ul oficial că doctorii care au fost implicați în "cazul Balaci" au respectat protocoalele, o comisie ministerială încă îi audiază, la Craiova.

Azi, în prima parte a zilei, Ministerul Sănătății a emis un comunicat prin care se preciza că "rezultatele preliminare ale controalelor efectuate la Serviciul de Ambulanță Craiova și la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova de către Corpul de Control al Ministerului Sănătății împreună cu reprezentanți ai Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul MAI relevă faptul că au fost respectate procedurile în efectuarea intervențiilor medicale în cazul lui Ilie Balaci.

Ambulanțele au fost dotate corespunzător, iar protocolul de resuscitare a fost respectat, fiind efectuată chiar o resuscitare prelungită", arată un comunicat al Ministerului Sănătății.

În ciuda acestui anunț, tot în cursul zilei de azi, toți medicii care au intervenit în urma apelului familiei Balaci au fost audiați de o comisie alcătuită, de această dată, din trei reprezentanți ai Ministerului Sănătății! După ce luni fuseseră anchetați de reprezentanții DSU București.

Iar audierile vor continua și joi! "Nu vreau să mai fac niciun comentariu. Cei de la Ministerul Sănătății au pus același gen de întrebări. Am mai făcut o informare de câteva pagini. Din câte am înțeles, ar urma să primim concluziile acestei noi comisii în câteva zile, probabil o săptămână", a spus Traian Măgală, medicul de pe ambulanța care a ajuns prima, duminică dimineață, pentru a încerca resuscitarea lui Ilie Balaci.

Vezi și:  Primele rezultate ale anchetei în cazul morții lui Ilie Balaci! Concluziile Ministerului Sănătății despre Ambulanța Craiova și Spitalul Clinic Județean Elena Băsescu a dispărut complet din viața politică. Anunțul uluitor făcut acum de fiica fostului președinte
Libertatea
Comentarii (2)
Adrian Constantin Sendroiu  •  24 Octombrie 2018, 20:54

In ultima suta de ani, omenirea a progresat in toate domeniile. Din pacate in Romania sistemul medical si politrucii au ramas foarte mult in urma intregii societati, nu numai sunt lenesi, hoti si mai ales incopetenti dar au ramas cu mentalitati medievale.

andrei1337  •  24 Octombrie 2018, 20:44

Lăsați, ba, incompetenților, medicii în pace. Au procedat corect! Ce puteau face mai mult? Până la urmă, sunt tot niste oameni, nu au putere de viață și de moarte asupra unui om. De ce faceți acest circ doar pentru că Balaci a fost o persoană publică? In locul lor, mi-aș da demisia și aș merge înafara, unde primesc oricum salariu de 3-4 ori mai mare. Am impresia că toate comisiile de acest gen, fără nicio excepție, sunt alcătuite din proști , incompetenți și circari de 10 bani. Târâți oamenii pe la comisii ca sa le îmbuibați capul cu întrebările voastre de ***. Ce vreți să vă spună? Că sunteți ***? Asta se știe deja!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
19:00 Fotbal, Liga 2
U Craiova 1948 - Slatina
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:45 Handbal M
Sporting - HC Dobrogea Sud
Digi 4
22:00 Fotbal, Preliminarii Liga Campionilor
Dinamo Kiev - Gent
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Fotbal, Preliminarii Liga Campionilor
Ferencvaros - Molde
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1