GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  DECES

Diferențe uriașe între analizele făcute de Ekeng și rezultatele autopsiei: "Inima era de două ori mai mare!"

Articol de GSP - Publicat sambata, 14 mai 2016 13:15

Simona Nanoveanu, directorul adjunct al Institutului Național de Medicină Sportivă (INMS) a declarat că ecografia pe care au examinat-o medicii INMS nu coincide cu ceea ce au descperit medicii legiști după ce i-au efectuat autopsia lui Patrick Ekeng.

Cardiologul care l-a examinat pe Patrick Ekeng a avut bănuieli legate de sănătatea inimii jucătorului și a cerut, pe lângă analizele obișnuite, o ecografie.

Ecografia lui Ekeng a fost efectuată la clinica privată Medas, însă nu releva că jucătorul ar avea vreo problemă.

"Sunt uluită, sunt şocată legat de diferenţa care a apărut între investigaţia care ne-a fost adusă nouă şi rezultatul de la Medicina Legală. Într-adevăr, undeva există o problemă. Dimensiunile cordului date de INML, a cărei competenţă nici nu visez să o contest, arată că inima era de două ori mai mare faţă de dimensiunea care ni s-a dat nouă de la ecografie.

A făcut analize de laborator, ortopedie, examen de dezvoltare fizică, examen cardiologic, ORL, oftalmologic, stomatologic şi la sfârşit, după ce cardiologul şi-a dat avizul, a făcut proba de efort. Am văzut şi rezultatul ecografiei şi am dat aviz în data de 14.

Ecografia a fost de 11, iar Medicina Legală a dat dimensiunea septului mai mult decât dublu, 24. Pe ecografie s-a menţionat că întreg aparatul valvular este normal, ori avea sechele de endocartită", a declarat Simona Nanoveanu pentru Digi24.

Patrick Ekeng a decedat la 26 de ani după ce s-a prăbușit pe teren, fără să fie lovit, în minutul 70 al meciului dintre Dinamo și Viitorul. 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (28)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  15 Mai 2016, 02:00
Postat de bianconerri pe 14 Mai 2016, 19:47

14 Mai 2016 - Ziua Postărilor ***.

acela e doar un stupid. pe topic : ceea ce era logic, se adevereste acum, si anume, analizele jucatorilor de fotbal in momentul unui transfer dar si ulterior, sunt absolut jenibile, in tara numita Romania. arhaice, improbabile, superficiale. este clar, si era clar ab initio ca acest jucator avea probleme cardiologice severe si ca nu trebuia sa joace fotbal la nivel inalt. probabil cei din spania au fost si ei superficiali, probabil stiau, dar am dubii. probabil si Ekeng stia, probabil nu. secretul este cu el in mormant. dar, cati mai sunt in situatia lui, cu avize si acte in regula, gata sa moara aidoma lui Patrick Claude, in orice moment ?

jalabert
jalabert  •  14 Mai 2016, 22:13

cam asa se fac analizele in fotbal la misto. ne mai miram ca arata ronaldo sau messi cum arata si fug cu viteze inumane. la fel si in tenis cu babeta serena care bate ca la fasole doar accidentarile o mai deranjeaza la cei 36 ani.

630303567127619
Ioan Florescu  •  14 Mai 2016, 20:41

Copii ai durerii, omul cat traieste se acopera cu hartii, iar cand moare se acopera cu pamant.Astazi esti zmeu, iar maine dai coltul.Omul trebuie sa-si cunoasca propriile performante. Sarmanul, a crezut ca strangand din din dinti, isi va termina casa in Camerun.Nu-l condamn, a fost un luptator, dar nici nu arunc vina inchipuita asupra altor persoane, cum se practica in presa romaneasca. Si apoi, poti sa ai 100 de doctori la capataiul tau, dar daca ti s-a sfarsit ghemul, asta este.Pentru presa, oare se stie ca orice doctor chirurg sau anestezist inainte de a intra in blocul operator se roaga la Dumnezeu sa-i ajute? Bineinteles doctorii de exceptie.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează